Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΕΔΗΚ : ευχές σε όλους τους Έλληνες για το 2014


Το ΕΔΗΚ εύχεται σε όλους τους Έλληνες , για το νέο έτος 2014 , υγεία και δύναμη στον αγώνα ενάντια την τυραννία της ντόπιας ολιγαρχίας , ενάντια στους προδότες εξουσιαστές , ενάντια στους τοκογλύφους της ευρωζώνης , ενάντια στους άγγλους και τούρκους κατακτητές , ενάντια στους λαθρομετανάστες εισβολείς.
Για μια πατρίδα ελεύθερη και ελληνική .

Τομέας ιδεολογικού πολέμου
Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα – ΕΔΗΚ
Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Το κυπριακό κράτος είναι η δυστυχία μας


Το κυπριακό κράτος στηρίζεται σε ένα σύνταγμα που το σφυρηλάτησαν οι κατακτητές αντί να παραχθεί από το λαό.
Το κυπριακό κράτος ασκεί το ρόλο του επιχειρηματία και αναθέτει στα κόμματα να διορίζουν τους υπαλλήλους και τα διοικητικά συμβούλια διαγράφοντας κάθε αρχή ανταγωνισμού και κοινωνικής παραγωγής .
Το κυπριακό κράτος στηρίζει τους τραπεζίτες δίνοντας τους το δικαίωμα να διαχειρίζονται κερδοσκοπικά τις καταθέσεις των πολιτών τις οποίες μάλιστα ασφαλίζει μέχρι 100.000 ευρώ ανα καταθέτη.
Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

ΕΔΗΚ: Θα στηρίξουμε πολιτικά την ένοπλη σύγκρουση με τους προδότες και τους κατακτητές

Οι αλλεπάλληλες υποχωρήσεις του προδοτικού Ζυριχικού κατεστημένου έχουν δημιουργήσει ένα γόρδιο δεσμό από τον οποίο επωφελούνται πρώτα οι ίδιοι και στη συνέχεια οι τούρκοι κατακτητές. Επωφελούνται οι ίδιοι διότι εμφανίζονται ως οι μοναδικοί ταχυδακτυλουργοί και μαγγανογητευτές που είναι σε θέση να λύσουν τους κόμπους και τα περιπεπλεγμένα νήματα της προδοσίας και της μωρίας τους.
Επωφελούνται επίσης οι τούρκοι κατακτητές διότι ολοένα και αναβαθμίζουν το κατοχικό μόρφωμα ολοένα και κερδίζουν περισσότερα από αυτά που τους έδωσε το αίσχος της Ζυρίχης και αυτή τούτη η τουρκική εισβολή.
Το ερώτημα είναι πως ανατρέπεται αυτή η κατάσταση;
Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Η Κύπρος είναι ελληνική


Πίσσα στα μούτρα των τουρκοπροσκυνημένων ηγετών της “ελληνοκυπριακής κοινότητας”.
Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Απάντηση στον τουρκοπροσκυνημένο αρχιτοκογλύφο Κύπρου

Να σταματήσει επίσης τις δηλώσεις  περί τοκογλυφίας των ξένων εις βάρος της πατρίδος μας όταν η εκκλησία είχε ταχθεί υπέρ της τρόικας και των μνημονίων ενώ σε εθνικό επίπεδο αποτελεί συστατικό στοιχείο της ληστρικής τοκογλυφικής πλουτοκρατίας.
Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΕΔΗΚ : Η απάντηση στον Ερτογάν είναι να κλείσουν τα οδοφράγματα

Το τουρκοπροσκυνημένο κατεστημένο που άρχει της κυπριακής δημοκρατίας απαντά με νομικίστικες προσφυγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην επιθετική στάση της Τουρκίας αναφορικά με την άρνηση εφαρμογής της συμφωνίας επανεισδοχής παρανόμων μεταναστών αποκλειστικά και μόνο για την Κύπρο.
Εν ολίγοις η Τουρκία δηλώνει πως θα κατευθύνει τους λαθρομετανάστες προς την Κύπρο και προφανώς προς την ελεύθερη επικράτεια της.
Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ακούστε μειοδότες : Εθνική Άμυνα σημαίνει στρατιωτική ένωση με την Ελλάδα

Η πολιτική απάτη που ονομάζεται Δημοκρατικός Συναγερμός , η φωλεά των εθνικοφρονιζόντων Νενέκων και μειοδοτών που άφησε την Κύπρο ανοχύρωτη με το παραμύθι των S-300 για να την ρίξει στις ράγες του σχεδίου Ανάν , επιχειρεί τώρα να εξαρτήσει απόλυτα την άμυνα της από το Ισραήλ με την αγορά δύο πλοίων ανοικτής θαλάσσης από αυτό.
Οι εθνικοφρονίζουσες κουνίστρες της ελληνικής σημαίας αντί να στραφούν προς την Ελλάδα και να ατσαλώσουν την εθνική άμυνα από τον Έβρο μέχρι την κυπριακή ΑΟΖ , υποκύπτουν σε σιωνιστικά σχέδια επέκτασης της κυριαρχίας του Ισραήλ στην Ανατολική Μεσόγειο.
Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Υπηρέτης της κατοχής ο Ιωάννης Κασουλίδης

Οι τουρκοκύπριοι στηρίζουν την κατοχή και απολαμβάνουν τις συνθήκες που δημιούργησε η βία και η αρπαγή της γης των Ελλήνων προσφύγων.
Οι τουρκοκύπριοι εκτός αυτού επιδιώκουν την κατάλυση της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας και την μετατροπή της κατεχόμενης επικράτειας της σε εδαφική βάση ενός τουρκοκυπριακού κρατιδίου το οποίο έχουν ήδη ανακηρύξει από το 1983.
Οι τουρκοκύπριοι είναι εχθροί της κυπριακής δημοκρατίας και συνεργάτες μιας ξένης κατακτητικής δύναμης .

Κάτω η ντόπια ολιγαρχία – Κάτω η Ευρωπαϊκή Ένωση


Όταν το κράτος εγγυάται τις καταθέσεις στις τράπεζες στην ουσία δίνει το δικαίωμα στους τραπεζίτες να χειρίζονται κατά βούληση τον κοινωνικό πλούτο.
Αυτό αποδείχθηκε και με την κρίση που περνούμε σήμερα.
Οι τραπεζίτες άδειασαν τα ταμεία των τραπεζών με την βεβαιότητα της εγγύησης τους από το κράτος , πάνω στη λογική της επένδυσης σε κερδοφόρες επιλογές ή επιλογές υψηλού ρίσκου.
Ο τραπεζίτης ουδέποτε θα επενδύσει σε τομείς μειωμένου κέρδους για αυτόν και οφέλους για την κοινωνία . Με λίγα λόγια ο τραπεζίτης δεν θα κατευθύνει κεφάλαια προς την παραγωγή σε εθνικό επίπεδο όταν έχει να επιλέξει άλλα “προϊόντα”.
Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

“ελληνοκύπριοι” θέλουν να ζήσουν υπό τουρκική κατοχή

Η επιθυμία ορισμένων κερυνειωτών υπό την στήριξη του δημάρχου Κερύνειας Γλαύκου Καριόλη να επιστρέψουν και να κατοικήσουν στη Κερύνεια ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ανοίγει το δρόμο της αποδοχής της κατοχής από τον ίδιο το λαό , διαγράφοντας μια για πάντα κάθε αξίωση για απελευθέρωση.
Την αυτή πρόθεση αποδίδει το δημοσίευμα του “Φιλελεύθερου” και στον μητροπολίτη Κερύνειας εάν του παραχωρούνταν τα δώματα της κερυνειώτικης αρχιεπισκοπής .
Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Ε.ΔΗ.Κ.: Κάτω η τουρκοπροσκυνημένη ηγεσία της εκκλησίας

Ο θρησκευτικός ηγέτης της “ελληνοκυπριακής κοινότητας” σύμφωνα με τον ορισμό του κατακτητικού συντάγματος της Ζυρίχης καλεί την κυβέρνηση Αναστασιάδη να επιμείνει στο κοινό ανακοινωθέν ώστε να γίνεται λόγος για ξεκάθαρη ομοσπονδιακή βάση.
Το τουρκοπροσκυνημένο ιερατείο της εκκλησίας συνεχίζει την παράδοση του ραγιαδισμού προς το λαό και της προσοδοφόρου συνεργασίας με τους εκάστοτε κατακτητές και ολιγάρχες όντας το ίδιο το ιερατείο μέρος της ληστρικής ολιγαρχίας .
Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Είμαστε Έλληνες


Είμαστε Έλληνες.
Δεν ανήκουμε στην "ελληνόφωνη χριστιανική ελληνοκυπριακή κοινότητα” όπως αυτή ορίσθηκε από το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης με την συναίνεση των προδοτών του ενωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.
Φτύνουμε το απεχθές κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης.

Προβληματισμοί για την κυπριακή ΑΟΖ


Ενώ η εφημερίδα“Φιλελεύθερος” κάνει λόγο για βέβαιη εύρεση πετρελαίου στο οικόπεδο 12 της κυπριακής ΑΟΖ, ο υπουργός ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης εμφανίζεται πιο συγκρατημένος αναφερόμενος σε καλές προοπτικές για ύπαρξη πετρελαίου που θα φανερωθούν με την ολοκλήρωση της έρευνας κατά τον Απρίλιο του 2014.
Στο δημοσίευμα του Φιλελεύθερου εμφανίζεται επίσης η εταιρεία ΝΟΒLE να σχεδιάζει διέλευση φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας ή υγροποίηση του στο Ισραήλ και την Αίγυπτο.
Ποιος κάνει κουμάντο στην κυπριακή ΑΟΖ ακόμα δεν καταλάβαμε.
Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Φωτιά και ατσάλι στο χτικιό που κατατρώει τη πατρίδα

Η Κύπρος στα χέρια των προδοτών , των απατεώνων , των κλεφτών , των λωποδυτών , των τραπεζιτών , οδηγήθηκε στην οικονομική εξαθλίωση ενώ ο τουρκικός κατοχικός στρατός και οι έποικοι με την συνεργασία των “τουρκοκυπρίων” ριζώνει στα χώματα μας και διεκδικεί αναγνώριση του ψευδοκράτους.
Την ίδια ώρα το άθλιο κατεστημένο της ολιγαρχίας ταΐζει με μολυσμένα κοτόπουλα εκ τουρκίας την Εθνική Φρουρά.
Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ε.ΔΗ.Κ.: Κεντρικές θέσεις και προτάσεις


Οι κεντρικές θέσεις και προτάσεις του εθνικοκοινωνικού προγράμματος του Ε.ΔΗ.Κ. : 

Στο εθνικό θέμα της Κύπρου υποστηρίζουμε την εφαρμογή απελευθερωτικής στρατηγικής που θα εδράζεται στις αρχές της αυτοδιάθεσης , της ανάκτησης της κατεχόμενης γης μας (επέκτασης της κυριαρχίας της κυπριακής δημοκρατίας στην κατεχόμενη επικράτεια της ) και στην πραγματική λαϊκή δημοκρατία που αναδεικνύεται από την ισότητα μεταξύ των πολιτών πέραν κάθε διαχωρισμού γλωσσικού ή θρησκευτικού όπως μας επέβαλε το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης. Στα πλαίσια της απελευθερωτικής στρατηγικής απαιτούμε την στρατιωτική ένωση με την Ελλάδα και την διακοπή των ενδοτικών συνομιλιών.
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

Το σκηνικό αναγνώρισης του ψευδοκράτους στήθηκε από το 2004


Το σκηνικό αναγνώρισης του ψευδοκράτους δεν στήνεται τώρα από τον Ντάουνερ και τους λοιπούς.
Το σκηνικό αυτό στήθηκε από το 2004 με το προδοτικό διπλό δημοψήφισμα με τη συμμετοχή των εποίκων και τις λοιπές εμπράγματες υποχωρήσεις που ακολούθησαν και κορυφώνονται στη πρόταση για το απευθείας εμπόριο μεταξύ κατεχομένων και Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Εθνικισμός και δημοκρατία


Το μίσος των λεγομένων “εθνικιστών” κατά της δημοκρατίας , δηλαδή της δυνατότητας αυτοθέσμισης του λαού και της λαϊκής κυριαρχίας , πηγάζει από την προσκόλληση τους στην ανθελληνική βυζαντινή παράδοση της ελέω “θεού” , δηλαδή ελεώ ολιγαρχίας και παραεκκλησιαστικών συμμοριών , εξουσίας.
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Ε.ΔΗ.Κ.: Απαιτούμε στρατιωτική ένωση με την Ελλάδα


Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η πρώτη βολή του αντιαεροπορικού συστήματος S-300 στη Κρήτη.
Το σύστημα S-300 δημιουργεί ένα αδιαπέραστο αμυντικό δίκτυο κατά της τουρκικής αεροπορίας.
Ένα τέτοιο σύστημα εάν εγκατασταθεί στη Κύπρο στα πλαίσια της στρατιωτικής ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα θα ακυρώσει την τουρκική αεροπορία και θα αναβαθμίσει τις επιθετικές μας δυνάμεις.
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Ε.ΔΗ.Κ.: Εδώ και τώρα να τεθεί η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Για άλλη μια φορά η προσπάθεια ξεπουλήματος της πατρίδος μέσα από τις διαπραγματεύσεις και τα πάρε – δώσε με τους κατακτητές φτάνει ευτυχώς σε αδιέξοδο . Αιτία του αδιεξόδου όπως πάντα είναι επιμονή των τούρκων στις πάγιες θέσεις τους για δύο λαούς και δύο κράτη , κάτι το οποίο και η “δική μας πλευρά” έχει εν μέρει αποδεχθεί μέσα από αλλεπάλληλες υποχωρήσεις όπως ήταν το διπλό δημοψήφισμα του 2004 με την συμμετοχή των εποίκων.
Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Ε.ΔΗ.Κ.: Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα και διαγραφή των χρεών του λαού

Το νέο κόλπο που επινόησαν οι κρατούντες για να εξυπηρετήσουν τις τράπεζες , λέγεται αγορά της πρώτης κατοικίας από το κράτος και υποχρεωτική ενοικιαγορά στη συνέχεια .
Το κόλπο αυτό περνά από την πίσω πόρτα την αρπαγή της πρώτης κατοικίας με την μεσολάβηση του κράτους , δηλαδή με την μεσολάβηση των φόρων του λαού.
Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί θριαμβολογούν οι Νενέκοι;

Οι θλιβεροί Νενέκοι του σχεδίου Ανάν και τα τσιράκια της τρόικας , θριαμβολογούν ότι δήθεν στρίμωξαν στη γωνία την “άλλη πλευρά” στο θέμα της “μιας κυριαρχίας” .
Σκοπός αυτής της τακτικής του θριάμβου είναι να περάσουν ως νίκη και μεγάλη κατάκτηση την λύση -διάλυση των δύο συνιστόντων κρατιδίων ή πολιτειών ή ζωνών , όπως και αν τις ονομάσουν .
Θέλουν να παρουσιάσουν ως θρίαμβο την προδοσία της αποδοχής των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής που είναι η άσκηση εξουσίας πάνω στη κατεχόμενη ζώνη που θα αποτελεί το σινιστών τμήμα της ομοσπονδίας ή συγκαλυμμένης συνομοσπονδίας .
Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ε.ΔΗ.Κ.: οι μειοδότες παραδίδουν την πατρίδα στους τούρκους κατακτητές


Η προσπάθεια έκδοσης κοινού ανακοινωθέντος προς “επανέναρξη” των συνομιλιών , υποκρύπτει ένα παρασκηνιακό ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ ανάμεσα στην λεγόμενη “ελληνοκυπριακή πλευρά” και στην “τουρκοκυπριακή πλευρά” η οποία εκφράζει τις κατοχικές δυνάμεις και τον τουρκικό επεκτατισμό.
Σύμφωνα με δηλώσεις και πληροφορίες , το κοινό ανακοινωθέν είναι σχεδόν έτοιμο αν ξεπεραστούν κάποιες διαφωνίες ή αν λειανθούν στα πλαίσια του κατάπτυστου πάρε – δώσε που πραγματοποιούν οι κρατούντες με τους κατακτητές.
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Γροθιά στους εργοδότες των ξένων

Ο εποικισμός στα κατεχόμενα , η μετανάστευση κοινοτικών και η λαθρομετανάστευση έφεραν αυτό το άκρως επικίνδυνο αποτέλεσμα .
Μεγάλη ευθύνη φέρει και ο εργοδότης κύπριος που προσμετρά το όφελος από την φτηνή ή ανασφάλιστη εργασία προς ξένους και αγνοεί τον όλεθρο που πνίγει την πατρίδα.
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Φραγμό στη ληστρική τυραννία της εκκλησίας

Πολίτες της κυπριακής δημοκρατίας
Η εκκλησία συγκέντρωσε στα χέρια της τεράστιες περιουσίες τις οποίες εκμεταλλεύεται προς ίδιον όφελος και μάλιστα σε συνθήκες εύνοιοκρατίας .
Η εκκλησία με το πλούτο που συσσωρεύει , συμμετέχει στο ληστρικό τραπεζικό σύστημα που αφαιμάσσει τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας .
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Η “αντικειμενικότητα” του Πόλυ Πολυβίου

Προσέξτε δύο στοιχεία στην ομιλία του Πόλυ Πολυβίου και θα καταλάβετε γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν είναι αντικειμενικός στις κρίσεις του και γιατί δεν πρέπει να θεωρούμε την έρευνα του στην υπόθεση του Μαρί ως αντικειμενική.

Σημείο πρώτο: Μιλά με τρόπο απαξιωτικό για τον Άσαντ και δεν κρύβει την συμπάθεια του στο Ισραήλ και στους ξενοκίνητους αντάρτες που δρουν στη Συρία.

Σημείο δεύτερο: Διευκρινίζει ότι η έρευνα για την έκρηξη έγινε από άγγλους εμπειρογνώμονες. Αυτό και μόνο είναι στοιχείο συγκάλυψης και όχι αποκάλυψης των γεγονότων.Γιατί δεν δέχθηκαν τους Έλληνες εμπειρογνώμονες ; ( αμείλικτα αναπάντητα ερωτήματα για την έκρηξη στη Κύπρο

Τα συστημικά αίτια της κρίσης

Η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και τη Κύπρο απεκάλυψε τις αδυναμίες του συστήματος σε όλες τις πτυχές του. , αδυναμίες που καταγράφονται και ως αιτίες της κρίσης.
Οι κυριότερες εξ αυτών είναι :
η κομματοκρατία ή κομματοκρατικός κοινοβουλευτισμός . Εξ αυτού απορρέει η αναξιοκρατία , το ρουσφέτι , η διόγκωση του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα , ή στήριξη της ολιγαρχίας μέσα συγκινονούντα δοχεία διαφθοράς με τις κομματικές συμμορίες κλπ.
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

ΕΔΗΚ : ΝΑ ΚΑΘΑΡΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΙ

Ο τέως πρόεδρος Χριστόφιας σε ψεσινή συνέντευξη του στο SIGMA είπε μεταξύ άλλων πως για την υπόθεση του Μαρί κάποιος εκ των ειδικών που διαβεβαίωναν περί της ασφαλείας και ακινδυνότητας του περιεχομένου των κοντέινερ , αντί να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορούμενου προστατεύθηκε από τον τότε γενικό εισαγγελέα και μετατράπηκε σε μάρτυρα κατηγορίας.
Η καταγγελία του κ. Χριστόφια ευθυγραμμίζεται με τη δική μας θέση επί του ζητήματος. Ότι δηλαδή η ρίζα του εγκλήματος πρέπει να αναζητηθεί στους ειδήμονες επί των εκρηκτικών και να διερευνηθούν και οι σχέσεις τους με ξένες μυστικές υπηρεσίες.
Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Ε.ΔΗ.Κ.: Εθνικοκοινωνική πρόταση επανεκκίνησης της οικονομίας

Για την πραγματική επανεκκίνηση της οικονομίας υπάρχει λύση:
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Ε.ΔΗ.Κ. : Η πρόταση μας για τους ημικρατικούς οργανισμούς

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ότι η ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών είναι πράξη ξεπουλήματος τους στη ολιγαρχία του πλούτου .
Όμως η συνέχιση αυτών των οργανισμών υπό τις παρούσες συνθήκες , που τους καθιστούν τσιφλίκια της κομματοκρατίας , δεν ωφελεί σε τίποτα το λαό και την παραγωγική βάση της κοινωνίας η οποία γίνεται αντικείμενο καταλήστευσης .

ΟΧΙ στο τουρκοσυνεταιριστικό μόρφωμα

Καμιά κατάσταση δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να δεχθούμε το τουρκοσυνεταιριστικό μόρφωμα που προσπαθεί να μας επιβάλει το Ζυριχικό κατεστημένο , με την συνεργασία της εκκλησίας.
Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε υποχρεωμένοι να δεχθούμε την προδοτική και τουρκοπροσκυνημένη δήθεν μετεξέλιξη της κυπριακής δημοκρατίας σε ένα ομοσπονδιακό μόρφωμα.
Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Κάτω η “δημοκρατία” τους


Πολίτες της παραγωγικής βάσης της κοινωνίας,
Εκείνο που περιμένουν οι δημόσιοι υπάλληλοι , οι υπερασπιστές του υπέρογκου ληστρικού κράτους και της κομματοκρατίας , είναι να ξαναστηθεί το επίσης ληστρικό τραπεζικό τους σύστημα για να διατηρήσουν τις υψηλές απολαβές τους με χρέη που θα τα φορτώνονται στη παραγωγική βάση .
Εμείς οι εθνικοκοινωνιστές λέμε πως η διεύθυνση της κοινωνίας πρέπει να επιστρέψει στην ίδια την παραγωγική βάση που θα ελαχιστοποιήσει το κράτος και θα συντρίψει τα τραπεζικά συμφέροντα της ολιγαρχίας.