Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Το ΑΚΕΛ προετοιμάζει την αποδοχή της διχοτόμησης


Στελέχη του ΑΚΕΛ εμφανίζονται σήμερα να κρούουν δήθεν το κώδωνα του κινδύνου , ότι η λύση που θα επικρατήσει στο τέλος θα είναι η διχοτόμηση.
Παραδέχονται έστω και την εσχάτη ώρα ότι η πορεία της υποχώρησης που χαράχτηκε από τον Μακάριο και ακολουθήθηκε από όλους τους προέδρους της κυπριακής δημοκρατίας θα οδηγήσει στην διχοτόμηση.

Θεωρώ πως η παραδοχή αυτή δεν αποτελεί προοίμιο αλλαγής γραμμής αλλά προετοιμασία αποδοχής της διχοτόμησης από τον λαό.
Το ΑΚΕΛ διαδραμάτισε ένα ρόλο συναινετικό όλα αυτά τα χρόνια στην καταστροφική πορεία του πολιτικού κατεστημένου καθώς και άμεση εμπλοκή στην προδοσία με την κυβέρνηση Χριστόφια.
Ανίκανοι και ουταδινοί να προτάξουν πρόταση μετάβασης σε πραγματική δημοκρατία και να εδραιώσουν διεθνώς την διεκδίκηση της κατεχόμενης επικράτειας μας , έρχονται σήμερα να μας πουν πως όλα οδηγούν στην διχοτόμηση και τούτο το στηρίζουν στο γεγονός ή την διαπίστωση εκ των υστέρων ότι οι “τουρκοκύπριοι” δεν είναι αδελφοί μας.
Δεν ήθελαν ποτέ να καταλάβουν πως η πολιτική κοινωνία της Κύπρου και η λύση του προβλήματος της  δεν μπορεί να στηρίζεται σε ψευδαισθήσεις και ψευτο-νομημότητες που μας επέβαλε η Ζυρίχη όπως εκείνη των δύο κοινοτήτων ,  αλλά σε αρχές πραγματικής δημοκρατίας.
Με την διχοτόμηση βέβαια δεν τελειώνουν τα δεινά της Κύπρου. Δεν θα επιτευχθεί δια αυτής εκείνο το αισχρό που η αντίπερα όχθη του ΑΚΕΛ , δηλαδή η κομποσχοινίζουσα  εθνικοφροσύνη υποθάλπει και προετοιμάζει με την γνωστή ρήση “εμείς από εδώ και αυτοί από εκεί”.
Η διχοτόμηση θα ανοίξει τον δρόμο ,  είτε σε διεθνή αναγνώριση του κατοχικού μορφώματος είτε σε ενσωμάτωση του με την Τουρκία και στη συνέχεια εφόσον δεν θα υπάρχει καμία πολιτική διεκδίκησης θα αρχίσουν οι διμερείς συμφωνίες και οι διμερείς σχέσεις του εναπομείναντος νοτίου κρατιδίου με την ίδια την Τουρκία , που στην πράξη θα οδηγήσουν στην εξάρτηση και εν τέλει στην επέκταση της τουρκικής κυριαρχίας σε ολόκληρη την Κύπρο.
Η πρόταση μετάβασης σε πραγματική δημοκρατία μπορεί ακόμα και την εσχάτη ώρα να ανατρέψει την πορεία προς την διχοτόμηση ή την Δ.Δ.Ο..
Δυστυχώς όμως η πρόταση μας θα εκφωνηθεί μόνο ως επικήδειος πάνω από την ενταφιασμένη πατρίδα , διότι όχι μόνο δεν έγινε αποδεκτή αλλά αποσιωπήθηκε και πολεμήθηκε λυσσαλέα από την κυπριακή μωρία.

Λουκάς Σταύρου