Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Ε.ΔΗ.Κ: Η πρόταση μας για την οικονομία


Η οικονομία θα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο αν συνεχιστεί η παραμονή μας στην ευρωζώνη και η εμπιστοσύνη στο ισχύον τραπεζικό σύστημα.
Η πρόταση του Ε.ΔΗ.Κ. παραμένει σταθερή:
Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

ΕΔΗΚ : Επιστροφή στην εμπόλεμη κατάσταση της εισβολής και κατοχής

Ρηματικές διακοινώσεις και τρίχες κατσαρές θα εκδώσει η εθνικόφρων κυβέρνηση Αναστασιάδη για να βάλει φραγμό λέει σε συναντήσεις με εκπροσώπους του ψευδοκράτους .
Την ίδια ώρα δεν έχει πρόβλημα να γίνονται συναντήσεις με εκπροσώπους των “τουρκοκυπρίων”.
Ποιοι είναι οι εκπρόσωποι των “τουρκοκυπρίων” και ποιοι του ψευδοκράτους ;;;;
Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Άλλη μια χαμένη ευκαιρία για την Κύπρο

Ποτέ η Κύπρος δεν βρέθηκε σε καλύτερη θέση από ότι σήμερα για να προωθήσει μια αλλαγή πορείας στο κυπριακό.
Δυστυχώς το μεγάλο ατού του φυσικού αερίου το οποίο χρειάζεται η Ευρώπη για την απεξάρτηση της από μονοπώλια ενεργείας χρησιμοποιείται στο τραπέζι της υποχώρησης και της μετάβασης σε ένα τουρκοσυνεταιριστικό μόρφωμα.
Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Ε.ΔΗ.Κ.: Η εναντίωση μας στον κοινοβουλευτισμό

Η αλλαγή δεν πρόκειται να έρθει εκ των άνω είτε μέσα από την κατάληψη της εξουσίας δια της οδού του κοινοβουλευτισμού.
Η πραγματική αλλαγή θα έρθει εκ των κάτω , από τις λαϊκές δυνάμεις που θα αποφασίσουν να θεσμίσουν οι ίδιες τις λαϊκές τους συνελεύσεις τόσο σε επίπεδο κοινότητας όσο και σε επίπεδο παραγωγικής ένωσης σε τοπική βάση.
Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Η θέση της Τουρκίας για το κυπριακό

Η Τουρκία σε έγγραφο της προς την Ε.Ε. , χαρακτηρίζει την κυπριακή δημοκρατία νεκρό κράτος και θεωρεί πως ύστερα από τις συγκλήσεις που επιτεύχθηκαν κατά την περίοδο των συνομιλιών 2008-2012 και ύστερα από το κοινό ανακοινωθέν της 1ης Φεβρουαρίου 2014 , μένει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για λύση συνομοσπονδίας στη βάση δύο ισότιμων συνιστώντων κρατών.
Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Αυτονομία και στράτευση ( εθνικοκοινωνικές σκέψεις)

Η ιδέα της αυτονομίας και της αυτοθέσμισης στους σύγχρονους καιρούς του παγκόσμιου εξουσιασμού από το υπερκράτος των χρηματοπιστωτών που συνδέεται άρρηκτα με τις ντόπιες “εθνικές” ολιγαρχίες και τα συστήματα κατατυρράνευσης της λαϊκής παραγωγικής βάσης , δεν μπορεί να τεθεί και να πραγματωθεί χωρίς την ιδέα της ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ και της ΟΧΥΡΩΣΗΣ των κατακτημένων δικαιωμάτων του λαού.

Ακούστε προδότες

Διάφοροι πολιτικοί απατεώνες που υπηρετούν τον ενδοτισμό και τον ραγιαδισμό βγαίνουν συχνά από τα μπαλκόνια του πορνείου ( συστήματος) και παριστάνουν τους πατριώτες , λέγοντας πως το κυπριακό πρέπει να τοποθετηθεί ως θέμα εισβολής και κατοχής.
Ακούστε προδότες.
Η επανατοποθέτηση του κυπριακού ως θέματος εισβολής και κατοχής σημαίνει επιστροφή στην εμπόλεμη κατάσταση .
Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Εθνικοκοινωνικές ιδέες ( για ένα ελληνικό φασισμό )


Στην οικονομική φιλοσοφία του ελληνικού εθνικοκοινωνισμού , το κράτος είναι εργαλείο που στηρίζει την λαϊκή παραγωγική διαδικασία και σε καμία περίπτωση το κράτος δεν μεταβάλλεται σε επιχειρηματία που κερδοσκοπεί πουλώντας το παραγόμενο προϊόν στο λαό.
Αν για παράδειγμα το κράτος πρέπει να διαχειρίζεται την παραγωγή της ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να το κάνει υπό τον όρο ότι το παραγόμενο προϊόν πρέπει να παρέχεται δωρεάν στο λαό ενώ τα έξοδα της παραγωγής του θα προκύπτουν από την φορολογία επί των πραγματικών εισοδημάτων.
Με αυτή τη λογική το κράτος επιβάλλεται να ελέγχει την παραγωγή ή την διακίνηση κάποιων αγαθών που θεωρούνται πρωταρχικής σημασίας και συμβάλουν στην μείωση του γενικού κόστους κοινωνικής παραγωγής.
Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Γιατί είμαστε εχθροί της εκκλησίας και της αστικής τάξης

Ο ένοπλος αγώνας της ΕΟΚΑ 55-59 έγινε κυρίως από αγρότες και εργάτες που ελλείψει ελληνικής παιδείας και πολιτικής σκέψης δεν ήταν τότε δυνατόν να στηρίξουν τον αγώνα της απελευθέρωσης με αυτοδύναμη πολιτική στρατηγική και τακτική. Αυτό το έργο το ανέλαβε εκ των πραγμάτων η εκκλησία και η αστική τάξη εκείνης της εποχής η οποία εκμεταλλεύθηκε στην ουσία τον αγώνα των παιδιών του λαού συμβιβαζόμενη με τους κατακτητές ώστε να περάσει η εξουσία και πάλιν στα χέρια τους , εξουσία που ήδη κατείχαν επί αγγλοκρατίας και πιο πριν επί τουρκοκρατίας , σε ένα μετα-αποικιακό μόρφωμα το οποίο εν τέλει γεννήθηκε στους διαδρόμους της διπλωματίας ανάμεσα σε Ζυρίχη και Λονδίνο.
Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Νέα δανεικά ζητά το κουβέρνο Αναστασιάδη


Η κυβέρνηση Αναστασιάδη χρειάζεται και άλλα δάνεια διότι προφανώς αυτά που πήρε από την τρόικα δεν αρκούν για να θρέψουν το μαμούθ του δημοσιοϋπαλληλικού παρασιτισμού.
Για να ανοίξει δρόμους προς νέα δάνεια , νέους τόκους και νέες διασφαλίσεις , εννοείται προς τους νέους δανειστές της ανοικτής αγοράς , φροντίζουν ήδη οι λεγόμενοι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης που είναι όργανα των διεθνών τοκογλύφων.
Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Κάτω η ψευτοδημοκρατία τους



ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ συζητούν την αύξηση του ορίου εισόδου στην βουλή που θα ισχύσει στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές. Κομματοκρατική δικτατορία έχουμε , ότι θέλουν θα κάνουν.
Για εμάς τους εθνικοκοινωνιστές το πρόβλημα δεν είναι η συμμετοχή στα όργανα της δικτατορίας του κομματοκρατικού κοινοβουλευτισμού , όπως είναι η βουλή ή το λεγόμενο εθνικό συμβούλιο που αμφότερα αποτελούν κονκλάβια προσκυνημένων και μανδαρίνων της ολιγαρχίας.
Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει μέσα από τα όργανα της τυραννίας.
Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ


Μετά την εκατέρωθεν κατάθεση προτάσεων πάνω σε όλες τις πτυχές του κυπριακού , οι δύο κοινοτάρχες θα περάσουν στη τελική φάση των συνομιλιών που είναι το λεγόμενο ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ.
Στη φάση αυτή δεν αποκλείεται να παρεβρεθούν και ξένες δυνάμεις που από ότι δείχνουν οι κατευθύνσεις Αναστασιάδη θα προεξάρχουν οι Αμερικανικοί.
Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Η πολιτική προετοιμασία της δράσης του ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ


Η διεθνής κοινότητα γνωρίζει για το κυπριακό δύο κοινότητες οι οποίες καταθέτουν κάποιες προτάσεις για την λύση του προβλήματος περί του οποίου δεν έχει δοθεί ακόμα σαφής περιγραφή και ορισμός.
Κανένας δεν κατάλαβε ακόμα αν το κυπριακό είναι μια παρεξήγηση μεταξύ δυο κοινοτήτων ,
αν είναι πρόβλημα που το δημιούργησε η εισβολή ,η συγκέντρωση των”τουρκοκυπρίων” στο κατεχόμενο τμήμα ,ο εποικισμός κλπ,
ή αν είναι η συνέχεια της βίας που η Κύπρος υπέστη στις συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου με το κατακτητικό σύνταγμα που αναδύθηκε από τους σκοτεινούς διαδρόμους της διπλωματίας.
Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Οι εχθροί της Κύπρου

Κύπριοι , αν θέλετε να σώσετε την Κύπρο , αρχίστε να σκέφτεστε και να ενεργείτε πολιτικά ως μέλη μιας άτυπης αρχικά ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Βγείτε έξω από τη φυλακή των δύο κοινοτήτων που μας όρισε το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και σταματήστε να ακολουθείτε τους κοινοτάρχες και να υποκύπτετε στα ολιγαρχικά συμφέροντα που αυτοί υπηρετούν και στο βορρά και στο νότο , υποστηριζόμενοι από ξένες κατοχικές δυνάμεις , στο βορρά από τους τούρκους εισβολείς και στο νότο από τους εγγλέζους που διατηρούν στρατιωτικές βάσεις τις οποίες μάλιστα αναβάθμισαν σε περιωπή κράτους με την πρόσφατη παραχώρηση Αναστασιάδη.
Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Αρχαία ελληνικά στις κοινότητες των Ελλήνων


Χωρίς την εκμάθηση των αρχαίων ελληνικών θα αποκοπούμε πλήρως από την αρχαία Ελλάδα και τον μοναδικό μεγάλο πολιτισμό της ανθρωπότητας που είναι και η έδρα της εθνικής μας ταυτότητας.
Τα κράτη των Ρωμιών κατάργησαν τα αρχαία ελληνικά και όσο και να φωνάζουμε δεν πρόκειται να μας ακούσουν . Μια στυγερή κατοχή επικρατεί.
Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Η ενέργεια είναι το κλειδί της λύσης λένε οι σχεδιαστές της

Όταν όλα θα είναι έτοιμα για την εξαγωγή και εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και ενδεχομένως του πετρελαίου από την κυπριακή ΑΟΖ , τότε θα μας έρθει πακέτο και η λύση του κυπριακού , σύμφωνα με τα σχέδια των Αμερικανών και των συνεταίρων τους που αποσκοπούν στον στρατηγικό έλεγχο της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Μέχρι τότε βέβαια το σχέδιο της λύσης θα σφυρηλατείται στα παρασκήνια με την συνεργασία των δύο ολιγαρχιών που διαφεντεύουν την Κύπρο , της “τουρκοκυπριακής” στο βορρά και της “ελληνοκυπριακής” στο νότο.
Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΟΧΙ στη θρησκευτική βία στα σχολεία

Διεκδικούμε αντιδογματική παιδεία . Έξω τα θρησκευτικά δόγματα και τα σύμβολα τους από τα σχολεία.
Ο "πατριωτισμός" και ο "εθνικισμός" που επιμένει να μας εμφυτεύει οποιοδήποτε θρησκευτικό δόγμα ως εθνική ταυτότητα , είναι στυγνός παραμορφωτικός καταναγκασμός .
Η ελληνική ταυτότητα μας είναι αλληλένδετη με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό που ανακόπηκε βιαίως από την ρωμαιοβυζαντινή κατοχή.
Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Η κοινωνία της πραγματικής δημοκρατίας ενάντια στον Ζυριχικό δικοινοτισμό


Οι δύο κοινότητες που ορίσθηκαν από το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης το οποίο εμείς δεν αποδεχόμαστε , διότι είναι προϊόν βίας των κατακτητών , έχουν δρομολογήσει από το 1960 το μοίρασμα της Κύπρου , μοίρασμα πολιτικό , διοικητικό , και μετά το 1974 και την τουρκική εισβολή , μοίρασμα εδαφικό υπό την αισχρή ταμπέλα της επανένωσης .
Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Εξαγνίζεται το τραπεζικό ΜΑΣ σύστημα

Το τραπεζικό ΜΑΣ σύστημα επιτέλους εξαγνίζεται , αναβαπτίζεται στη κολυμβήθρα των προστίμων από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς και επανέρχεται ακμαίο και ηθικό στην εξυπηρέτηση της κοινωνίας και κυρίως των φτωχών και εξαθλιωμένων στρωμάτων της .
Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ενάντια στην Δ.Δ.Ο και το διχοτομικό στάτους κβο

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα στο κυπριακό , είτε θα πάμε προς μια λύση Δ.Δ.Ο., με την σύμφωνη γνώμη των δύο κοινοτήτων που όρισε το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης , είτε προς μια κατάσταση ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗΣ και ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ χωρίς λύση.
Αυτό το τελευταίο , ως ένα βαθμό ικανοποιεί και τους διχοτομιστές και των δύο πλευρών.
Τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης ( Μ.Ο.Ε.) έχουν σαν στόχο να δημιουργήσουν μια κατάσταση συνεργασίας με το κατοχικό μόρφωμα που να μπορεί να “δουλέψει” ακόμα και χωρίς την λεγόμενη μετεξέλιξη στην ΔΔΟ.