Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Απαράδεκτη δήλωση Μπαν Γκι Μουν κατά της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η συμφωνία της 8ης Ιουλίου 2006 ειπωμένη με λόγια απλά λέει τα εξής. Πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα έχουμε ως βάση του διαλόγου την λύση -στόχο της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας , όμως επειδή η λύση δεν είναι ορατή στο προσεχές μέλλον , πρέπει να προωθήσουμε λύσεις πάνω σε θέματα που “επηρεάζουν την καθημερινή ζωή του λαού”. Η δεύτερη πρόταση αποτελούσε συνέχεια και συνέπεια της άρσης της εμπολέμου καταστάσεως και του ανοίγματος των οδοφραγμάτων.
Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Προς τον πρόεδρο Χριστόφια : “Κρείσσον γαρ οίμαι τήδε λατρεύειν πέτρα..”


Η προεδρία της ευρωπαϊκής ένωσης από την κυπριακή δημοκρατία , δηλαδή από ένα κράτος που η γη του κατέχεται από τούρκους και άγγλους κατακτητές , από ένα κράτος που ακόμα και το σύνταγμα του είναι προϊόν βίας των άγγλων αποικιοκρατών και όχι απαύγασμα ελεύθερης βούλησης του λαού του , προσβάλλει τον ευρωπαϊκό πολιτισμό , προσβάλλει τις αξίες της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών που συναποτελούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ανοχή των ευρωπαϊκών κρατών στην κατοχή της κυπριακής επικράτειας και στην πολιτειακή σκλαβιά του κυπριακού λαού , μειώνει το κύρος των Ευρωπαίων ηγετών.
Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Οι δύο εχθροί των ευρωπαϊκών εθνών

Το παρόν σύστημα διακίνησης του χρήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επιμένει να δίνει λεφτά στα κράτη με την εγγύηση της εργασίας της κοινωνίας και των πλουτοπαραγωγικών εθνικών πόρων , και το κράτος να τα μοιράζει στις τράπεζες που στη συνέχεια επιστρέφουν τα λεφτά στο κράτος υπό μορφή δανείου για την κάλυψη των αναγκών του . Αυτή η μορφή διακίνησης , είναι ένας φαύλος κύκλος διαφθοράς και καταλήστευσης της κοινωνίας από τους τραπεζίτες και τους διεφθαρμένους πολιτικούς που κάνουν τα χατήρια τους με το αζημίωτο. Ένας φαύλος κύκλος που συντηρεί μια κάστα ή τάξη παρασίτων που απομυζούν την κοινωνία.
Τι ζητούμε εμείς οι εθνικοκοινωνιστές;
Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Αντισταθείτε στην συνωμοσία της οικονομικο-πολιτικής ολιγαρχίας

Έλληνες της Κύπρου , άνθρωποι του τίμιου μόχθου , η κυβέρνηση Χριστόφια , υποστηριζόμενη και πιεζόμενη από την αντιπολίτευση, αποφάσισε να στηρίξει τους ντόπιους τοκογλύφους , ρίχνοντας την οικονομία της κοινωνίας στα γρανάζια του μηχανισμού στήριξης και των υπέρογκων διακρατικών δανείων.
Οι τραπεζίτες ως κοινοί τοκογλύφοι , αντί να επενδύσουν στο τόπο μας , επένδυσαν κερδοσκοπικά σε ομόλογα άλλων κρατών και έχασαν .
Δεν έχουμε καμία υποχρέωση να τους στηρίξουμε μπαίνοντας στο τούνελ μιας παρατεταμένης φτώχειας που θα μας αναγκάσει στο τέλος να εγκαταλείψουμε τη γη της πατρίδος για ένα κομμάτι ψωμί στη ξενιτειά.
Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η Κύπρος σύρεται στον ζυγό του μηχανισμού στήριξης

Η κυβέρνηση Χριστόφια , με την σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης , καταφεύγει στον μηχανισμό στήριξης από την τρόικα , ενώ παράλληλα ζητά δάνειο από την Ρωσία.
Σκοπός αυτών των δύο κινήσεων , σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών κ. Σιαρλή , είναι να στηριχθούν οι προβληματικές τράπεζες αφενός και αφετέρου να καλυφθούν οι ανάγκες του κράτους.
Με άλλα λόγια , η κυβέρνηση Χριστόφια , σπεύδει να κουκουλώσει τις ευθύνες των τραπεζιτών που άρπαξαν τα χρήματα των καταθετών και τα έπαιξαν στο καζίνο των ομολόγων , και να συγκαλύψει επίσης και τις δικές της ευθύνες που άφησε ανεξέλεγκτο το ντόπιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και απροστάτευτο τον λαό και την οικονομία της κοινωνίας.
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΕΞΩ ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Την ημέρα έναρξης της προεδρίας της Ε.Ε απο την Κυπριακή Δημοκρατία , που θα γίνει στο αρχαίο θέατρο του Κουρίου , υπό αγγλική επιτήρηση , καλείται σύσσωμος ο λαός να διαδηλώσει την οργή του κατά των άγγλων κατακτητών και να βροντοφωνάξει : ΕΞΩ ΟΙ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΒΆΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΠΡΟ.

Η Εθνικιστική Αριστερά ενάντια στη τάξη των αφεντικών

Ο πρόεδρος της Λαϊκής τράπεζας παραδέχεται πως η έκθεση της εν λόγω τράπεζας στα ελληνικά ομόλογα ήταν ένα λάθος.
Αυτό το “λάθος” όταν διενεργείτο αποτελούσε κερδοσκοπική κίνηση της τράπεζας εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Ως εκ τούτου ο κυπριακός λαός και το κράτος του , δεν έχουν καμία υποχρέωση να στηρίξουν τους τραπεζίτες της Λαϊκής.
Ας βρούνε από όπου θέλουν τα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας τους. Βέβαια περιμένουν από την κυβέρνηση Χριστόφια , να ενεργήσει κάτω από την πίεση του συστήματος και να τους δώσει τα λεφτά που ενδέχεται να δανειστεί από την Ρωσία αρνούμενος το δικαίωμα κρατικοποίησης της τράπεζας.
Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ο απελευθερωτικός αγώνας

Το πολιτικό ενδοτικό κατεστημένο χρησιμοποιεί τον όρο απελευθέρωση ταυτίζοντας τον με την “επανένωση”και την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
Προσπαθούν να αλλοιώσουν τα νοήματα των λέξεων και να εμφανιστούν ως “απελευθερωτές” οι διάφοροι κατάπτυστοι προδότες που μια μέρα θα απολογηθούν στα δικαστήρια για τα ανομήματα και εγκλήματα τους εις βάρος της κυπριακής δημοκρατίας και της πατρίδος.
Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η λαϊκή αναθέσμιση ενάντια στη “δημοκρατία” τους

Η κοινωνία αντί να διεκδικεί το αυτεξούσιο και συνεχώς να βρίσκεται σε εγρήγορση ώστε να μην το απολέσει και να περάσει η εξουσία στα χέρια διαφόρων ολιγαρχιών , παραχωρεί ευθύς εξ αρχής την εξουσία στα κόμματα μέσα από μια διαδικασία εκλογών που γίνονται σε μακρά χρονικά διαστήματα και αυτή αποσύρεται αμέσως μετά τις εκλογές στο καναπέ της αδιαφορίας και περιμένει από τα κόμματα να αναλάβουν την επίλυση όλων της των προβλημάτων.
Από την στιγμή που η κοινωνία παραχώρησε την εξουσία δια της κάλπης στα κόμματα , παραιτείται από κάθε δικαίωμα ελέγχου της εξουσίας ή κατάθεσης οποιασδήποτε πρότασης ή γνώμης.
Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Ο ενδοτισμός ενισχύει την τουρκική επιθετικότητα

Κάναμε λάθη στο κυπριακό τα οποία αρχίζουν να αποδίδουν καρπούς στις κατοχικές δυνάμεις.
η αποδοχή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ως βάσης λύσης , υπήρξε ολέθριο λάθος . Ακολούθησαν εμπράγματες υποχωρήσεις που τσιμέντωσαν αυτό το λάθος. Υποχωρήσεις όπως το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και η άρση της εμπολέμου καταστάσεως ως συνέπειας μιας πολιτικής εναγκαλισμών με τους βιαστές και κατακτητές της γης μας. Ακολούθησε η αποδοχή του σχεδίου Ανάν προς δημοψήφισμα , το αίσχος του διπλού δημοψηφίσματος με τη προδοτική  συμμετοχή των εποίκων , καθώς και σωρεία υποχωρητικών προτάσεων που ενισχύουν την διζωνικότητα .
Εκείνο που αφήσαμε ανυπεράσπιστο είναι την υπόσταση της κυπριακής δημοκρατίας και το δικαίωμα της κυριαρχίας της πάνω στην επικράτεια της.
Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Που βρίσκεται το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ;

Η δήλωση Σαμαρά , για σεβασμό των υπογραφών του μνημονίου με μια δήθεν προσπάθεια αλλαγής κάποιων σημείων που θα επιτηρεί το άγρυπνο μάτι της ΔΗΜΑΡ , αποτελεί δήλωση υποταγής της Ελλάδος στα σχέδια των τραπεζιτών.
Αυτή η γραμμή πλεύσης , έρχεται σε πλήρη αντίθεση με μια εθνική στρατηγική που θέτει ως πρωταρχική αναγκαιότητα την ανακήρυξη ή θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ . Διότι η στρατηγική της ΑΟΖ προϋποθέτει ισχυρή εθνική κυριαρχία σε επίπεδο πολιτικών αποφάσεων που θα ενισχύσουν την αμυντική και οικονομική πτυχή του θέματος.
Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Ναι στη πρόσβαση του ρωσικού πολεμικού στόλου στα κυπριακά λιμάνια

Η κυβέρνηση Χριστόφια με δηλώσεις διαφόρων αξιωματούχων αλλά και του ιδίου του προέδρου , αφήνει να νοηθεί ότι ασκούνται πιέσεις στο εσωτερικό μέτωπο , για υπαγωγή της κυπριακής οικονομίας στον μηχανισμό στήριξης από την τρόϊκα και για ματαίωση της προσπάθειας δανειοδότησης από τη Ρωσία.
Θέλουν να υποτάξουν την κυπριακή οικονομία στην τρόικα και στο χρηματοπιστωτικό σύστημα που αυτή υπηρετεί , ένα σύστημα που συναρμόζει τα τοπικά συστήματα με το αμερικανοσιωνιστικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Οι προεδρικές εκλογές του 2013 σε κλίμα εθνομηδενιστικής πόλωσης

Οι προεδρικές εκλογές του 2013 , ύστερα από την απόφαση του ΑΚΕΛ να κατεβάσει δικό του υποψήφιο , παίρνουν το δρόμο της πόλωσης ανάμεσα στην κεντροδεξιά ( Αναστασιάδης) και κεντροαριστερά ( υποψήφιος ΑΚΕΛ , ίσως Σταύρος Μαλάς).
Τα κοινά σημεία αμφοτέρων είναι η στήριξη του χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού με “κοινωνικό” προσωπείο και στο κυπριακό η υποστήριξη λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που θα επιβληθεί όχι τόσο μέσα από διαπραγματεύσεις , όσο μέσα από εμπράγματες υποχωρήσεις που αποτελούν συνέχεια του ανοίγματος των οδοφραγμάτων και κατατείνουν στο άνοιγμα απευθείας εμπορικών σχέσεων μεταξύ κατεχομένων και Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και στην συνεκμετάλλευση της κυπριακής ΑΟΖ.
Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Εκλογές 17ης Ιουνίου : η ήττα της κοινωνίας από τις κομματικές συμμορίες

Το 40% της αποχής από τις κάλπες , στις ελληνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου , δείχνει ότι υπάρχει μια λαϊκή βάση που με τις κατάλληλες προσεγγίσεις μπορεί να εξελιχθεί σε βάση αντίστασης της κοινωνίας στις συμμορίες των κομμάτων.
Η νίκη των μνημονιακών δυνάμεων , οφείλεται στην ανασυγκρότηση των δυνάμεων των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων που ήδη προχωρούν σε ένα ενοποιημένο πανευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα και στις ψεύτικες υποσχέσεις που άφησαν να εννοηθούν για ευρωομόλογα , για μετακίνηση από τη θέση της σκληρής λιτότητας και κατεύθυνση προς την ανάπτυξη .
Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Λιλλήκας , η βόμβα της διχοτόμησης

Η πρόταση Λιλλήκα για απευθείας συνομιλίες με την Τουρκία πάνω σε μηδενική βάση εμφανίζεται εκ πρώτης όψεως “πατριωτική” ως μηδενίζουσα δήθεν όλες τις υποχωρήσεις που έγιναν ως τώρα από την πλευρά της κυπριακής δημοκρατίας που κακώς ταυτίστηκε με την “ελληνοκυπριακή πλευρά” . Στην πραγματικότητα το άνοιγμα διαλόγου με την Τουρκία πάνω σε μηδενική βάση θα ανοίξει το δρόμο προς την διχοτόμηση , διότι θα αναγορεύσει τον Τούρκο εισβολέα σε ισότιμο συνομιλητή όχι με την κυπριακή δημοκρατία αλλά με την “ελληνοκυπριακή κοινότητα”.

Τι περιμένει η Κύπρος από την νέα κυβέρνηση της Ελλάδος

 Τι περιμένει η Κύπρος από την νέα κυβέρνηση της Ελλάδος που θα αναδείξουν οι κάλπες της 17ης Ιουνίου;
  • Αλλαγή γραμμής πάνω στο κυπριακό με εγκατάλειψη της επιδιωκόμενης λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και υποστήριξη της λύσης της πραγματικής δημοκρατίας και της ολοκλήρωσης της ανεξαρτησίας της κυπριακής δημοκρατίας δια της εφαρμογής του δικαίου της αυτοδιάθεσης. Στήριξη του δικαιώματος της Κύπρου για επέκταση της κυριαρχίας της στη κατεχόμενη επικράτεια της και άμεση καταγγελία της Τουρκίας σε διεθνή φόρα για την συνέχιση της κατοχής και του εποικισμού.
Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Κύριε Χριστόφια θυμηθείτε ότι κάποτε υπήρξατε αριστερός

 Αξιότιμε πρόεδρε της κυπριακής δημοκρατίας , αν τελικά τελεσφορήσει η προσπάθεια σας για δανειοδότηση της Κύπρου από την Ρωσία , σταθείτε υπέρμαχος των λαϊκών συμφερόντων και μην παραχωρήσετε αυτά τα λεφτά στους τραπεζίτες χωρίς να κρατικοποιήσετε την ή τις τράπεζες που θα δεχθούν την ανακεφαλαιοποίηση. Διαφορετικά , αν αντιδράσουν , αφήστε τις προβληματικές τράπεζες να καταρρεύσουν και δώστε το δικαίωμα στο νόμο να προβεί σε κατάσχεση των περιουσιών τους για να διασφαλιστούν οι καταθέσεις των πολιτών.
Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Το άνοιγμα Χριστόφια προς την Ρωσία

Το άνοιγμα προς την Ρωσία είναι ένα από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης Χριστόφια αν αξιοποιηθεί σωστά , αν ο Χριστόφιας ορθώσει ισχυρή αντίσταση στις πιέσεις της δεξιάς-κεντροδεξιάς – ακροδεξιάς που απαιτούν στήριξη των προβληματικών τραπεζών χωρίς κανένα δικαίωμα συμμετοχής του κράτους σε αυτές , δηλαδή κρατικοποίηση τους στο βαθμό που θα υποστηριχθούν από το κράτος.
Το άνοιγμα προς την Ρωσία θα είναι ακόμα ποιο παραγωγικό εάν εμπλακεί στο ζήτημα της εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου και στην παροχή αμυντικής βοήθειας προς αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας αλλά και της εξάρτησης της Κύπρου από το Ισραήλ που μανιωδώς απεργάζεται η δεξιά.
Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Πολεμική αντεπίθεση στη μάστιγα των ναρκωτικών

Για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών η κυβέρνηση Χριστόφια έκανε κάποια βήματα προς την ορθή κατεύθυνση. Μένουν ακόμα πολλά.
Πρέπει να κτυπηθούν τα δύο κυκλώματα που θησαυρίζουν από την εξάρτηση των νέων στα ναρκωτικά.
Το ένα κύκλωμα είναι η εμπορία και διακίνηση των διαφόρων ναρκωτικών ουσιών η οποία προστατεύεται από την διαφθορά του δημοσιοϋπαλληλικού τομέα και το δεύτερο είναι το λεγόμενο κύκλωμα θεραπείας στο οποίο συμπεριλαμβάνονται γιατροί του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα σε ιδιοτελή συνεργασία με τα συμφέροντα της διακίνησης φαρμάκων.
Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Εθνικιστική αριστερά: για το ψωμί του λαού και την απελευθέρωση

Χάρηκε πολύ ο Αβέρωφ Νεοφύτου που η αγγλική κυβέρνηση τάσσεται εναντίον της φορολόγησης των τραπεζικών συναλλαγών. Διότι αν συμβεί αυτό , λέγει ο θλιβερός θαλαμηπόλος των οικονομικών  του ΔΗΣΥ , θα χάσει η Κύπρος από τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες που προσφέρει σε ξένους επενδυτές.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι κυπριακές τράπεζες με την συναίνεση του αγγλόδουλου  πολιτικού κατεστημένου , κατέστησαν την Κύπρο , ένα αφορολόγητο παράδεισο των τοκογλύφων και ένα άπαρτο οχυρό από το οποίο κτυπούσαν κυρίως την οικονομία της Ελλάδος.
Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Τι απέγινε η επένδυση των κινέζων ;

 Η υπόθεση της κινεζικής επένδυσης στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακας φαίνεται να έχει μπλέξει στα δύσοσμα κανάλια της γραφειοκρατίας . Το κράτος επίσης αδυνατεί να ασκήσει την λαϊκή κυριαρχία και υποκύπτει σε ιδιωτικά συμφέροντα υπό την σκιά μιας αντιλαϊκής νομολογίας .
Εξ ονόματος του κυπριακού λαού και του γενικού συμφέροντος , το κράτος όφειλε να ακυρώσει την υφιστάμενη συμφωνία με την ιδιωτική εταιρεία και να προχωρήσει στην άμεση διαπραγμάτευση με τους κινέζους πάνω στη βάση της ανταποδοτικότητας .
Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Η λύση είναι ο Οικονομικός εθνικισμός

Το χρηματοπιστωτικό σύστημα γνωρίζει πολύ καλά πως οι εθνικές κοινωνίες της Ευρώπης είναι υπερχρεωμένες στις τράπεζες. Αυτό το τεράστιο χρέος , το σύστημα το διεκδικεί και δεν φαίνεται διατεθειμένο να το απολέσει. Αυτός είναι και ο λόγος που ανασυντάσσεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο προσφέροντας στήριξη στα τοπικά χρηματοπιστωτικά συστήματα με εγγύηση βέβαια τις υποθηκευμένες περιουσίες των πολιτών. Με αυτό το τρόπο διατηρούν τη δυνατότητα να κατευθύνουν το κεφάλαιο όπου οι κεντρικοί τραπεζίτες επιθυμούν. Και ασφαλώς δεν θα το κατευθύνουν προς την ανάπτυξη και τη παραγωγή , διότι απλούστατα τους είναι ασύμφορο.
Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Προκλητική και ανθελληνική δήλωση αρχιεπισκόπου Κύπρου

 Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο τουρκικό πρακτορείο “Ανατολού” ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος , δήλωσε πως δεν αποκλείει , την μέσω Τουρκίας διέλευση του αγωγού του φυσικού αερίου που πρόκειται να εξορυχθεί από την κυπριακή ΑΟΖ εάν η Τουρκία αναγνωρίσει τη κυπριακή δημοκρατία και ανοίξει τα λιμάνια της στα υπό κυπριακή σημαία πλοία.
Δηλαδή αυτό που υποχρεούται να κάνει η Τουρκία σεβόμενη την διεθνή νομιμότητα,  ο αρχιεπίσκοπος προτείνει να το εξαγοράσουμε με την παραχώρηση της διέλευσης του αγωγού από την τουρκιά και την παράκαμψη της Ελλάδος .
Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Περισσότερη Ελλάδα στη Κύπρο

Ασκήσεις με το πολεμικό ναυτικό και την αεροπορία διεξάγουν οι τούρκοι στα χωρικά ύδατα της Κύπρου και συγκεκαλυμμένα στη περιοχή του οικοπέδου 12 της κυπριακής ΑΟΖ , απο όπου αναμένεται η πρώτη εξόρυξη του φυσικού αερίου .
Ποια είναι η αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης σε αυτή την τουρκική πρόκληση ;
Παρακολουθούν λένε με τα ραντάρ την άσκηση.
Δυστυχώς έτσι κατάντησαν την Κύπρο οι κρατούντες , το άθλιο και διεφθαρμένο Ζυριχικό κατεστημένο.
Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Εθνικιστική αριστερά : αγώνας ενάντια στην εθνομηδενιστική συστημική αριστερά

Η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης Χριστόφια , με τη συναίνεση ολόκληρου του πολιτικού κατεστημένου , να στηρίξει την Λαϊκή τράπεζα και εν γένει το χρηματοπιστωτικό σύστημα , μπορεί να αναγνωσθεί με πολλούς τρόπους. Ένας εξ αυτών είναι η αποκάλυψη του πραγματικού ρόλου των κομμουνιστών , εθνομηδενιστών , διεθνιστών σοσιαλιστών και κεντροαριστερών που είναι η χειραγώγηση ενός μεγάλου τμήματος των δυνάμεων της λαϊκής εργασίας , ο έλεγχος κάθε λαϊκής αντίδρασης και η υποταγή τους στα κελεύσματα του ληστρικού χρηματοπιστωτικού καπιταλισμού. Τώρα που οι υποτιθέμενοι εργατοπατέρες έπρεπε να στηρίξουν τα λαϊκά συμφέροντα διεκδικώντας έστω το αυτονόητο , δηλαδή την αναλογική κρατικοποίηση των υπό το κράτος βοηθούμενων τραπεζών , συναίνεσαν πλήρως στα συμφέροντα του συστήματος και αποδέχθηκαν την υποθήκευση του λαού στο όνομα της διάσωσης των τραπεζιτών και των συμφερόντων τους, αγνοώντας ακόμα και τις τραγικές επιπτώσεις επί της εθνικής μας κυριαρχίας.
Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Έλληνες της Κύπρου αντισταθείτε στην επιβολή εμπράγματης λύσης

Οι λεγόμενες διακοινοτικές συνομιλίες από ότι δείχνουν οι εκατέρωθεν δηλώσεις θα συνεχιστούν στα πλαίσια ανταλλαγής επισκέψεων μεταξύ των τεχνικών επιτροπών.
Στο μεταξύ χθες , ο εκπρόσωπος του κατοχικού μορφώματος δήλωσε πως δεν θα επιστρέψει στις συνομιλίες μετά τις προεδρικές εκλογές του 2013 , εάν δεν λυθεί οριστικά το θέμα της “τουρκοκυπριακής απομόνωσης” δηλαδή αν δεν ανοίξουν οι απευθείας εμπορικές σχέσεις μεταξύ του κατοχικού μορφώματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Σκίζει τα ιμάτια του ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος σκίζει τα ιμάτια του και ζητά μέτρα από τη κυβέρνηση για να μην μπούμε δήθεν στο μηχανισμό στήριξης.
Αυτό το κάνει για να ρίχνει στο μέλλον τις ευθύνες στο ΑΚΕΛ και αυτός να παριστάνει τον υπερασπιστή των λαϊκών συμφερόντων.
Στο μηχανισμό στήριξης θα πάμε κύριε Παπαδόπουλε ως αποτέλεσμα των κερδοσκοπικών επιθέσεων που έκαναν οι τραπεζίτες στην Ελλάδα και κατά κύριο λόγο από το γεγονός ότι όλοι από κοινού οι πολιτικοί του κομματοκρατικού κατεστημένου αποφασίσατε να στηρίξετε τις τράπεζες υποθηκεύοντας το λαό.
Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Το κύκνειο άσμα της Κύπρου ( με σχόλιο του ΕΔΗΚ)


του Δημήτρη Καζάκη.

Τι συμβαίνει με την Κύπρο. Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, αντιμέτωπη με την εκπνοή της προθεσμίας στο τέλος Ιουνίου για την ανακεφαλαιοποίηση του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, η Λευκωσία δεν αποκλείει προσφυγή στους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς στήριξης εάν δεν εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κεφάλαια: «Υπάρχει ένα τελευταίο δίχτυ, το δίχτυ του EFSF, και εάν καταστεί αναγκαίο θα χρησιμοποιηθεί» ανέφερε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου Πανίκος Δημητριάδης σε συνέντευξή του σήμερα στους Financial Times.

Οι επενδύσεις των κινέζων

Ευπρόσδεκτες οι επενδύσεις των κινέζων με επίκεντρο το εμπορικό κέντρο στο παλαιό αεροδρόμιο Λάρνακος και τα υποστηρικτικά εργοστάσια ελαφράς βιομηχανίας.
Όμως μια τέτοια μεγάλη επένδυση που πιθανώς να απαιτήσει και νέες επεκτάσεις , μεταφέρει κάποια προβλήματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν από τώρα.
Πρώτα από όλα πόσες χιλιάδες κινέζων θα έρθουν να κατοικήσουν στη Κύπρο και μάλιστα με συμφωνημένο βάθος χρόνου πέραν των 100 ετών . Που θα εγκατασταθούν , ποια δικαιώματα θα τους παραχωρηθούν κλπ. Διότι δεν θα είναι ότι καλύτερο , υπό το κράτος μιας παροδικής οικονομικής κρίσης , να μετατρέψουμε το νησί μας σε αποικία των κινέζων μέσω επενδυτικής εισβολής.
Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

ΕΔΗΚ : Καταγγέλλουμε τη πρόταση Λιλλήκα

Ο Γιώργος Λιλλήκας εμφανίζεται από τα μπαλκόνια , να απορρίπτει τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
Όμως στη πολιτική του διακήρυξη εδράζει την απροσδιόριστη και νεφελώδη λύση συμβιβασμού που προτείνει , “στην εκπροσώπηση των κοινοτήτων στα όργανα του κράτους” .
Η πρόταση αυτή δεν αναιρεί την κυριότερη αιτία του κυπριακού προβλήματος που είναι το απεχθές κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και οι αντιδημοκρατικοί , ρατσιστικοί και διαιρετικοί όροι που μας επέβαλαν οι κατακτητές με την σύμφωνη γνώμη των προσκυνημένων και προδοτών του αγώνα της ΕΟΚΑ , Καραμανλή και Μακαρίου.
Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Απελευθέρωση , αναθέσμιση , εθνικοκοινωνική συνοχή.

Για εμάς τους εθνικοκοινωνιστές η μοναδική γραμμή που πρέπει να ακολουθήσει η Κυπριακή Δημοκρατία στο εθνικό θέμα είναι η πορεία προς ολοκλήρωση της ανεξαρτησίας της ως ισοτίμου μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κράτους μέλους των Ηνωμένων Εθνών , με άσκηση του δικαίου της αυτοδιάθεσης και άσκηση της κυριαρχίας της στην κατεχόμενη επικράτεια της , τόσο από τις τουρκικές όσο και τις αγγλικές στρατιωτικές δυνάμεις .
Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Τουρκοποιείται η Κύπρος και οι ενδοτικοί σφυρίζουν αδιάφοροι

Το κατοχικό μόρφωμα ετοιμάζεται να εκδόση μέχρι τέλος του χρόνου δικές του ταυτότητες “διεθνών προδιαγραφών” σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο .
Με αυτή τη κίνηση θα κυπριοποιήσουν κάπου 750.000 έποικους και όσους άλλους ήθελαν συρρεύσει από την Τουρκία.
Αν η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας , υποστηριζόμενη από το αγγλοτουρκοπροσκυνημένο κατεστημένο , αφήσει ανοικτά τα οδοφράγματα για να μπαινοβγαίνουν οι λεγόμενοι πια “τουρκοκύπριοι” με τις κατοχικές ταυτότητες , θα ισοδυναμεί με ελεύθερη διακίνηση των 80 εκατομμυρίων τούρκων στην ελεύθερη επικράτεια της κυπριακής δημοκρατίας.
Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει τα μέτρα της από τώρα.