Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Εθνικοκοινωνική συντριβή της ανεργίας


Προτάσεις του ΕΔΗΚ κατά της ανεργίας , που εκφράζονται από την υποψηφιότητα του Λουκά Στάυρου .
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές έχουμε λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που παράγει το σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ντόπιας τραπεζοκρατίας.
Για το θέμα της ανεργίας θα αναφερθεί στην  ομιλία του ο Λουκάς Σταύρου την ερχόμενη Τρίτη 27 Απριλίου, στο Δήμο Ύψωνα , περιοχή Ανθούπολης , στην οδό Ανθεστηρίων 58 ΚΑΦΕ ΙΛΙΑΔΑ , ώρα 20.00.  



  1. Βασική θέση για την καταπολέμηση της ανεργίας και της φτώχειας είναι η κατάργηση του ολιγαρχικού κράτους και η οικοδόμηση του εθνικοκοινωνικού πολιτεύματος που χωρίς διακρίσεις και χωρίς την μεσολάβηση της ληστρικής τραπεζοκρατίας θα στηρίξει την λαϊκή παραγωγική διαδικασία σε όλους τους τομείς.
  2. Κρατική τράπεζα που θα στηρίξει νέες ισχυρές συμμετοχικές επιχειρήσεις από τον αγροτική παραγωγή μέχρι τις υπηρεσίες και τις εφαρμογές στις επιστήμες και την τεχνολογία με ενίσχυση της καινοτομίας.
  3. κρατική διαχείριση βασικών ειδών που συμβάλλουν στη μείωση του κόστους παραγωγής.
  4. Αποδέσμευση από την Ε.Ε. και αυτόνομη χάραξη αναπτυξιακής πολιτικής στον πρωτογενή τομέα με στόχο την μεγίστη δυνατή αυτάρκεια.  
  5. Παραχώρηση ακαλλιέργητων γαιών σε νέους αγρότες και νέες καλλιέργειες όπως κλωστική και ιατρική κάνναβη.   
  6. Πρόγραμμα στέγασης του λαού που θα ανοίξει δουλειές στο τομέα της οικοδομής και θα συμβάλει στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.  
  7. Εκδίωξη λαθρομεταναστών , φραγμό στους κοινοτικούς και αντικατάσταση από κύπριους άνεργους με παροχές κινήτρων στις επιχειρήσεις.
  8. Φραγμό σε προϊόντα και υπηρεσίες από τα κατεχόμενα.  
  9. Επαναδραστηριοποίηση επιχειρήσεων που καταστράφηκαν από την τραπεζοκρατία με πολιτική διαγραφής χρεών και επιμήκυνσης χωρίς τόκους.
  10. Κρατικοποίηση της ΑΗΚ και ενίσχυση της παραγωγικής διαδικασίας με δωρεά παροχή ρεύματος ή σε τιμή κόστους σύμφωνα με κοινωνικά , εργασιακά  και παραγωγικά κριτήρια.
  11. Εθνικό χρηματιστήριο πραγματικών αξιών που θα προσελκύσει επενδύσεις στη ντόπια παραγωγή .
  12. Αναβάθμιση του αγροτουρισμού και σχέδιο ανέγερσης ξενοδοχειακών μονάδων στην ύπαιθρο.
  13. Πολιτική στήριξης στις ανανεώσιμες πηγές ενεργείας σε κοινότητες  και επιχειρήσεις. Χρηματοδότηση της έρευνας και εφαρμογής νέων τεχνολογιών όπως στην τεχνολογία του υδρογόνου.
  14. Εισαγωγή πρώτων υλών από τις παραγωγικές ενώσεις χωρίς δασμούς και μεσάζοντες.
  15. Διασύνδεση εκπαίδευσης και παραγωγικής δομής για αντιμετώπιση της δομικής ανεργίας που παράγει το άναρχο καπιταλιστικό σύστημα.
  16. Προσέλκυση ξένων επενδύσεων με εκμηδένιση της γραφειοκρατίας και δίκαιο  φορολογικό σύστημα που θα ανταποκρίνεται στην παροχή εργασίας στο ντόπιο εργατικό δυναμικό.
  17. Κρατική διαχείριση του φυσικού αερίου με πρωταρχικό στόχο την ενίσχυση της ντόπιας παραγωγής και την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κυπρίων.


Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΑΣ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα - ΕΔΗΚ