Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Η Κύπρος παραμένει δέσμια των αγγλο-αμερικανικών συμφερόντων


Οι συμφωνίες και οι συμμαχίες της Κύπρου με άλλα κράτη έχουν νόημα αν προσθέτουν σε ισχύ στον αγώνα για την απελευθέρωση και τη μετάβαση στη πραγματική δημοκρατία της αυτοθέσμισης και αυτοδιάθεσης που μας στέρησε το αίσχος της Ζυρίχης.
Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Δεν έχουμε δικαίωμα να επαναλάβουμε το λάθος του αρχηγού της ΕΟΚΑ


Το δώρο του Πούτιν προς τον Αναστασιάδη , το φυλλάδιο που κοινοποίησε ο Γεώργιος Γρίβας Διγενής και αρχηγός της ΕΟΚΑ, αναξέει μια παλιά πληγή σε μια περίοδο που το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου ετοιμάζεται να πραγματώσει το νέο αίσχος της μετεξέλιξης της κυπριακής δημοκρατίας στην νέο-οθωμανική λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.
Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Νίκος Αναστασιάδης : Ο άγιος της κυπριακής ολιγαρχίας


Ο πρώην πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας ευθύνεται για την επιλογή του να στηρίξει το τραπεζικό σύστημα και συγκεκριμένα την τοξική Λαϊκή Τράπεζα, στα πλαίσια βέβαια της συμβιωτικής σχέσης κράτους - τραπεζών που προϋπήρχε της κυβέρνησης Χριστόφια .
Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσική βάση στη Κύπρο – έξω οι αγγλικές κατακτητικές βάσεις


Οι άγγλοι κατακτητές που διατηρούν στρατιωτικές βάσεις στη Κύπρο επί της βάσει της απεχθούς συμφωνίας Ζυρίχης Λονδίνου, όπου προέκυψε το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και οι συνθήκες εγγυήσεως , ανησυχούν για τυχόν συμφωνία της Κύπρου με την Ρωσία αναφορικά με διάθεση ναυτικής βάσης στον πολεμικό της στόλο.
Τόσο σημαντικό θεωρούν το ζήτημα που η βουλή των λόρδων συσκέπτεται επί του θέματος.
Γνωρίζουν πολύ καλά οι άγγλοι κατακτητές πως μια τέτοια εξέλιξη θα καταλήξει στην κατάργηση των αγγλικών βάσεων.
Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η σημασία της επιστροφής σε εθνικό νόμισμα


Το ευρώ είναι ένα μέσον άσκησης πίεσης στα κράτη της ευρωζώνης με σκοπό την στήριξη της ντόπιας και διακρατικής τραπεζοκρατίας.
Η έξοδος από το ευρώ, χωρίς άρση της εύνοιας προς τους τραπεζίτες και εν γένει χωρίς αλλαγή του συστήματος, δεν θα αλλάξει την κατάσταση.
Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Εθνικοκοινωνική πρόταση


Η υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους διεθνείς τοκογλύφους προς χάριν των ντόπιων τοκογλύφων , της ντόπιας παρασιτικής ολιγαρχίας, δείχνει πως δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος απο την κρίση δια μέσου των συστημικών ιδεολογικό-πολιτικών σχημάτων.
Ο μόνος δρόμος που ήταν πάντοτε ο ορθός είναι ο δρόμος του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού που θα οδηγήσει στην ριζική ανασυγκρότηση της εθνικής συνείδησης και στην αναθέσμιση της πολιτικής κοινωνίας με στόχο την λαϊκή και εθνική κυριαρχία σε μια κοινωνία παραγωγής και μεγίστης δυνατής αυτάρκειας.
Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η φυλακή μας


Η ανάγκη της Ελλάδος να προσφύγει σε υπερδανεισμό οφείλεται κατά μείζονα λόγο σε δομικό λάθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέβαλε ανισόρροπη ανάπτυξη στο βορρά και υπανάπτυξη στο νότο.
Η συσσώρευση του παραγωγικού κεφαλαίου του νότου στις χώρες του βορρά σε συνδυασμό με τα παρασιτικά ολιγαρχικά κράτη του νότου, άνοιξαν την πληγή της ανάγκης δανεισμού που στα πλαίσια της ευρωζώνης ενίσχυσε ακόμα περισσότερο τις βιομηχανικές οικονομίες του βορρά προσθέτοντας σε αυτές την δυνατότητα άσκησης τοκογλυφικής και εν γένει δανειακής πολιτικής στις υφεσιακές οικονομίες του νότου στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.
Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Έλληνες αντισταθείτε στην τραπεζοκρατία


Το οικονομικό όραμα της Ευρωζώνης είναι να καταστήσει πανίσχυρο τον τραπεζικό τομέα και την ενοικούσα σε αυτόν, ολιγαρχία.
Να συνδέσει τα εθνικά τραπεζικά συστήματα μεταξύ τους και να καταστήσει τις κεντρικές τράπεζες των κρατών , εργαλεία ελέγχου του αενάως τροφοδοτούμενου χρέους προς τις τράπεζες.
Το κοινωνικό αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής θα είναι το μετρημένο ψωμί στο τραπέζι του εργάτη και η συνεχής υποδούλωση της ιδιωτικής οικονομίας στην ολιγαρχία.
Ο δημόσιος τομέας θα συντηρείται με το συνεχές και “ανεκτό” από το σύστημα της ευρωζώνης χρέος του 60% του ΑΕΠ και με αυτό το τρόπο θα διάγει βίον ανθόσπαρτο και θα συναινεί στην υποδούλωση της ιδιωτικής παραγωγικής οικονομίας.
Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Πρόταση ενοικίασης ναυτικής βάσης στον πολεμικό στόλο της Ρωσίας


Από ότι διαδίδεται η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν ενδιαφέρεται να κλείσει συμφωνίες ουσίας με την Ρωσία αλλά να περιοριστεί σε περιφερειακής σημασίας συμφωνίες που να μην ενοχλούν την βαθιά σχέση του κυπριακού κατεστημένου με τους εγγλέζους που διατηρούν κατοχικές βάσεις στο νησί καθώς και με τους καινούριους στρατηγικούς συμμάχους της κυβέρνησης Αναστασιάδη , τους Αμερικανούς και τους Ισραηλινούς.
Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Ε.ΔΗ.Κ.: Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα


Στηρίζουμε την επιστροφή σε ενιαίο εθνικό νόμισμα Ελλάδος και Κύπρου.
Με την προϋπόθεση της τελειωτικής συντριβής της τραπεζοκρατίας και της παρασιτικής ολιγαρχίας.
Οι κεντρικές τράπεζες Ελλάδος και Κύπρου να ενοποιηθούν και να πεταχτούν στο καιάδα οι μετόχοι τους.
Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ο πραγματικός εχθρός του λαού


Oι λαοί της Ελλάδος και της Κύπρου είναι αμφότεροι δέσμιοι των ντόπιων παρασιτικών ολιγαρχιών τις οποίες στηρίζουν οι κρατικοί μηχανισμοί , με εργαλεία τους την φορολογική βία , την σκοταδιστική προσηλυτιστική κρατική παιδεία , τις δυνάμεις καταστολής.
Το κράτος και οι συμβιωτικές του σχέσεις με διάφορες ντόπιες ολιγαρχίες, όπως είναι οι τραπεζίτες , οι παπάδες , οι κομματικές συμμορίες, παράγει τα αντικοινωνικά συστήματα της τραπεζοκρατίας , της παπαδοκρατίας και της κομματοκρατίας που μεταξύ τους συνκυλιώμενα γεννούν διάφορα άλλα τερατώδη μορφώματα που όλα από κοινού υποτάσσουν την κοινωνία, την υποβαθμίζουν και την εκμεταλλέυονται.
Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ε.ΔΗ.Κ.: ανακοίνωση για την επίσκεψη του κ. Καμένου στην Κύπρο


Κατά την εδώ επίσκεψη του υπουργού αμύνης της Ελλάδος κ. Καμένου ρωτήθηκε αν η νέα κυβέρνηση θα ανασυστήσει το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδος – Κύπρου που ως γνωστό έχει εγκαταλειφθεί από την εποχή της κυβέρνησης Σημίτη, κυρίως μετά την υποχώρηση του στα Ίμια.
Ο κ. Καμένος απάντησε πως θα υπάρξουν σχεδιασμοί τους επόμενους μήνες.
Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ιδού οι ηγέτες της εθνικοφροσύνης


Ενώ η Κύπρος τελεί υπό κατοχή , οι εθνικόφρονες ηγέτες που εκφωνούν συγκινητικούς λόγους στα μνημόσυνα και ποζάρουν στις εξέδρες , κλέβουν από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ε.ΔΗ.Κ.: Ο Τσίπρας συνεχίζει την πολιτική της υποταγής στους τοκογλύφους


Κάποια σημεία από τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Ελλάδος ακούγονται φιλολαϊκά , στη πραγματικότητα όμως θα αποδειχθούν ψίχουλα προς την λαϊκή βάση για κερδηθεί η συναίνεση της στην υποταγή στους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους.
Οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού επιβεβαίωσαν την συνέχιση της συμβιωτικής σχέσης του κράτους με την τραπεζική ολιγαρχία και την μετάθεση της σύγκρουσης ανάμεσα στον εργαζόμενο λαό και τον παραγωγικό πλούτο.
Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ε.ΔΗ.Κ.: η εισαγγελία σε ρόλο συγκάλυψης του πολιτικού εγκλήματος


Ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Ρίκος Ερωτοκρίτου βρήκε την λύση για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ικανοποίηση του περί δικαίου αισθήματος του λαού.
Θα τιμωρηθούν λέει οι τραπεζιτικοί υπάλληλοι που οδηγούσαν αγελαία τον λαό στην άμετρη δανειοδότηση.
Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Έξω η τρόικα – οι τύραννοι στην λαιμητόμo


Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές ταχθήκαμε εξ αρχής ενάντια στην τρόικα και τα μνημόνια της γιατί γνωρίζαμε πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα στήριξης του ληστρικού τραπεζικού συστήματος και του πολιτικού συστήματος της κομματοκρατίας που το πληρώνει ο λαός υποκείμενος σε μακρά φορολογική δουλεία , φτώχεια και εξαθλίωση.
Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Ε.ΔΗ.Κ.: Για την επίσκεψη Τσίπρα στην Κύπρο


Η επίσκεψη του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδος Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο δεν άνοιξε κανένα παράθυρο αισιοδοξίας για αλλαγή πλεύσης στο κυπριακό.
Τουναντίον προσυπέγραψε την μειοδοτική πορεία του κυπριακού κατεστημένου που οδεύει προς την λεγόμενη μετεξέλιξη της κυπριακής δημοκρατίας στο μόρφωμα της Δικοινοτικής Διζωνικής Ομοσπονδίας.
Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Υπερασπιστής της κυπριακής κλεπτοκρατίας ο Ν.Παπαδόπουλος


Για τον πρόεδρο του μειοδοτικού ΔΗ.ΚΟ , Νικόλα Παπαδόπουλο, η αναμενόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδος στην Κύπρο εκλαμβάνεται ως ευκαιρία πρόταξης της πολιτικής του ενδοτισμού στην οποία διέπρεψε και οΤάσσος Παπαδόπουλος , καθώς και στην μετάθεση των ευθυνών της κυπριακής τραπεζοκρατίας ( συμβιωτικής σχέσης πλουτοκρατίας και πολιτικών αγυρτών) στην Ελλάδα.

Η Τουρκία συνεχίζει την προσπάθεια αποαναγνώρισης της οντότητας της κυπριακής δημοκρατίας


Στόχος της Τουρκίας αναφορικά με την Κύπρο ήταν και είναι να πλήξει θανάσιμα την υπόσταση της κυπριακής δημοκρατίας ως αναγνωρισμένου κράτους από τα Ηνωμένα Έθνη και εν γένει την διεθνή νομιμότητα.
Το κράτος που αναδύθηκε από τις συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου όσο προδοτικές και αν είναι αυτές οι συμφωνίες , έχει τον χαρακτήρα του ενιαίου κράτους και του ενός λαού που τον συναποτελούν αδιαιρέτως δύο κοινότητες.