Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ:


ΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ:

ΝΑ ΔΗΜΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΟΣΩΝ ΔΙΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

ΔΗΜΕΥΣΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ ΟΣΩΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΓΣΕΕ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα υποστήριζε εξ αρχής τη θέση, ότι η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης δεν μπορεί να αναπτυχθεί με λογικές σύγκρουσης των ελλήνων με τους λαθρομετανάστες στα πεζοδρόμια, που θα μετέτρεπαν τον εθνικό μας χώρο σε πεδίο μάχης την ίδια ώρα που κάποιοι άλλοι έλληνες θα δίνουν παράνομη εργασία και στέγη στους λαθρομετανάστες.
Σίγουρα τις αιτίες που δημιουργούν το κύμα μαζικής φυγής από την Αφρική και την Ασία δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε εμείς , όμως δεν είμαστε υποχρεωμένοι να υποστούμε εμείς τα επακόλουθα των ληστρικών πλουτοκρατικών καθεστώτων στις περιοχές αυτές του πλανήτη. Τουναντίον έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση να υπερασπιστούμε τον εθνικό μας χώρο και τη κοινωνία μας υψώνοντας ένα ατσάλινο πολιτικο-κοινωνικό τοίχος που θα απωθήσει τα καταστροφικά κύματα των εισβολέων λαθρομεταναστών.
Το τοίχος ενάντια στη λαθρομετανάστευση δεν κτίζεται μόνο με την αυστηρή διαφύλαξη των συνόρων αλλά με το κλείσιμο των κοινωνικών πυλών που είναι ανοικτές προς τους εισβολείς. Κανένα συνοριακό τοίχος όσο ισχυρό και να είναι δεν μπορεί να ανακόψει την εισβολή, αν η κοινωνία έχει ανοικτές τις αγκάλες της στους εισβολείς , αν η κοινωνία τους υποδέχεται, τους δίνει εργασία και στέγη. Αυτή η αντεθνική συμπεριφορά των εργοδοτών ρίχνει τον έλληνα εργάτη στην ανεργία ή στη πώληση της εργατικής του δύναμης με εξευτελιστικούς όρους και μεροκάματα πείνας. Η κατάσταση αυτή ευνοεί το ληστρικό τραπεζικό σύστημα και την κυβέρνηση που εφαρμόζει τις εντολές των διεθνών τοκογλύφων. Σε μια ρημαγμένη εθνική οικονομία εκείνοι που θεριεύουν είναι οι τραπεζίτες και οι δορυφόροι τους. Το κράτος από την άλλη, προκειμένου να καλύψει τα άδεια ασφαλιστικά ταμεία θα κατασπαράξει(σοσιαλιστικά) την μεσαία τάξη και θα δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος στις τράπεζες για μια μακροχρόνια απομύζηση των εθνικών παραγωγικών δυνάμεων. Έτσι οι λαθρομετανάστες , οι τραπεζίτες , οι εκμεταλλευτές της μαύρης εργασίας και οι πολιτικοί εγκάθετοι των διεθνών τοκογλύφων, συμπαρατάσσονται ενάντια σε κάθε εθνικό και λαϊκό συμφέρον. Αυτοί είναι οι εχθροί του έθνους στο εσωτερικό μέτωπο, εναντίον των οποίων απαιτείται πολυμέτωπος αγώνας.
Στα πλαίσια αυτού του αγώνα αν κτυπηθεί η μαύρη εργασία κτυπιέται στη καρδιά του όλη η αντεθνική συμμορία και συμπαράταξη.
Ορθή ως εκ τούτου η απόφαση της ΓΣΕΕ να καταθέσει πρόταση για δήμευση περιουσιών στους εκμεταλλευτές της μαύρης εργασίας.
Εμείς προτείνουμε ακόμα ένα μέτρο για Ελλάδα και Κύπρο : Τη δήμευση των περιουσιών όσων παρέχουν στέγη σε λαθρομετανάστες . Τα σπίτια αυτά να μοιραστούν σε φτωχές πολύτεκνες ελληνικές οικογένειες.
Έξω από τις εργασίες και τα σπίτια οι λαθρομετανάστες. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η αστυνομία και ο στρατός. Έξω από τον εθνικό χώρο όλοι οι λαθρομετανάστες . Να γυρίσουν στις πατρίδες τους , να φάνε φίδια από τη γη τους ή να πάρουν αυτά που δικαιούνται από την ολιγαρχία του πλούτου που τους απομυζά και τους καταδυναστεύει στις πατρίδες τους. Προς αυτή τη κατεύθυνση πρέπει να στραφεί η εξωτερική πολιτική των ευρωπαϊκών εθνών προς όλα τα αντιλαϊκά κράτη της Αφρικής και της Ασίας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΝΙΤΣΕ

Ο φιλοσοφικός λόγος του Νίτσε δεν είναι κάτι που έχει τελειώσει , κάτι που έκλεισε το κύκλο του. Ο ίδιος είπε « θα γεννηθώ πολύ αργότερα από το θάνατο» μου. Άλλωστε ο φιλοσοφικός προβληματισμός όταν εδράζεται στα θεμελιώδη ερωτήματα της ζωής και του όντος ποτέ δεν γίνεται παρελθόν , αλλά ανήκει στο αιώνιο παρόν της αφυπνισμένης ανθρωπότητος , δηλαδή στο αιώνιο παρόν των ολίγων, των ελαχίστων.
Τελευταίως , διάφοροι , συντηρητικοί , θρησκολάγνοι , δογματικοί και λοιποί παροπιδοφόροι αναφέρονται στο Νίτσε και συγκεκριμένα αναμασούν ορισμένα γνωστά αποσπάσματα του. Δεν κατανοούν βέβαια ότι ο Νίτσε δεν συμβιβάζεται με τις υποκλινόμενες συνειδήσεις , με τις σκυφτές ζωές μπροστά στις παραστάσεις του εξουσιασμού και της υποτίμησης του ανθρώπου. Ο Νίτσε αξιοπεριφρόνητοι παροπιδοφόροι είναι ο χαλαστής των πεποιθήσεων σας , του υποταγμένου πολιτισμού σας , των θεμελίων της εξουσίας σας , των βεβαιοτήτων που αποτελούν τα κιγκλιδώματα της φυλακής σας. Ο Νίτσε είναι μια έκρηξη ελευθερίας, είναι ο χαλαστής των ειδώλων , είναι ο φιλόσοφος που τίναξε στον αέρα όλο εκείνο τον σκιώδη κόσμο των «αξιοσέβαστων» μεταφυσικών προτάσεων που ετέθησαν από ένα σύστημα τυραννίας πνευματικής , πολιτικής και οικονομικής και μπροστά τους όφειλε να υποκύπτει η ζωή και η συνείδηση και αντί να αναπτύσσεται μέσα στο περιβάλλον μιας πρωταρχικής ελευθερίας , να συστρέφεται , να χλομιάζει , να προσαρμόζεται στ6α δόγματα και στις δοσμένες αλήθειες του ολοκληρωτικού εξουσιασμού. ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>>
Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

Αμερικανικοί παράγοντες, διαβλέποντες αδιέξοδο στις ενδοκυπριακές συνομιλίες προτείνουν πορεία προς "λύση" μέσω αμοιβαίων υποχωρήσεων. Οι προτάσεις αυτές έχουν ως κεντρική φιλοσοφία τους την οικονομική αναβάθμιση του κατεχόμενου τμήματος, έναντι κάποιων ανταλλαγμάτων. (για περισσότερα δείτε εδώ)
Οι προτάσεις αυτές δεν έρχονται ως κεραυνός εν αιθρία αλλά εδράζονται πάνω σε μια ήδη υπάρχουσα ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ που συνοδεύει προ πολλού τις συνομιλίες. 
Αυτή η έμπρακτη υποχώρηση κορυφώνεται στην άρση από την πλευρά μας της εμπολέμου καταστάσεως με την κατοχή και στο άνοιγμα των οδοφραγμάτων.  Η πράξη αυτή που έγινε το 2003 επί Τάσσου Παπαδόπουλου στήριξε την πολιτική του Ντενκτάς και έδωσε διέξοδο στο οικονομικό αδιέξοδο των τουρκοκυπρίων. Η πράξη αυτή κατ' εξοχήν προδοτική συνοδεύτηκε τότε από την πρόταση του Τάσσου Παπαδόπουλου που διασυνδέει την επιστροφή της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου με το απευθείας εμπόριο κατεχομένων-Ε.Ε. Πρόταση την οποία επανέλαβε ο κ. Χριστόφιας.
Στην ουσία έχουμε να κάνουμε με δύο κινήσεις που αλληλοσυμπληρώνονται στην εξέλιξη τους. Από τη μία οι συνομιλίες και από την άλλη οι έμπρακτες υποχωρήσεις. Έτσι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων συμπληρώνει την προδοσία του 1977 (Συμφωνία Μακαρίου-Ντενκτάς).
Ομοίως και σήμερα υπό την σκιά των ενδοκυπριακών συνομιλιών, αφήνονται ανεξέλεγκτοι οι δίοδοι εισόδου προς την ελεύθερη επικράτεια της Κυπριακής Δημοκρατίας προϊόντων από την Τουρκία, παρέχονται ωφελήματα και υπερπρονόμια προς τους τουρκοκύπριους, ενώ ταυτόχρονα τουρκοκυπριακοί πληθυσμοί εγκαθίστανται στην ελεύθερη επικράτεια.
Από την επικρατούσα κατάσταση ελάχιστα βήματα απομένουν προς την "οικονομική βιωσιμότητα" των κατεχομένων όπως την περιέγραψε ο μειοδότης Μιχαήλ Μούσκος (Μακάριος Γ) στην συμφωνία του 1977. (δες εδώ την συμφωνία του 1977- και την ανάλυση της)
Έτσι θα απομείνει ως τελική πράξη η προσυπογραφή στα χαρτιά μιας λύσης που ήδη εφαρμόζεται έμπρακτα και θα αποτελεί νομιμοποίηση των τετελεσμένων.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα κατήγγειλε προ πολλού αυτή την καταστροφική μεθόδευση που ακολουθεί ολόκληρο το ενδοτικό πολιτικό κατεστημένο. (δες εδώ- Τα δύο σχέδια των εχθρών μας)
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ «ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ»ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΑΓΓΛΟΔΟΥΛΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ


Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου σε όλα τα λεγόμενα εθνικά συμβούλια υποστήριζε τη θέση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας σε συνάρτηση με την αποστρατικοποίηση. Ας σημειωθεί ότι στον όρο αποστρατικοποίηση δεν συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση των αγγλικών βάσεων. Τουναντίον η παραμονή των βάσεων θεωρείται δεδομένη στο διηνεκές και επιβεβαιώνεται τούτο και από δηλώσεις του προέδρου της δημοκρατίας κ. Χριστόφια.
Με δεδομένο αυτό το στόχο,  εγκατέλειψαν κάθε προσπάθεια  αναβάθμισης της άμυνας της Κύπρου,  αρχής γενομένης από την εγκατάλειψη του ενιαίου αμυντικού δόγματος με την Ελλάδα την οποία αντικατέστησαν με μνημόνια  συναντίληψης με την Μ. Βρετανία. Φαίνεται έτσι ξεκάθαρα πως ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο υποκλίνεται στα συμφέροντα των άγγλων και οραματίζεται μια λύση που δεν θα διαφέρει και πολύ από την επιστροφή στην αποικιοκρατία σε συνθήκες Ε.Ε. Την άμυνα της πατρίδος μας θα την αναλάβει η Αγγλία με τις εν Κύπρω στρατιωτικές βάσεις που άρπαξε και διατηρεί από  τις συμφωνίες Ζυρίχης.
Ξαφνικά όμως , ένα μέρος του πολιτικού κατεστημένου , συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, θέτει το θέμα της ένταξης στο Συνεταιρισμό για Ειρήνη,  που ως γνωστό είναι μια μορφή συνεργασίας με το ΝΑΤΟ που εξυπηρετεί βεβαίως τις ανάγκες αμύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης , χωρίς να επιβάλλει στην χώρα που θα συμμετέχει στον εν λόγω συνεταιρισμό και την ένταξη στο ΝΑΤΟ. Σε αυτή τη πρόταση , το πιο σκληρό φιλοαγγλικό κομμάτι του κατεστημένου , δηλαδή το ΑΚΕΛ και η ακελικοκρατούμενη κυβέρνηση Χριστόφια,  προβάλει αντίσταση στην ένταξη , επικαλούμενη ακόμα και το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης . Από την άλλη , οι προτείνοντες την ένταξη στο συνεταιρισμό δεν ξεκαθαρίζουν τη θέση τους αναφορικά με τον στόχο της αποστρατικοποίησης , της παραμονής ή όχι των αγγλικών βάσεων , της καταγγελίας ή όχι των συνθηκών εγγυήσεων και συμμαχίας . Μήπως θέλουν ένταξη στο συνεταιρισμό για την ειρήνη που κεντρικό ρόλο σε αυτό θα έχουν οι αγγλικές βάσεις;;; Διότι αν δεν εγκαταλείψουμε τον στόχο της αποστρατικοποίησης , αν δεν  αναβαθμίσουμε την άμυνα μας σε σχέση με την Ελλάδα  , αν δεν καταγγείλουμε την παραμονή των αγγλικών βάσεων , αν δεν καταγγείλουμε τις συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχίας , αν δεν αναθεσμίσουμε το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης , τότε η ένταξη στο συνεταιρισμό για την ειρήνη θα αναβαθμίσει τις αγγλικές βάσεις και θα υποβαθμίσει την κυριαρχία της κυπριακής δημοκρατίας.
Για άλλη μια φορά το πολιτικό κατεστημένο του ενδοτισμού και του ραγιαδισμού ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού και εκχωρεί στους άγγλους κυριαρχικά δικαιώματα της κυπριακής δημοκρατίας.
Θέση μας είναι , πως πρέπει να κατατεθεί η αίτηση ένταξης στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη,  μα ταυτόχρονα να αναβιώσει το ενιαίο αμυντικό δόγμα με στόχο τον ενιαίο ελληνικό στρατό , να καταγγελθούν οι αγγλικές βάσεις ως κατακτητικές , να καταγγελθούν οι συνθήκες εγγυήσεων και συμμαχίας , να αναθεσμιστεί το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης μέσα από τη συμμετοχή του λαού στην συντακτική επιτροπή του πρώτου ελεύθερου συντάγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Κάτω το ενδοτικό , αγγλόδουλο πολιτικό κατεστημένο.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΡΕΥΜΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ


Δύο είναι τα ρεύματα του εθνομηδενισμού που διαπερνούν την πατρίδα μας Κύπρο. Το ένα εκβάλλει από τη μαρξίζουσα αριστερή θολοκουλτούρα που ενσαρκώνεται πολιτικά μέσα κόμματα όπως το ΑΚΕΛ και άλλους μικρότερους κατά καιρούς σχηματισμούς. Ο εθνομηδενισμός αυτής της γραμμής είναι σύμφυτος με την ιδεολογία του μαρξισμού-κομμουνισμού. Αν και η εφαρμογή αυτού του αντιφυσικού ιδεολογήματος απέτυχε, αφήνοντας πίσω του την ανάμνηση μιας φρικτής τυραννίας , άφησε παρα ταύτα τις νοσηρές αναθυμιάσεις του σε ομάδες συνειδησιακής σύγχυσης και ρογμώδους εθνικής αυτοσυνειδησίας. Το περίεργο του μαρξιστο-εθνομηδενισμού στη Κύπρο είναι πως παρά την «λαϊκή» του συνθηματολογία , συμμάχησε με την αποικιοκρατία και αρνήθηκε τη συμμετοχή στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ και στη συνέχεια συμμάχησε με την μεγαλοαστική τάξη από το 1960 μέχρι σήμερα, που στηρίζει πια ανοικτά δια της κυβέρνησης Χριστόφια το ληστρικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Όσο όμως εξυπηρετεί το καπιταλιστικό σύστημα υπό «λαϊκή» συνθηματολογία, άλλο τόσο επιτίθεται μανιωδώς κατά της εθνικής μας ταυτότητος υποσκάπτοντας την αρχή του έθνους που σήμερα προβάλλει ως η μόνη φυσική δύναμη που μπορεί να αντισταθεί στην παγκοσμιοποίηση και την επέλαση του χάους. Πρόκειται για ένα ρεύμα πέρα για πέρα αντεθνικό και ανθελληνικό. Αυτό το κόκκινο ρεύμα το αναγνωρίζουμε εύκολα και ορθώνουμε απέναντι του τα οχυρά μας. Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ανάμεσα στους κόκκινους εθνομηδενιστές βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι αδελφοί μας , οι συνέλληνες μας , οι απλοί άνθρωποι του λαού , οι εργάτες , οι αγρότες , οι χαμηλόμισθοι , οι συντριμμένοι μικροεπιχειρηματίες , παγιδευμένοι στα ψεύτικα συνθήματα και απωθημένοι από τη πολιτική της δεξιάς και την απάτη του κεντρώου χώρου .
Το άλλο ρεύμα προέρχεται από την ίδια την καρδιά της παγκοσμιοποίησης , έχει χρώμα γαλάζιο και εκφράζεται μέσα από τα κόμματα της δεξιάς και της άκρας δεξιάς. Υπηρετεί ανοικτά το υπερεθνικό χρηματοπιστωτικό υπερκράτος , εργάζεται για την διασφάλιση του νομικού πλαισίου που επιτρέπει την απρόσκοπτη διακίνηση του και τη ληστρική του δράση, ενισχύοντας την ντόπια ολιγαρχία του πλούτου που είναι ο κυριότερος σύμμαχος του σε εθνικό επίπεδο . Μάχεται λυσσωδώς ενάντια σε κάθε προσπάθεια απεξάρτησης από τη διεθνή τοκογλυφία , ενάντια σε κάθε προσπάθεια ισχυρής εθνικής οικονομίας που δεν θα εξαρτάται από τους τοκογλύφους. Στέκεται στο πλευρό της μεγαλοαστικής τάξης ενάντια στη μικρομεσαία επιχείρηση , την αγροτιά και τα δικαιώματα της εργατιάς. Ζει και αναπνέει από τον διχασμό του λαού , από τη ταξικό διαχωρισμό, του οποίου συγκρατεί την οργή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που ρίχνει από το τραπέζι των αφεντάδων πλουτοκρατών. Η συμμαχία αυτού του γαλάζιου ρεύματος με τον κόκκινο εθνομηδενισμό είναι δεδομένη , πότε φανερή και πότε υπόγεια . Από αυτή τη συμμαχία προέκυψε ο σύγχρονος τρόπος χαλιναγώγησης των μαζών που είναι ο σοσιαλκαπιταλισμός. Ένα τέρας με πολλά κεφάλια και πολλές πολιτικές εκφάνσεις, όπως αυτές που βαπτίζονται κεντροαριστερά ή κεντροδεξιά , η σοσιαλδημοκρατία , ή λαϊκή δεξιά, ή πατριωτικός φιλελευθερισμός και άλλα «ηχηρά παρόμοια». Κοντά σε αυτούς στέκεται η ακροδεξιά , αργυρώνητη θεραπαινίδα επιφορτισμένη να διατηρεί αναμμένη την εστία του μίσους ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα, να συντηρεί την ψυχροπολεμική αντιπαράθεση και τον αριστερο-δεξιό διπολισμό. Να κτυπά τον κοινωνικό εθνικισμό με χίλιους τρόπους , να διδάσκει την εθνικοφρονίστικη δουλοπρέπεια στα κομματικά σχήματα της δεξιάς και στους ρυπαρούς πατριδοκάπηλους του συμφυρματικού κέντρου , να σπέρνει τη σύγχυση , να εγκλωβίζει και από-πολιτικοποιεί λαϊκές δυνάμεις , να αποπροσανατολίζει και να στήνει σκηνικά λασπολόγησης του λαϊκού και δημοκρατικού εθνικισμού.
Το γαλάζιο ρεύμα του εθνομηδενισμού είναι εξίσου καταστροφικό και επικίνδυνο με τον κόκκινο εθνομηδενισμό . Από τη στιγμή που γίνει κατανοητό αυτό , τότε αρχίζει να καθαρίζει το εθνικιστικό οχυρό από τα πατριδοκάπηλα υποκείμενα και ο όγκος της δυνάμεως μας να ατσαλώνεται . Οι λίγοι σήμερα συμπολεμιστές , χαλυβδωμένοι από την ιδεολογία του κοινωνικού ελληνικού εθνικισμού , θα γίνουν αύριο ο ατσάλινος χείμαρρος που θα ξεσπάσει πάνω στις παρατάξεις του εθνομηδενισμού , ενάντια στα ιδεολογήματα του , ενάντια στις πολιτικές εκφάνσεις του , ενάντια στα οικονομικά υποστυλώματα του.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ- ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ



ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΣΑΣ
ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΚΑΙ ΞΕΚΛΗΡΙΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ
ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΣΤΕ ΕΝΟΠΛΕΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ
ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΣΗΚΩΣΤΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ - ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ


Η κυβέρνηση Χριστόφια έχει πλήρη αντίληψη του μεγέθους της λαθρομετανάστευσης στη Κύπρο . Οι υπηρεσίες που διαθέτει το κόμμα και το κράτος, της δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίζει και τις παραμικρές λεπτομέρειες του προβλήματος. Γνωρίζει τους εργοδότες , αυτούς τους υπονομευτές της εθνικοκοινωνικής συνοχής και υποστηρικτές των λαθρομεταναστών , τους τόπους διαμονής των , τους τόπους συγκεντρώσεων τους , γνωρίζει τα πάντα. Έχει μάλιστα τη δύναμη και τα μέσα να δώσει λύση στο λαθρομεταναστευτικό σε ελάχιστο χρόνο. Μπορεί να τσακίσει τους εργοδότες της παράνομης εργασίας , μπορεί να μαζέψει όλους τους λαθρομετανάστες και να τους απελάσει άμεσα. Όμως δεν το κάνει. Αφήνει το πρόβλημα να διογκωθεί για να το εκμεταλλευτεί ιδεολογικά και πολιτικά. Αφήνει την λαϊκή αγανάκτηση να ξεχειλίσει προκειμένου να την παρουσιάσει ως ρατσιστική εκδήλωση, που εναντίον της θα περάσει τους πολυπόθητους «αντιρατσιστικούς νόμους» με σκοπό να κτυπήσει όχι τον ανύπαρκτο «ρατσισμό», τον οποίο υποθάλπει και σκηνοθετεί , αλλά τον υπάρχοντα κοινωνικό εθνικισμό τον οποίο θεωρεί ως τον χειρότερο εχθρό της αριστεράς ψευτοδιανόησης και της σοσιαλίζουσας πολιτικής απάτης που στηρίζει τις τράπεζες και αφαιμάσσει τις παραγωγικές δυνάμεις για να ασκεί δήθεν κοινωνική πολιτική. Δεν κτυπά η κυβέρνηση Χριστόφια την λαθρομετανάστευση , γιατί μεθοδεύει εν κρυπτώ την σταδιακή πολιτογράφηση τους , ώστε να αποκτήσει κομματική πελατεία και να διακυβερνήσει για μακρά περίοδο το τόπο ασκώντας δράση από-εθνοποίησης και αφελληνισμού.
Με αυτά τα δεδομένα η μαρξιστο-αριστερά διανόηση και πολιτική, εξακολουθεί να είναι μια εχθρική δύναμη προς το έθνος. Ο πόλεμος εναντίον αυτού του καρκινώματος δεν μπορεί να διεξαχθεί μέσα από τις τάξεις της δεξιάς . Διότι και αυτός ο χώρος ελέγχεται από τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης που θεωρούν εμπόδιο στα συμφέροντα και στα σχέδια του υπερ-εθνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος , την εθνική κυριαρχία , την λαϊκή κυριαρχία και τον έλεγχο του παραγόμενου πλούτου από το λαό . Μήτε από το χώρο του λεγόμενου κέντρου μπορεί να διεξαχθεί ο πόλεμος κατά του αριστερού εθνομηδενισμού. Διότι το κέντρο είναι διαβρωμένο από διεθνιστικά ιδεολογήματα αλλά και από μεγαλοαστικά συμφέροντα που επέλεξαν αυτό το χώρο για πολιτική υπεράσπιση των συμφερόντων τους στα πλαίσια του ανταγωνισμού για το μοίρασμα των κρατικών δαπανών και το πλιάτσικο του δημόσιου πλούτου και της αγοράς με την στήριξη του ληστρικού τραπεζικού κεφαλαίου .
Οι λαϊκές δυνάμεις δεν έχουν άλλη επιλογή από μια αυτόνομη και αυτοδύναμη πολιτική έπαλξη που θα δώσει τη μάχη της μετάβασης από την «πλουτοκρατική δημοκρατία» στη πραγματική λαϊκή δημοκρατία που θα επανακτήσει την εθνική κυριαρχία και θα την θεμελιώσει πάνω στη στέρεη βάση της λαϊκής κυριαρχίας στην οικονομία , τη κοινωνία και τη πολιτική εκπροσώπηση. Η ιδεολογία του κοινωνικού και δημοκρατικού εθνικισμού προβάλει σήμερα ως η μοναδική επιλογή ενάντια στην αριστερο-κεντρο-δεξιά συμπαράταξη.
Έτσι το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης θα λυθεί ριζικά μέσα από μια γενικευμένη , πολυμέτωπη ιδεολογικο-πολιτική επίθεση ενάντια στον εθνομηδενισμό και την πλουτοκρατία, μια επίθεση που δεν θα σταματήσει με τον έλεγχο του λαθρομεταναστευτικού αλλά θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη των εθνικών λαϊκών δυνάμεων και την εγκαθίδρυση του εθνικοκοινωνικού κράτους.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ


Οι εξελίξεις στο κυπριακό θα μας φέρουν πολύ σύντομα μπροστά στο τερατούργημα ενός σχεδίου λύσης, που θα τεθεί σε δημοψήφισμα. Δεν έχει σημασία αν θα φτάσουμε εκεί μέσα από την διαδικασία των λεγομένων ενδοκυπριακών συνομιλιών ή μέσα από τις πιέσεις μιας πολυμερούς διάσκεψης. Η κυβέρνηση παραπλανεί το λαό όταν δείχνει πως αντιστέκεται στη διαδικασία της πολυμερούς , προκειμένου να μεταθέσει τη συζήτηση από την ουσία του διαλόγου στην διαδικασία του διαλόγου. Οι ανεπίτρεπτες , απαράδεκτες και άκρως μειοδοτικές υποχωρήσεις της κυβέρνησης Χριστόφια υπό την στήριξη της αντιπολίτευσης , είναι η ουσία του διαλόγου την οποία οι πάντες αποκρύπτουν και συγκαλύπτουν έτσι την υποχώρηση και τη ραγιαδίστικη πολιτική Χριστόφια. Ακόμα και αυτή η ελάσσων αντιπολίτευση , υψώνει κραυγή βδελυρής υποκρισίας αντιτεινόμενη δήθεν σε ένα νέο Μπούρκενστοκ , ενώ εμμένει στη γραμμή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας που μετεξελίχθηκε σε συνεταιρισμό δύο κρατικών μορφωμάτων ύστερα από την 23η Μαΐου 2008.Θέση την οποία στήριξε και το ΕΥΡΩΚΟ μέχρι το πρόσφατο προεκλογικό μασκάρεμα του, προς εξαπάτηση του εκλογικού σώματος.
Όταν θα φτάσουμε στην κατάθεση του νέου σχεδίου λύσης σε δημοψήφισμα, θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα του περιεχόμενου του σχεδίου αλλά και το θέμα της διαδικασίας του δημοψηφίσματος που φαίνεται να κατατείνει στην επανάληψη της προδοσίας του 2004, δηλαδή του διπλού δημοψηφίσματος , του διπλού εκλογικού σώματος με την συμμετοχή των εποίκων. Το πολιτικό κατεστημένο μαζί και με το αντιομοσπονδιακό μέτωπο , θα εστιάσει τη προσοχή του στην συζήτηση επί του περιεχομένου και θα αφήσει να περάσει απαρατήρητο , για άλλη μια φορά , το ζήτημα του διπλού εκλογικού σώματος με την συμμετοχή των εποίκων , ένα ζήτημα που θα νομιμοποιεί όλους τους έποικους και θα καθαγιάζει το έγκλημα του εποικισμού , ενώ θα διαχωρίζει το ενιαίο του νόμιμου κυπριακού λαού σε δύο εκλογικά σώματα δηλαδή σε δύο λαούς. Τότε θα δούμε τους διάφορους προδότες , να περιφέρουν το χρυσό ειδώλιο του Τάσσου Παπαδόπουλου για να στραγγαλίσουν την ελεύθερη κρίση των πολιτών. Ποιοι θα αντισταθούν σε αυτή τη μεθόδευση όταν και αυτό το αντιομοσπονδιακό μέτωπο θα τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο του κομματικού και εκκλησιαστικού κατεστημένου ;;;
Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ θα είναι τότε η μοναδική φωνή της αντίστασης και της αλήθειας , όταν οι διάφοροι εθνικοπροσωπιδοφόροι θα παρελαύνουν με ράσα και πηλίκια μπάτσων και θα στρέφονται ενάντια στον απελευθερωτικό, δημοκρατικό, κοινωνικό εθνικισμό.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ


Οι βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2011, δεν έχουν να δείξουν τίποτα καινούριο . Τα ίδια πολιτικά κόμματα που μετέχουν στη βουλή, με ένα κενό , ραγιαδίστικο και υποταγμένο λόγο, θα απευθυνθούν στο λαό με μοναδικό στόχο τη διατήρηση των πελατειακών σχέσεων και συμφερόντων τους. Η μοναδική αλλαγή, που αναγγέλλει αυτό το άθλιο πολιτικό κατεστημένο, είναι η αλλαγή κάποιων πρόσωπων που θα διαδεχθούν τις κουρασμένες και φθαρμένες μαριονέτες των κομματικών μηχανισμών.
Σε αυτό το στημένο σκηνικό , εξαίρεση θα αποτελέσει η παρουσία του ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. Ένας ρωμαλέος ελληνικός εθνικισμός, έρχεται να αναταράξει τα λιμνάζοντα νερά .Έρχεται σε αυτή τη κοινωνία των υποταγμένων συνειδήσεων ένας ζωηφόρος λόγος, που θα μείνει χαραγμένος για πάντα στις ψυχές των ελλήνων, ένας λόγος που θα προσδιορίσει τις πολιτικές εξελίξεις του μέλλοντος . Η διαφορά μας με τα άλλα κόμματα δεν εστιάζεται στα πρόσωπα και στην αλλαγή των προσώπων που θα αναλάβουν τη διεύθυνση της κοινωνίας αλλά στην ριζική αλλαγή των θεσμών και στη μεταξίωση των ρόλων τους .
Είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη, που τολμά να πει τα πράγματα με το όνομα τους , να καταγγείλει συνθήκες , να δυναμιτίσει απηρχαιωμένους θεσμούς , να συγκρουστεί με τις αντιλαϊκές δυνάμεις . Είμαστε η πολιτική δύναμη που τολμά να κτυπήσει τις δυνάμεις του αριστερού εθνομηδενισμού αφενός και τις δυνάμεις της δεξιάς και ακροδεξιάς συντήρησης αφετέρου.
Είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη που καταγγέλλει την καταστροφική αριστερίστικη εθνομηδενιστική πολιτική και διανόηση που δρα υπερ των ευρύτερων συμφερόντων της παγκοσμιοποίησης και του διεθνούς χρηματοπιστωτικού υπερκράτους προσβάλλοντας κάθε στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας.
Είμαστε η μοναδική πολιτική δύναμη που καταγγέλλει ευθέως, το ληστρικό ρόλο του ντόπιου τραπεζιτικού συστήματος που συναποτελείται από την ολιγαρχία του παρασιτικού πλούτου και της εκκλησίας.
Αυτές οι δύο ροπές και δυνάμεις , ως αγωγοί ξένων και αντεθνικών συμφερόντων κατ’ ανάγκη συγκλίνουν και συμφωνούν στις θέσεις τους για το εθνικό θέμα . Κατά συνέπεια δεν μπορεί να τεθεί το αίτημα του απελευθερωτικού αγώνα χωρίς το ξεθεμέλιωμα και το γκρέμισμα των οικονομικοκοινωνικών βάσεων τους.
Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ κηρύττει τον πόλεμο στις δυνάμεις της τυραννίας που είναι ταυτόχρονα και δυνάμεις της υποχώρησης και του ραγιαδισμού.
Η απελευθέρωση της σκλαβωμένης πατρίδος περνά μέσα από τον έλεγχο του παραγόμενου εθνικού πλούτου από τον ίδιο τον λαό και το έθνος. Αυτός είναι ο κεντρικός μας λόγος και η αβυσσαλέα διαφορά μας με τα κόμματα του κατεστημένου .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ

 Ο υπουργός εξωτερικών της Ελλάδος κ. Δρούτσας , σε πλήρη ευθυγράμμιση με το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου, εκλιπαρεί , κατά την περιοδεία του μέσω Λονδίνου προς Ουάσιγκτον , αντικειμενική κρίση για το κυπριακό και επιστροφή στη λεγόμενη συμφωνημένη βάση των συνομιλιών που ορίσθηκε από τον Χριστόφια και τον Ταλλάτ . Η βάση αυτή στηρίζεται στην κοινή δήλωση της 23ης Μαΐου 2008 , όπου γίνεται λόγος για ένα συνεταιρισμό μεταξύ δύο αυτοδυνάμων συνιστόντων κρατών, ενός τουρκοκυπριακού και ενός ελληνοκυπριακού, στα πλαίσια ενός τρίτου μορφώματος που το ονομάζουν ομοσπονδία. Στις βάσεις αυτές προσετέθησαν ως γνωστό οι ολέθριες προσφορές Χριστόφια , περί εκ περιτροπής προεδρίας , παραμονής 50.000 εποίκων , σταθμισμένης ψήφου , αποστρατικοποίησης με παραμονή των αγγλικών βάσεων, μηχανισμού αντιμετώπισης κρίσεων ( τις οποίες θεωρούν αναπόφευκτες μέσα στο χάος που θα δημιουργήσει η συνεταιριστική ομοσπονδία). Όλα αυτά για να εφαρμοστούν είναι ανάγκη να παρακαμφθούν βασικές ελευθερίες , ανθρώπινα και εθνικά δικαιώματα, όπως είχε προβλέψει η προδοτική συμφωνία «κορυφής» Μακαρίου-Ντανκτάς το 1977 , καθώς και θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Δυστυχώς η Ελλάδα αντί να ανακόψει αυτή τη πορεία ολέθρου, την επιτείνει. Η παρούσα κυβέρνηση στην Ελλάδα σπρώχνει τον ελληνισμό της Κύπρου στο γκρεμό μαζί με τους εδώ προσκυνημένους. Νέα συνομωσία εξυφαίνεται και πάλι εις βάρος του κυπριακού ελληνισμού με τη συμμετοχή εκείνων των δυνάμεων που έθεσαν σε εφαρμογή , από 1960 , το σχέδιο της διχοτόμησης και του αφελληνισμού της Κύπρου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΟΙ «ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ» ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ


Ο αμερικανοσιωνισμός χρησιμοποιεί ένα νέο όπλο στη περιοχή της Μέσης Ανατολής, που εσχάτως οριοθετήθηκε από την Αλγερία μέχρι το Αφγανιστάν. Είναι το όπλο των μαζικών εξεγέρσεων. Στόχος δεν είναι η εγκαθίδρυση «δημοκρατιών» αλλά η ανακύκλωση και ανανέωση εγκαθέτων εξουσιών. Η μαζική εξέγερση σε αυτή τη περιοχή για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης δεν έχει καμία σχέση με τον τύπο εξέγερσης της Γαλλικής επανάστασης που αποτελεί κορύφωση πολλαπλών ιστορικών αλλαγών επί των οποίων δομείται ένας τύπος πολιτεύματος με συγκεκριμένες αρχές και σκοπούς που σφυρηλατούνται από την εμπροσθοφυλακή της διανόησης. Αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν στις εξεγέρσεις των αραβικών πληθυσμών. Υπάρχουν όμως τα αποτελέσματα της διεθνούς οικονομικής κρίσης που μεθοδεύεται από το χρηματοπιστωτικό υπερκράτος. Η κρίση αυτή έχει ως κεντρικό στόχο της, την επιβολή νέων όρων στις σχέσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος με τα κράτη που θέλει να ασκεί επι αυτών και δι’ αυτών απόλυτο έλεγχο των εθνικών οικονομιών τους . Έτσι χρησιμοποιεί αριστουργηματικά τη κρίση, για να επιφέρει τις επιθυμητές αλλαγές μέσω ασπόνδυλων εξεγέρσεων αφηνιασμένων μαζών, που δεν γνωρίζουν με τι θα αντικαταστήσουν αυτό που θέλουν να γκρεμίσουν. Στοιχεία σύγχυσης και χαοτικότητας κυριαρχούν σε αυτές τις μορφές εξέγερσης. Σε τέτοιες συνθήκες , ο έλεγχος της εξέγερσης είναι ένα παιχνίδι. Αυτό που έγινε στην Αίγυπτο, με το πέρασμα του ελέγχου στο στρατό που θα οδηγήσει στις «δημοκρατικές» αλλαγές αποκαλύπτει το μοντέλο της στρατοκρατούμενης ολιγαρχίας που θέλουν να επιβάλουν. Το άλλο που πετυχαίνουν μέσα από την φαινομενικά «αυθόρμητη» και συμφυρματική εξέγερση , είναι να συμπαρασύρουν σε αυτήν και να καπελώσουν εντός της , το ισλαμικό κίνημα και να ελαχιστοποιήσουν τη λαϊκή του βάση σε θέματα οικονομίας και κοινωνίας. Αργά ή γρήγορα όμως θα κατακαθίσει ο κονιορτός της μαζικής εξέγερσης και θα επανέλθουν και πάλι στην επιφάνεια οι πάγιες αντιθέσεις ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα και την κυρίαρχη ολιγαρχία του πλούτου. Όσο θα υπάρχουν αυτές οι αντιθέσεις, θα διαιωνίζονται οι κοινωνικές στη μεγάλη αυτή περιοχή , που θα εξαναγκάζουν στη μαζική μετανάστευση στο χώρο της Ευρώπης. Η επιβολή της πλουτοκρατικής δημοκρατίας στη Μέση Ανατολή θα είναι για ένα μεγάλο διάστημα η αιτία δημιουργίας ατελείωτων προβλημάτων στην Ευρώπη. Θα καταληστεύουν τον εθνικό τους πλούτο οι χρηματοπιστωτές και η Ευρώπη θα είναι «υποχρεωμένη» να θρέφει τα θύματα αυτής της τυραννίας και να αντιμετωπίζει ολοένα και πιο έντονα τα καταστροφικά αποτελέσματα της ανεξέλεγκτης λαθρομετανάστευσης που δεν αποκλείεται να ΜΕΘΟΔΕΥΘΕΊ σε αιματηρή σύγκρουση αν υπολογίσουμε τον αντί-ισλαμισμό που καλλιεργεί η δυτική πλουτοκρατία και ο σιωνισμός. Σε αυτή την εξέλιξη , η Ευρώπη είναι ανήμπορη να αντιδράσει. Διότι η ειρήνευση στη περιοχή της Μέσης Ανατολής και η παραμονή των λαών αυτών στις πατρίδες τους είναι αλληλένδετη με την επικράτηση λαϊκών καθεστώτων, εθνικο-λαικών δημοκρατιών στις χώρες αυτές που θα επιβάλουν μια δίκαιη αναδιανομή στο λαό, της εθνικής υπεραξίας της εργασίας του. Αυτή τη μορφή εθνικο-λαικής δημοκρατίας η Ευρώπη δεν μπορεί να την προωθήσει διότι η ίδια την στερείται με τραγικές συνέπειες για τον εαυτό της. Με λίγα λόγια κινούμαστε σε ένα φαύλο κύκλο. Το ζήτημα είναι να μη παρασυρθούμε από το σιωνισμό και να μετατρέψουμε την Ευρώπη σε πεδίο σύγκρουσης , αλλά να χρησιμοποιήσουμε τα αποτελέσματα της μεθοδευμένης κρίσης, ενάντια στο παρών σύστημα της πλουτοκρατικής δημοκρατίας. Κάτω από αυτή την αντίληψη το Ισλαμικό κίνημα δεν είναι κίνημα εχθρικό προς της Ευρώπη , αλλά τουναντίον μπορεί να μετατραπεί σε στρατηγικό σύμμαχο της. Όχι όμως της Ευρώπης των χρηματοπιστωτών και της ολιγαρχίας του πλούτου. Αλλά της Ευρώπης των εθνών και των εθνικολαικών δημοκρατιών. Αυτή είναι η ορθή πορεία του εθνικοκοινωνισμού και της εθνικοδημοκρατίας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καλούμε τις κυβερνήσεις των δύο κρατών του Ελληνισμού (Κυπριακή Δημοκρατία και Ελληνική Δημοκρατία) να επαναφέρουν στο προσκήνιο την παραβιασθείσα αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.
Η πολιτική της υποχώρησης και της διαγραφής των δικαίων του ελληνισμού πρέπει να σταματήσει.
Κάτω οι προσκυνημένοι.

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί αναγκαία την άμεση έναρξη πολύμορφου απελευθερωτικού αγώνα της Βορείου Ηπείρου.
Καλούμε τους όπου γης Έλληνες σε κοινό αγώνα για την απελευθέρωση των σκλαβομένων μας πατρίδων ώστε να κυματίσει ξανά στην Χειμάρρα και στην Κερύνεια μας η Ελληνική σημαία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ


Άργησαν πολύ οι εργατοπατέρες της ΠΕΟ και της ΣΕΚ να καταλάβουν ότι υπάρχει πρόβλημα λαθρομετανάστευσης στη Κύπρο. Προφανώς από την πίεση που ασκείται στους καρεκλοκένταυρους των συντεχνιών, εκ μέρους των χιλιάδων ανέργων οικοδόμων , αποφάσισαν έστω και καθυστερημένα να προβούν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για την εργασία που αγοράζουν παράνομα οι εργολάβοι οικοδομών από τους λαθρομετανάστες χωρίς να εξετάζουν άδειες παραμονής και εργασίας και συνεπώς χωρίς να καταβάλουν ούτε σεντ στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ως γνωστό, ο οικοδομικός τομέας ελέγχεται από τις τράπεζες και γενικά από την ολιγαρχία του πλούτου. Αυτοί στηρίζουν με το αζημίωτο την λαθρομετανάστευση και ρίπτουν τους ντόπιους εργάτες στην ανεργία .Η κυβέρνηση γνωρίζει το ζήτημα και το συγκαλύπτει. Στέκεται στο πλευρό του ληστρικού κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας. Η αντιπολίτευση ευθυγραμμίζεται με τη κυβέρνηση και τη πλουτοκρατία, επιδιδόμενη σε λαϊκίστικη και συνθηματολογική πολιτική με στόχο τον αποπροσανατολισμό από τη οικονομικο-κοινωνική βάση του προβλήματος.
Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ υποστήριζε εξ αρχής τη θέση, πως η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης , εκτός πολλών άλλων μέτρων , περνά μέσα από τη ΡΗΞΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ που δίνει ψωμί και στέγη στους λαθρομετανάστες. ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Πρέπει να ληφθούν σκληρά μέτρα εναντίον τους. Πράγμα που δεν πρόκειται να δούμε στα πλαίσια του σοσιαλκαπιταλιστικού συστήματος. Ο κρατικός έλεγχος του χρήματος και η εθνικοποίηση των τραπεζών τίθεται ως επαναστατική διεκδίκηση του κοινωνικού και δημοκρατικού εθνικισμού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στο εξωτερικό καταλαβαίνεις τι σημαίνει Έλληνας! Υπερηφάνεια, αλλά και θλίψη για τους Πομάκους

ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
Σχόλιο ΕΔΗΚ:
Ουσία της ελληνικότητας είναι η φυλή και όχι οι φαντασιακές παραστάσεις των θρησκειών. 
Αυτοί που σπρώχνουν τους Πομάκους προς τους Τούρκους είναι προδότες και τους αξίζει μία και μοναδική ποινή: Η λαιμητόμος!

Πατήστε εδώ να διαβάσετε τα λόγια ενός Πομάκου>>>

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΩΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Η κυπριακή κοινωνία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Αυτά θα μπορούσαμε να τα χωρίσουμε σε δύο γενικές κατηγορίες σύμφωνα με τα αίτια που τα προκαλούν . Στα ΕΝΔΟΓΕΝΗ και στα ΕΞΩΓΕΝΗ. Οι δύο αυτές κατηγορίες δεν είναι απόλυτα διαχωρισμένες αλλά η μια εισχωρεί μέσα στην άλλη ως τεμνόμενοι κύκλοι με ίση ακτίνα. Έχουν δηλαδή μεταξύ τους , κοινό εμβαδόν. Το μέγιστο εμβαδόν εκάστου ανήκει στην αναφερόμενη κατηγορία. Για παράδειγμα , το εθνικό θέμα υπάγεται στη κατηγορία των εξωγενών προβλημάτων διότι οι αιτίες που το δημιούργησαν είναι εξωγενείς , όπως η εισβολή των τούρκων το 1974, ο εποικισμός κλπ. Μέρος όμως αυτού του προβλήματος έχει ενδογενείς αιτίες, όπως η συνεργασία των τουρκοκυπρίων με τις δυνάμεις εισβολής αλλά και η τουρκοπροσκυνημένη πολιτική του δικού μας κατεστημένου. Το μέγιστο όμως εμβαδόν καλύπτεται από εξωγενείς αιτίες .
Ένα δεύτερο παράδειγμα είναι το πρόβλημα της οικονομικο-κοινωνικής ανισότητας. Τούτο υπάγεται στη κατηγορία των ενδογενών προβλημάτων και αφορά στη διάρθρωση της οικονομίας η οποία επιτρέπει στις τράπεζες και γενικά στην ολιγαρχία του πλούτου (ιδιώτες, τράπεζες και εκκλησία) να καταληστεύουν τα λαϊκά στρώματα και να κατασπαράσσουν τη παραγωγή της χώρας. Το πρόβλημα αυτό ενισχύεται και από την επικρατούσα πολιτική που παρέχει το «νομικό» πλαίσιο που επιτρέπει την καταλήστευση του λαού. ‘Όμως και αυτό το πρόβλημα έχει ένα εμβαδόν που εισχωρεί στο χώρο των εξωγενών προβλημάτων στο βαθμό που το εσωτερικό σύστημα της τυραννίας και της νομιμοποίησης της αρπαγής , παράγεται και στηρίζεται από τον διεθνή καπιταλισμό και το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Ως τρίτο παράδειγμα ας αναφέρουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Το πρόβλημα τούτο υπάγεται στη κατηγορία των εξωγενών προβλημάτων διότι οι αιτίες που το προκαλούν είναι καθαρά εξωγενείς , όπως γεωστρατηγικές συγκρούσεις που υπαγορεύονται από καπιταλιστικά συμφέροντα. Όμως η πολιτική αντιμετώπιση του προβλήματος , στο δικό μας κράτος , υπάγεται στο εμβαδόν των ενδογενών προβλημάτων.
Αυτά όσον αφορά την κατηγοριοποίηση των προβλημάτων που πρέπει να τονίσουμε ότι και αυτή ( η κατηγοριοποίηση) είναι δευτερογενής πράξη . Διότι πρωτογενής πράξη , θεμελιώδους σημασίας, είναι η κατάδειξη των προβλημάτων . Εδώ είναι που η πολιτική συνείδηση για να μπορέσει να δεχθεί κάτι ως πρόβλημα και να το θέσει ως τέτοιο , είναι ανάγκη να εμφορείται από ολοκληρωμένη ιδεολογία . Ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα και το πρίσμα των αξιών που τα αναλύεις , προσδιορίζει τη κρίση και την ουσία αυτών τούτων των πραγμάτων. Είναι πολύ διαφορετικός ο κόσμος ιδωμένος μέσα από το πρίσμα της ιδεολογίας του κοινωνικού εθνικισμού ή του κομμουνισμού ή του επικρατούντος σήμερα σοσιαλκαπιταλισμού. Πολλά προβλήματα που εμφαίνονται υπό το πρίσμα του κοινωνικού εθνικισμού , είναι για τους άλλους ανύπαρκτα ή επουσιώδη .Για ένα ακροδεξιό συντηρητικό για παράδειγμα, θα προτιμούσε να γυαλίζει τις αλυσίδες του για χίλιες ζωές παρά να εντάξει την εκκλησία στο σύστημα της οικονομικής καταλήστευσης του λαού. Ομοίως για ένα αναρχοαριστερό εθνομηδενιστή δεν θα έβρισκε ασύμβατη με την ιδεολογία του την επιλογή της αγγλικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας του κράτους ή την αλλοίωση της ιστορικής αλήθειας προς εξυπηρέτηση άλλων σκοπών.
Χωρίς ξεκάθαρη ιδεολογία που την διαμορφώνουν ιστορικές αλήθειες , αξίες και σκοποί , η περιγραφή της πραγματικότητας αλλοιώνεται , οι τρόποι αντιμετώπισης των προβλημάτων μετατρέπονται οι ίδιοι σε μέρος του προβλήματος , η πολιτική από επιστήμη του πραγματικού και της ορθής πλοήγησης, μετατρέπεται σε μέθοδο αναρρίχησης στην εξουσία αριβιστών και διεφθαρμένων , η πολιτική συνείδηση του έθνους αλλοτριώνεται , η σύγχυση κυριαρχεί και η σήψη καταβιβρώσκει τον κοινωνικό ιστό.
Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία μας . Η ακραία ιδεολογική σύγχυση ως τρόπος ύπαρξης του σύγχρονου καπιταλισμού και σοσιαλκαπιταλισμού. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση παρακμής, δεν μπορούν να σταθούν τα κόμματα του κατεστημένου , μικρά και μεγάλα, γιατί αποτελούν συστατικά στοιχεία της παρακμής , της κοινωνικής δυσαρμονίας , της εθνικής κατάπτωσης . Οι ιδεολογίες όλων αυτών των κομμάτων επαυξάνουν τη σύγχυση . ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ , τα δύο μεγάλα κόμματα του σοσιαλκαπιταλισμού, ΔΗΚΟ , ΕΔΕΚ , ΕΥΡΩΚΟ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ , οι θεραπαινίδες του συστήματος , τα στηρίγματα της διαφθοράς και της ληστρικής αντιλαϊκής εξουσίας .
Απέναντι σε αυτό το αίσχος , μόνο ο κοινωνικός εθνικισμός μπορεί να ορθωθεί ως αναγεννητική ιδέα και ανανεωτική πολιτική βούληση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ - εισαγωγικό σημείωμα

Του Λουκά Σταύρου

Το έργο τίθεται ως αποτέλεσμα ενεργείας εμπεριέχουσας σκοπό και ιδέα και ύλη . Νόμος θεωρείται το πλαίσιο , η κατεύθυνση , η συναρμογή , η εναρμόνιση , ο προσδιορισμός του συγκεκριμένου , ο τρόπος επιτέλεσης σκοπού, η καθοδήγηση και άλλα παρεμφερή. Εργονομία είναι η επιστήμη που συναρμόζει το έργο με το νόμο που σημαίνει εν έργω νομώ , εν έργω κατευθύνω , δημιουργώ , επιτηρώ. Εργοποιώ κατά νόμον την ενέργεια. Αν προσθέσουμε σε αυτό το γεγονός ότι η εργοποίηση της ενεργείας συμβαίνει σε μια δοσμένη πραγματικότητα που αποτελεί το περιέχον, τότε συνάγεται ότι ο νόμος είναι σχέση και όχι κάτι το αυτοφυές και αυθύπαρκτο που επιβάλλεται πάνω στα πράγματα . Αλλά το περιέχον τούτο, στην ευρύτερη έννοια του είναι η ολότητα η απειριζομένη, στην ανθρώπινη αντίληψη. Τούτο σημαίνει πως το δρών υποκείμενο , είναι υποχρεωμένο να περί-ορίσει την ολότητα και να την καθορίσει ως πεδίο δράσης ή ενεργείας. Η λέξη έργο υπονοεί δράση , ενέργεια , δρών υποκείμενο εκ του οποίου παράγεται αποτέλεσμα , δηλαδή συμβάν μέσα στην άπειρη συμβαντικότητα , μορφή μέσα στην άπειρη μορφικότητα, σημείο ελάχιστο μέσα στην ολότητα. Η λέξη νόμος προϋποθέτει πως το δρών υποκείμενο θέτει το παραγόμενο σε μια ολότητα νοητή και περιγράψιμη, προϋποθέτει νοητική σύλληψη της ολότητας εκείνης που περί-βάλλει τη δράση. Τεθείσης όμως της ολότητας και του νοος, αρχίζει η φοβερή περιπέτεια της φιλοσοφίας. Ατελείωτα ερωτήματα αναφύονται περί της ολότητας και των στοιχείων που την προσδιορίζουν αλλά και περί του υποκειμένου και των δυνάμεων και δυνατοτήτων αυτού ως στοιχείων του τρόπου δια του οποίου διανοίγεται το πραγματικό. ΣΥΝΕΧΕΙΑ>>>

Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ Ο ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ


Οι τουρκοκύπριοι διαδηλώνουν και ζητούν «ανεξαρτησία» από την Τουρκία , την οποία καταγγέλλουν ότι μετέτρεψε την κατεχόμενη Κύπρο (αυτοί την ονομάζουν βόρεια Κύπρο)σε επαρχία του τουρκικού κράτους.
Με λίγα λόγια καταγγέλλουν την Τουρκική κατοχή, την ίδια ώρα ο κ. Χριστόφιας στηρίζει τους εκπροσώπους της κατοχής καθήμενος άνευ όρων στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Πρωταρχικός όρος για τις συνομιλίες θα ήταν η άμεση αποχώρηση του κατοχικού στρατού , ένας όρος που τέθηκε από την Ε.Ε και επιβεβαιώθηκε στη πρόσφατη απόφαση της επιτροπής που εξετάζει την πορεία ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε. Αντίθετα από αυτή τη κατεύθυνση ο κ. Χριστόφιας θεωρεί την αποχώρηση του κατοχικού στρατού όχι ως προϋπόθεση για τη πορεία προς τη λύση αλλά ως μέρος της λύσης που επιδιώκει στα πλαίσια της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Η διαφορά ανάμεσα σε αυτές τις δύο θέσεις δεν είναι επουσιώδης αλλά διαφορά ουσίας και βάσης που υποβαστάζει το εποικοδόμημα της λύσης. Στη προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια ταπεινωτική υπόκλιση στους κατακτητές , με έκφραση πρωτοφανούς ραγιαδισμού ως αποδοχής των πολιτικών στόχων της εισβολής που χρησιμοποιεί τον κατοχικό στρατό ως εργαλείο επιβολής τους.
Μια ηγεσία που θα σεβόταν το κυπριακό λαό και την δημοκρατία όχι μόνο δεν θα συνέχιζε τις συνομιλίες υπό την σκιά της τουρκικής ξιφολόγχης αλλά θα αποκήρυττε και την πορεία προς την ομοσπονδία και θα διεκδικούσε τη ορθή λύση της ευρωπαϊκής κυπριακής δημοκρατίας , ως λύση μετάβασης από το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης που προξένησε μύρια δεινά στη πατρίδα, προς ένα ελεύθερο δημοκρατικό σύνταγμα που θα θεσπιστεί και εγκριθεί από το σύνολο του κυπριακού λαού.
Προς αυτή τη κατεύθυνση εάν όδευαν τα πράγματα θα καλούσαμε τους τουρκοκύπριους να ολοκληρώσουν την καταγγελία τους προς τη Τουρκία με την με την αποδοχή της κυπριακής δημοκρατίας και την από κοινού αναθέσμιση του δημοκρατικού συντάγματος της.
Στην περίπτωση όμως που τα πράγματα εξελιχθούν υπό τις ισχύουσες πολιτικές κατευθύνσεις της υποταγής στους όρους των κατακτητών, η λεγόμενη «ανεξαρτησία» που διεκδικούν οι τουρκοκύπριοι από την Τουρκία θα καταλήξει με τη δική μας αποδοχή σε «ανεξάρτητο κρατίδιο» ή συνιστών κρατίδιο .Έτσι η ευκαιρία που δίδεται σήμερα, μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση , να πορευθούμε προς τη μόνη ειρηνική και δημοκρατική λύση , θα χαθεί και νέα σύννεφα ολέθρου θα σκιάσουν τη πατρίδα.
Η Τουρκία γνωρίζει πολύ καλά πως θα χειριστεί και για ποιο σκοπό , την κινητοποίηση των τουρκοκυπρίων. Εμείς όμως αντί να την αξιοποιήσουμε για να αλλάξουμε την ροπή των πραγμάτων, θα συρθούμε και πάλι στο ρουν των τουρκικών σχεδίων υπό την ολέθρια ηγεσία των ομοσπονδιακών και των σκοτεινών σχεδίων που θα θέσουν σε εφαρμογή χρησημο0ποιόντας τις παρααστυνομικές και παραεκκλησιαστικές συνάξεις της ακροδεξιάς.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΕ ΟΧΛΟΚΡΑΤΙΑ

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα χθες στη Λάρνακα από λαθρομετανάστες οι οποίοι χρηματοδοτούνται παχυλώς από το κράτος ως "αιτητές πολιτικού ασύλου" καταδεικνύουν τη λανθασμένη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Χριστόφια. Οι λαθρομετανάστες όχι μόνο τρέφονται από το δημόσιο αλλά ενθαρρύνονται επίσης να επιδίδονται σε πράξεις βίας εναντίον δημοσίων υπαλλήλων και αστυνομικών οργάνων χωρίς επιπτώσεις για τους ίδιους. 
Το φαινόμενο αυτό προκαλεί αγανάκτηση στους φορολογούμενους πολίτες που βλέπουν τους φόρους τους να αρπάζονται βιαίως από τους τρόφιμους του Συλλικιώτη και της Χαραλάμπους.  
Η κυβέρνηση Χριστόφια αρνείται να επιβάλλει την τάξη γιατί προφανώς επιδιώκει μια σύγκρουση του αγανακτισμένου λαού με τους λαθρομετανάστες, την οποία θα χειριστεί προς επιτέλεση του σκοπού του αποπροσανατολισμού από το κυρίαρχο εθνικό ζήτημα και τις ολέθριες παραχωρήσεις Χριστόφια. Θέλει επίσης η κυβέρνηση να παρουσιάσει την δίκαιη αγανάκτηση των πολιτών ως φαινόμενο "ρατσισμού", το οποίο θα διαχειριστεί αναλόγως. Η κυβέρνηση αυτή αποδεικνύεται ελλειμματική και επικίνδυνη, με σκοπούς αλλότριους προς τα συμφέροντα του λαού.
Οι δυνάμεις ασφαλείας μπορούν και οφείλουν να επιβάλλουν την τάξη. Οι λαθρομετανάστες που επιτέθηκαν χθες στους δημόσιους υπαλλήλους στη Λάρνακα πρέπει άμεσα να απελαθούν διότι θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. Τα πρόσωπα τους είναι γνωστά και καταγεγραμμένα. Επίσης πρέπει να κοπούν άμεσα όλα τα επιδόματα προς αιτητές πολιτικού ασύλου που ξεπερνούν τις συμβατικές μας υποχρεώσεις.
Η δημοκρατία δεν μπορεί να μετατραπεί σε οχλοκρατία υπό την υποκίνηση της ίδιας της κυβέρνησης. Καμία ομαδούλα δεν μπορεί να πάρει το νόμο στα χέρια της καθώς αυτός πρέπει να επιβληθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους. Ο κυπριακός λαός πληρώνει πολύ ακριβά τις υπηρεσίες δημόσιας ασφαλείας και απαιτεί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Η Ε.Ε. ΖΗΤΑ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου σε σχέση με την Έκθεση Προόδου του 2010 για τη Τουρκία αξιώνει την άμεση αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, ως προϋπόθεση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
Η θέση αυτή τίθεται σε κάθετη αντίθεση με τη δική μας στρατηγική στις διαπραγματεύσεις, που φαίνεται να μην ενοχλείται από την παρουσία του κατοχικού στρατού. Η στάση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της αποδοχής τετελεσμένων εκ της οποίας απορρέει και η πρόταση για την παραμονή 50 και πλέον χιλιάδων εποίκων. Ο κ. Χριστόφιας αρέσκεται να ονειρεύεται τον παράδεισο της λύσης υπό την σκιά της τουρκικής ξιφολόγχης. Αυτό όμως δεν είναι διαπραγμάτευση αλλά επαίσχυντη υποταγή, που προσβάλλει τον Ελληνισμό. 
Όλα τα κόμματα του προσκυνημένου πολιτικού κατεστημένου μιλούν για αξιοποίηση της Ευρώπης, ενώ στην πραγματικότητα κωφεύουν και παρερμηνεύουν τα κελεύσματα της.
Η θέση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος δεν απέχει από την θέση της Ευρώπης. Οι συνομιλίες θα έπρεπε να διακοπούν άμεσα και να επαναρχίσουν με την αποχώρηση του κατοχικού στρατού και των εποίκων. Τότε θα τεθούν οι ορθές βάσεις των συνομιλιών που θα αποκηρύσσουν κάθε έννοια διζωνικότητας, δικοινοτικότητας και ομοσπονδίας και που θα αποσκοπούν σε μια πραγματική δημοκρατία και στο ιστορικό πέρασμα από την Ζυριχική στην Ευρωπαϊκή Κυπριακή Δημοκρατία.
Τα μηνύματα της Ε.Ε. είναι ξεκάθαρα αλλά η πορεία του πολιτικού κατεστημένου της πατρίδος μας παραμένει αδιάλλακτα υποχωρητική και ραγιαδίστικη.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Η ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πολιτικής Χριστόφια στο κυπριακό, είναι η εξουδετέρωση της δημοκρατίας και των αρχών της .
Οι προτάσεις που κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων , περί σταθμισμένης ψήφου, πολιτικής ισότητας των δύο μερών , εκ περιτροπής προεδρία και παραμονής 50.000 εποίκων δείχνουν ότι η λύση που ο κ. Χριστόφιας επιδιώκει ( με τη σύμφωνη γνώμη σύσσωμου  του πολιτικού κατεστημένου) ταυτίζονται με  την αναίρεση των αρχών της δημοκρατίας.
Η αιτιολόγηση αυτής της γραμμής είναι αβάσιμη , παράλογη και αντιρεαλιστική.
Πρώτη αιτιολογία είναι η ανιστόρητη θέση που περιγράφεται με την απαράδεχτη ρήση «εκάμαμε και θα πληρώσουμε». Προσπαθεί ο κ. Χριστόφιας να ενοχοποιήσει την πλευρά μας για να δεχθεί μια λύση οδυνηρή  όπως ο ίδιος την χαρακτηρίζει. Τι έχει όμως να πει ο κ. Χριστόφιας όταν ο πρωθυπουργός της Τουρκίας δηλώνει απερίφραστα ότι η εισβολή στη Κύπρο έγινε για λόγους στρατηγικών συμφερόντων; Η πολιτική του «εκάμαμε και θα πληρώσουμε» εξευτελίζεται από τις θέσεις των ίδιων των τούρκων εισβολέων.
Η δεύτερη αιτιολόγηση της πολιτικής του ραγιαδισμού , επικαλείται ζητήματα ισχύος και περιγράφεται με τη χιλιοειπωμένη ρήση « τι να κάμουμε . είμαστε η αδύναμη πλευρά».
Η θέση αυτή εάν εξετασθεί στα πλαίσια των νέων γεωπολιτικών δεδομένων που εγκαινίασε η ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση , αποδεικνύεται αβάσιμη . Εάν αξιοποιηθούν οι παράμετροι ισχύος που προσφέρονται με τα  νέα δεδομένα,  τότε η Κύπρος αποκτά μια τεράστια ισχύ που θα είναι υποχρεωμένη η Τουρκία να την υπολογίσει και να τη σεβαστεί. Αυτοί που κρατούν τη Κύπρο σε κατάσταση απομόνωσης και αδυναμίας είναι οι κυβερνόντες με την δογματική και παρωχημένη θεώρηση των πραγμάτων.
Συνεπώς η πολιτική Χριστόφια καταλήγει σε αδιέξοδο και αποτυχία . Η ανάγκη μιας νέας στρατηγικής  που θα στηρίζεται στη δημοκρατία και την απελευθέρωση και θα απορρίπτει κάθε μορφή ομοσπονδίας , γίνεται πια επιτακτική. Οι πολιτικοί της υποχώρησης δεν θα το καταλάβουν αυτό , παρά μόνο μέσα από την λαϊκή εναντίωση στα  σχέδια τους .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΡΤΟΓΑΝ ΠΕΡΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ

Με αφορμή τις διαδηλώσεις των τουρκοκυπριακών συνδικάτων στα κατεχόμενα ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ερτογάν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η παρουσία της Τουρκίας στη Κύπρο δεν αφορά το μέλλον των τουρκοκυπρίων αλλά εξυπηρετεί τουρκικά στρατηγικά συμφέροντα. Πρόσθεσε ακόμα ότι στη Κύπρο στρατηγικά συμφέροντα έχει και η Ελλάδα. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη  τοποθέτηση που ξεσκεπάζει την πραγματική αιτία της εισβολής και της πολιτικής του εποικισμού των κατεχομένων. Μια τοποθέτηση που κονιορτοποιεί τις κατά καιρούς προβαλλόμενες αφορμές και ψευδοδικαιολογίες της εισβολής. Εξευτελίζει επίσης την δικαιολόγηση της υποχωρητικής πολιτικής της δικής μας πλευράς, με αναφορές στο 1963 , στην ΕΟΚΑ Β και στο πραξικόπημα.
Η Τουρκία,, θέλει να   πει ο Ερτογάν , βλέπει τη Κύπρο ως χώρο σύγκρουσης στρατηγικών συμφερόντων και προκειμένου να κατισχύσει σε αυτό το χώρο ποδοπατεί το διεθνές δίκαιο και επιβάλει το  δίκαιο του ισχυρού.
Το πρόβλημα για μας έγκειται στο τρόπο που αντιμετωπίζουμε αυτή τη πραγματικότητα  , αυτή την απροκάλυπτη  πολιτική του τουρκικού επεκτατισμού που αποσκοπεί στον ολοκληρωτικό στρατηγικό έλεγχο της Κύπρου ή στο μοίρασμα του στρατηγικού ελέγχου με την Ελλάδα αν κρίνουμε την δήλωση του Ερτογάν ως αναγνώριση στρατηγικών συμφερόντων στην Ελλάδα. Η θέση αυτή μπορεί να εκγλυφθεί και ως πρόταση διαμοιρασμού στρατηγικών συμφερόντων στη περιοχή μεταξύ Τουρκίας – Ελλάδος. Μια πρόταση ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ που δεν αποκλείει μυστικές διεργασίες και μυστική διπλωματία με παρέμβαση τρίτων που διεκδικούν επίσης στρατηγικά συμφέροντα. Ένα σενάριο άκρως επικίνδυνο το οποίο καλούμαστε  να αποτρέψουμε και να ακυρώσουμε.
Πως αποκρούονται όλα αυτά τα σενάρια που εκβράζει ο τουρκικός επεκτατισμός :
Πρώτο,  με την υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο διεθνές πεδίο.
Δεύτερο , με εδραίωση του διπλωματικού μας αγώνα στο διεθνές δίκαιο.
Τρίτο , με ενδυνάμωση της στρατιωτικής μας ισχύος.
Τέταρτο , με αλλαγή στρατηγικής που θα στοχεύει στην απελευθέρωση.
Προϋπόθεση εφαρμογής αυτών των κατευθύνσεων,  είναι ένα ισχυρό εθνικιστικό κόμμα  που θα εμβολίσει την στρατηγική της υποχώρησης και θα κτυπήσει παντοιοτρόπως το πολιτικό κατεστημένο που την  στηρίζει,  στη Κύπρο και στην Ελλάδα.  Είναι καιρός να δράσουμε στον ελλαδικό χώρο για την ενδυνάμωση του υπάρχοντος φιλοκυπριακού ρεύματος. Η Κύπρος πρέπει να ξοδέψει πάνω σε αυτό το ζήτημα για να έχει αποτέλεσμα. Η κυπριακή παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδος είναι εθνικό μας δικαίωμα. (να γιατί επιμένουμε σε ένα αυτόνομο ελληνικό εθνικισμό στη Κύπρο και αρνούμαστε οποιαδήποτε έξωθεν ποδηγέτηση του). Ποιοι θα τα κάνουν αυτά και πως θα πραγματοποιηθούν χωρίς συμμετοχή στην εξουσία;
Ο ΑΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ. Αυτή είναι η γραμμή του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος που μας διαφοροποιεί από κάθε άλλη έκφανση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΤΑ ΚΟΥΦΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗ.ΚΟ κ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ


 «Αισιοδοξία για την πορεία επίλυσης του κυπριακού λόγω τεσσάρων παραγόντων, παρά την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς, εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής, Μάριος Καρογιάν. Όπως ανέφερε, η Κύπρος πρέπει να επιδιώξει την ενότητα στη βάση αρχών και κοινών στόχων, την καλύτερη αξιοποίηση των ερεισμάτων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, την αξιοποίηση της ενισχυμένης τώρα στρατηγικής θέσης της Κύπρου σαν αποτέλεσμα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου -αν η Τουρκία έχει στο έδαφος της τους αγωγούς καυσίμων η Κύπρος θα είναι προμηθευτής φυσικού αερίου, και τη διεύρυνση των συμμαχιών της Κύπρου δίδοντας σαν παράδειγμα εκείνη με το Ισραήλ.» (πηγή)
«Παράγων πρώτος: ενότητα στη βάση αρχών και κοινών στόχων»
Σε ποιες αρχές αναφέρεται ο κ. Καρογιάν , σε αυτές τις αρχές που υποβαστάζουν την υποχωρητικότητα Χριστόφια την οποία στηρίζει το ΔΗΚΟ; Ποιες αρχές υπηρετεί η εκ περιτροπής προεδρία , η σταθμισμένη ψήφος , η παραμονή 50.000 εποίκων , η παραχώρηση εδαφικής ζώνης στους κατακτητές , η αναγνώριση συνιστώντος κρατιδίου ή πολιτείας που θα αποτελεί πρωταρχικό στοιχείο μιας ομοσπονδίας (που στην ουσία θα είναι εποικοδόμημα των συνιστόντων μερών που η κατάρρευση του θα οδηγεί κατ’ ανάγκη στην προβολή των συνιστόντων ). Ύστερα , ποιοι είναι οι κοινοί στόχοι και με ποίους ; Θεωρεί κοινούς στόχους τις αισχρές και προδοτικές υποχωρήσεις των συμφωνιών του 1977 και όσων άλλων επακολούθησαν προς επιβεβαίωση τους ; Με ποίους επίσης είναι κοινοί αυτοί οι στόχοι; Μήπως με το υπόλοιπο πολιτικό κατεστημένο που επέβαλε με αντιδημοκρατικές διαδικασίες τη συγκεκριμένη γραμμή της υποτέλειας στους τούρκους κατακτητές; Νομίζει ο κ. Καρογιάν ότι αυτός και καμιά δεκαριά κομματόσκυλα που τον περιτριγυρίζουν, εκφράζουν την γενική λαϊκή θέληση; Αυταπατάται ο κ. Καρογιάν και πολύ σύντομα θα το διαπιστώσει όταν ο λαός θα αντιδράσει στα σχέδια του ραγιαδισμού.
«Παράγων δεύτερος : Καλύτερη αξιοποίηση των ερεισμάτων στην Ε.Ε.»
Η αξιοποίηση αυτή κατ’ εμάς , για να είναι στη σωστή κατεύθυνση , πρέπει να αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής απελευθέρωσης και σεβασμού των αρχών της δημοκρατίας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Στη προκειμένη περίπτωση , οι κρατούντες ούτε την δημοκρατία σέβονται ούτε τις αρχές της . Διότι πρώτον δεν έθεσαν ποτέ στη κρίση του λαού την λύση που προωθούν , αλλά επέβαλαν την υφιστάμενη γραμμή λύσης μέσα από δικτατορικές νοοτροπίες από το 1977, χωρίς ποτέ να δώσουν δικαίωμα στο λαό να διαμορφώσει ελεύθερη γνώμη .Δεύτερο δεν σέβονται τις αρχές της δημοκρατίας, διότι η πρόταση λύσης που καταθέτουν αναιρεί αυτές τις αρχές όπως για παράδειγμα ότι κάθε πολίτης έχει μία ψήφο και ότι το εκλογικό σώμα είναι ένα και αδιαίρετο. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο επίσης το ερμηνεύουν κατά βούληση. Το ευρωπαϊκό κεκτημένο δέχεται μειονότητες στα κράτη μέλη που απολαμβάνουν των δικαιωμάτων τους ως αντίδωρο στο σεβασμό τους προς τα εθνικά κράτη εντός των οποίων διαβιούν. Αντίθετα, το πολιτικό κατεστημένο της εθελοδουλίας, έμεινε προσκολλημένο στο αίσχος της Ζυρίχης και την υπό των αγγλοτούρκων αναγόρευση της μουσουλμανικής – εκτουρκισμένης μειονότητας σε τουρκοκυπριακή κοινότητα. Αν η λογική αυτή εφαρμοστεί στην Ε.Ε κ. Καρογιάν θα αρχίσει ένας χιλιετής πόλεμος. Και όμως εσείς θέλετε να την τσιμεντώσετε σε μια λύση – διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«παράγων τρίτος : αξιοποίηση της ενισχυμένης στρατηγικής θέσης της Κύπρου σαν αποτέλεσμα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου -αν η Τουρκία έχει στο έδαφος της τους αγωγούς καυσίμων η Κύπρος θα είναι προμηθευτής φυσικού αερίου,»
Δεν είναι άξιον απορίας που ο κ. Καρογιάν συνδέει την εξόρυξη του φυσικού αερίου από την κυπριακή ΑΟΖ με την διέλευση αυτού μέσω των αγωγών που βρίσκονται στο έδαφος της Τουρκίας. Η προσκυνημένη πολιτική του κατεστημένου θέλει και σε αυτή τη περίπτωση νε εξυπηρετήσει την Τουρκία. Σαν να μην υπάρχουν άλλοι τρόποι μεταφοράς του φυσικού αερίου στις αγορές της Ευρώπης Η θέση αυτή του κ. Καρογιάν θα πρέπει να εκγλυφθεί μάλλον ως στρατήγημα σταδιακής αποκάλυψης μυστικής διπλωματίας και άλλων διεργασιών γύρω από το ζήτημα .
«παράγων τέταρτος: διεύρυνση των συμμαχιών της Κύπρου δίδοντας σαν παράδειγμα εκείνη με το Ισραήλ.»
Όταν ο κ. Καρογιάν αναφέρεται στον όρο διεύρυνση τη εννοεί άραγε; Ποιες είναι οι υπάρχουσες συμμαχίες που χρίζουν διευρύνσεως και σε ποιους τομείς; Μήπως έχουμε ολοκληρώσει την συμμαχική σχέση μας με την Ελλάδα (ενιαίο αμυντικό δόγμα) και με την Ε.Ε.( συνεταιρισμός για την ειρήνη) ώστε να διανοίγεται δυνατότητα συμμαχικών επεκτάσεων; Την άμυνα μας την έχει διαλύσει η συμπολίτευση ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ ενώ αρνείται την ένταξη στο συνεταιρισμό για την ειρήνη και στην ευθυγράμμιση με τις εν γένει αμυντικές αντιλήψεις της Ε.Ε. Ούτως εχόντων των πραγμάτων , μια συμμαχία με το Ισραήλ θα παρέδιδε τη Κύπρο σε πλήρη αμυντική εξάρτηση από το Ισραήλ και τις μετ’ αυτού συνεργαζόμενες αγγλικές βάσεις στη Κύπρο.
Το συμπέρασμα είναι πως η πατρίδα μας με πολιτικούς του «αναστήματος» Καρογιάν παραμένει ανοχύρωτη και ανυπεράσπιστη στις ορέξεις των εχθρών του ελληνισμού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ – ΕΔΗΚ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΜΕΣΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα, εν όψει πολλαπλών κινδύνων που αντιμετωπίζει η πατρίδα, καλεί τους πολίτες, ανεξαρτήτου πολιτικής φιλοσοφίας, σε συστράτευση προς άμεση αντιμετώπιση των εθνικών και κοινωνικών προβλημάτων και κινδύνων.
Προς το σκοπό αυτό ανακοινώνουμε το παρακάτω πρόγραμμα που δύναται να αποτελέσει τη βάση της λαϊκής συστράτευσης.




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΜΕΣΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΩΝ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΘΕΜΑΤΑ
1.       ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ
2.       ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ
3.       ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ-ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ/ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ
4.       ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ-ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
5.       ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
6.       ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
7.       ΔΙΑΦΘΟΡΑ
8.       ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
9.       ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
1.ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ
Βάση του προβλήματος είναι το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης το οποίο αναγόρευσε την τουρκική μειονότητα σε κοινότητα υπέρμετρων δικαιωμάτων. Το πρόβλημα επιδεινώθηκε με την τουρκική εισβολή και τον εποικισμό.
Εχθρικές δυνάμεις που απεργάζονται τον όλεθρο της Κύπρου είναι οι άγγλοι, οι τούρκοι και το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης.
Η λύση του προβλήματος είναι η απελευθέρωση της Κύπρου από τις αγγλικές και τουρκικές δυνάμεις κατοχής. Προϋπόθεση υλοποίησης αυτού του στόχου είναι η εναντίωση στο πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης και άμεση απόρριψη της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας σε όλες της τις μορφές.
Η διεκδίκηση του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης που σημαίνει εσωτερικά την ελεύθερη θέσμιση του συντάγματος και των νόμων από τον λαό και εξωτερικά την ελεύθερη επιλογή συμμαχιών και σχέσεων με άλλα κράτη. Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης εφαρμόζεται μόνο μέσα από την υποστήριξη της δημοκρατίας και των αρχών της και στην προκειμένη περίπτωση στην υποστήριξη ενός ενιαίου εκλογικού σώματος που θα αποτελείται από τους νόμιμους κατοίκους και θα λειτουργεί στη βάση της πλειοψηφίας όπου ένας άνθρωπος-μία ψήφος. Καμία μειονότητα δεν νομιμοποιείται να αρνηθεί την ελληνικότητα της Κύπρου και της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Άμεσο κλείσιμο των οδοφραγμάτων. Επαναφορά της εμπολέμου καταστάσεως.
1.1. ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ
Το πρόβλημα των τουρκοκυπρίων ξεκινά από την μεθοδευμένη και βίαιη σύνδεση της εν Κύπρο μουσουλμανικής μειονότητας με τον τουρκικό επεκτατισμό. Το γεγονός αυτό μετατρέπει την τουρκοκυπριακή μειονότητα σε μέσο εκτουρκισμού της Κύπρου και διατάραξης της ειρήνης και του δικαίου.
Το πρόβλημα εντείνεται με την συνέχιση και εμβάθυνση της σχέσης τουρκοκυπρίων και τουρκικού επεκτατισμού, την ίδια ώρα που χαίρουν δικαιωμάτων και προνομίων από την Κυπριακή Δημοκρατία. Το γεγονός αυτό είναι άκρατος παραλογισμός και παρανομία.
Το δικαίωμα των τουρκοκυπρίων να απολαμβάνουν τα προνόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι αλληλένδετο με την αποκήρυξη της τουρκικής κατοχής και την αποδοχή της νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.
***Το σκεπτικό είναι να συγκεντρωθούν ενυπόγραφες δηλώσεις τουρκοκυπρίων κατά της κατοχής τις οποίες θα χρησιμοποιήσουμε με σκοπό να διαφανεί η πραγματική κατακτητική παρουσία της Τουρκίας σε αντίθεση με την τουρκοκυπριακή θέληση. Σε περίπτωση μη αποδοχής αυτών των όρων χάνουν το δικαίωμα του πολίτη και ταυτίζονται με τους κατακτητές και τους εχθρούς της Κύπρου και της δημοκρατίας.***
1.2. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΝΔΟΧΟΜΕΝΟΥ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΛΥΣΗΣ
Επειδή δεν θα έχουμε την δυνατότητα να αποτρέψουμε τις εν εξελίξει συνομιλίες πρέπει να εστιάσουμε την πολιτική μας στην αποτροπή διεξαγωγής διπλού δημοψηφίσματος (δυο εκλογικά σώματα =δύο λαοί) και την συμμετοχή των εποίκων στο δημοψήφισμα που νομιμοποιεί όλους τους έποικους ειδικά τώρα που είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κάτι τέτοιο θα αποτελέσει ευρωπαϊκό κεκτημένο. Ως εκ τούτου ζητούμε απογραφή των τουρκοκυπρίων υπό την εποπτεία Ηνωμένων Εθνών, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Κυπριακής Δημοκρατίας.
1.3. ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΛΥΣΗ
Προτεινόμενη λύση είναι άμεση αποχώρηση στρατευμάτων κατοχής και εποίκων. Επιστροφή Ελλήνων προσφύγων στις εστίες τους και τουρκοκυπρίων μετοίκων στις δικές τους. Εφαρμογή ενός ενιαίου κράτους και πραγματικής δημοκρατίας που θα αποσείσει τους κατακτητικούς όρους του Ζυριχικού συντάγματος. Προς επιβολή αυτής της λύσης υπάρχουν δύο δρόμοι, ο ένας είναι ο δρόμος της διπλωματίας και της δράσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Διεθνή κοινότητα και ο άλλος είναι ο δρόμος του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα που προϋποθέτει προετοιμασία ψυχολογική, κοινωνική και στρατιωτική (πάταξη της φυγοστρατίας, στρατιωτική εκπαίδευση γυναικών, σύνδεση παιδείας και στρατού).
Απαιτούμε την αναβάθμιση του ενιαίου αμυντικού δόγματος σε ενιαίο στρατό Ελλάδος –Κύπρου και την προσωρινή επιστράτευση του πλούτου για την απελευθέρωση. (Ειδική φορολόγηση τραπεζών, προσωρινή επιστράτευση εκκλησιαστικής περιουσίας για την άμυνα υπό το Υπουργείο Αμύνης).


2.       ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ
Η φιλοσοφία μας είναι ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί απελευθερωτικός αγώνας υπό το κράτος κοινωνικών ανισοτήτων, επέκτασης της φτώχειας και της ανεργίας. Πρέπει να θεραπευθεί άμεσα η ανισότητα σε μισθούς και προνόμια ανάμεσα στους υπάλληλους δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Να στηριχθεί η πολύτεκνη οικογένεια.
Να δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις για να προτιμούν ντόπιο εργατικό δυναμικό (Σιωπηρή άμυνα έναντι του κοινοτικού εργατικού δυναμικού).
Ολοκληρωμένη, ορθολογιστική και ουσιώδης παιδεία ώστε να χτυπηθεί η παραπαιδεία που αποκλείει από την μόρφωση τους χαμηλά αμειβόμενους.
Αξιοκρατικό σύστημα επιλογής και προώθησης των αρίστων.
Απαγόρευση στους δημοσίους υπαλλήλους να επιδίδονται σε παράλληλες επιχειρήσεις.
Εξυγίανση και εκλαΐκευση του συστήματος υγείας.
Επαναξιολόγηση των κοινωνικών παροχών.
3.       ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΥΣΑΡΜΟΝΙΑ – ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ/ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ
Το κράτος να καθορίζει τα πλαίσια στη δράση των τραπεζών.
Κρατική τράπεζα αναπτύξεως που θα στηρίξει την παραγωγή, την μικρομεσαία και οικογενειακή επιχείρηση και την αγροτιά.
Διαχείριση των εθνικών πόρων ενεργείας αποκλειστικά από κρατικές επιχειρήσεις (Η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου από την Κυπριακή ΑΟΖ συνδέεται με εθνικές επιλογές στην άμυνα και την εξωτερική πολιτική και δεν νοούνται ιδιωτικά συμφέροντα).
Πλήρης κρατικοποίηση ή πλήρης ιδιωτικοποίηση ή και πλήρης κατάργηση ημικρατικών οργανισμών ανάλογα με την σημαντικότητα εκάστου.
Αναλογικό φορολογικό σύστημα που θα στηρίζεται στην φορολόγηση των πραγματικών κερδών.
Ανάπτυξη πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα στην οικονομία. Προώθηση αγροτικών και άλλων ντόπιων προϊόντων μέσα από διακρατικές συμφωνίες και αγορές. Δημιουργία Κυπριακής φίρμας που να συμπεριλαμβάνει κυπριακά προϊόντα προς εξαγωγή και προώθηση στην εσωτερική κατανάλωση. Ο εθνικισμός στηρίζει την εθνική παραγωγή.
Συρρίκνωση του δημοσίου τομέα και διοχέτευση των υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα μέσα από την στήριξη της κρατικής τράπεζας.
4.       ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΑ-ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
Συμμετοχή παραγωγικών ενώσεων και τοπικών κοινωνιών στο νομοθετικό σώμα-βουλή των αντιπροσώπων. Τα κρατικά ΜΜΕ στην πλήρη διάθεση του λαού και των παραγωγικών ενώσεων.
Η τοπική αυτοδιοίκηση να παραδοθεί στον θεσμό της τοπικής λαϊκής συνέλευσης.
Περισσότερες ελεγκτικές αρμοδιότητες της βουλής στο έργο της εκτελεστικής εξουσίας και της δημόσιας διοίκησης.
Εφαρμογή της αρχής του δημοψηφίσματος σε θέματα που αφορούν ευρεία λαϊκά συμφέροντα.
Κρατικοποίηση συσσωρευμένου πλούτου εκ του οποίου παράγεται πολιτική εξουσία εις βάρος της λαϊκής θελήσεως και εξουσίας.
5.       ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
Ολοκληρωμένη πολιτική μετανάστευσης που να στηρίζεται στην εξυπηρέτηση των πραγματικών αναγκών εισαγωγής ξένου εργατικού δυναμικού εφ’ όσον δεν υπάρχει διαθέσιμο ντόπιο εργατικό δυναμικό.
Αποτροπή πολιτογράφησης μεταναστών.
Ειδική συνεισφορά στο κόστος του κρατικού φορέα μετανάστευσης από τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες που απασχολούν ξένο εργατικό δυναμικό, ώστε να μην επιβαρύνεται συλλήβδην ο λαός.
Εκδίωξη όλων των λαθρομεταναστών. Έλεγχος των αφύλακτων πυλών εισόδου λαθρομεταναστών από την περιοχή αγγλικών βάσεων Δεκελείας και την κατοχική γραμμή.
Αυστηρές ποινές σε όσους εργοδοτούν λαθρομετανάστες.
Κατάργηση προνομίων που υπερβαίνουν τις συμβατικές μας υποχρεώσεις προς αιτητές πολιτικού ασύλου.
6.       ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Απόκρουση των εθνομηδενιστικών επιθέσεων που δέχεται σήμερα η παιδεία μας η οποία μετατρέπεται σε εργαλείο κομματικής προπαγάνδας.
Υποστήριξη εθνικών συμβόλων στο στρατό και την δημόσια υπηρεσία.
Υπεράσπιση της εθνικής μας ταυτότητας. 


7.       ΔΙΑΦΘΟΡΑ
Σύγκρουση με την διαφθορά.
Δήμευση περιουσιών και εφαρμογή των νόμων με σκληρές ποινές σε διεφθαρμένους δημόσιους λειτουργούς.
Αντιμετώπιση των ναρκωτικών ως ασύμμετρης εθνικής απειλής.
Εφαρμογή του πόθεν έσχες σε δημόσιους λειτουργούς, κόμματα και στελέχη αυτών.
8.       ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Άμεση ένταξη στον συνεταιρισμό για την ειρήνη και σύμπλευση με τις αμυντικές επιλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Φιλικές σχέσεις με τον Αραβικό κόσμο αλλά και με το Ισραήλ (με όλες τις επιφυλάξεις ώστε να διασφαλίζεται η εθνική μας κυριαρχία) στα πλαίσια αμοιβαίων συμφερόντων.
Σύσφιξη και ανάπτυξη πολύμορφων σχέσεων, κυρίως στρατιωτικής φύσης, με τη Ρωσία και αξιοποίηση της κοινής πολιτισμικό-θρησκευτικής βάσης.
9.       ΕΛΛΕΙΨΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
Η καλλιτεχνική ελευθερία είναι απαραβίαστη. Η επιβολή κομματικής αισθητικής στο λαό είναι τυραννία.
Προστασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας και απεξάρτηση της από κυκλώματα οικονομικής και πολιτικής εκμετάλλευσης.
Η τέχνη στο λαό μέσα από προγράμματα λαϊκής γιορτής και καλλιτεχνικών διαγωνισμών με κριτή τον ίδιο το λαό.
Κρατική επιχορήγηση και στήριξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Πολλές φορές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρησιμοποίησε τον όρο απελευθέρωση και προσπάθησε να τον συνδέσει με τη γνωστή πολιτική της υποχώρησης και παραχώρησης πατρώας γης στους Τούρκους κατακτητές υπό την μορφή της διζωνικότητας. 
Τον τελευταίο καιρό, προφανώς για λόγους ψηφοθηρίας, εμφανίζονται επίσης διάφορα στελέχη πολιτικών κομμάτων που υπηρέτησαν καθ' όλον τον βίο τους την υποχώρηση, μερικοί δε εξ αυτών υποστήριξαν σθεναρά το σχέδιο Ανάν, που προβάλλουν στο λεξιλόγιο τους τον όρο "απελευθέρωση".
Ο εκφυλισμός και η παραποίηση των λέξεων αποτελεί προπαγανδιστική τακτική του πολιτικού κατεστημένου που έχει σαν κύριο στόχο να υποσκάψει την εθνικιστική αντιπολίτευση.
Όταν εμείς μιλούμε για απελευθέρωση εννοούμε ριζική απόρριψη της πολιτικής της υποχώρησης και αλλαγή γραμμής πλεύσεως στο εθνικό θέμα. Απόρριψη της φιλοσοφίας της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και της παραμόρφωσης της δημοκρατίας και των αρχών της. Απόρριψη επίσης όλων εκείνων των ψευδοδικαιωμάτων της μουσουλμανική μειονότητας που της δόθηκαν με το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης. 
Με τον όρο απελευθέρωση εννοούμε επιθετική στρατηγική που θα έχει σαν στόχο την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, τούρκων και άγγλων, την αποχώρηση όλων ανεξαιρέτως των εποίκων και την εγκαθίδρυση ενός ενιαίου δημοκρατικού κράτους όπου ο κάθε πολίτης θα έχει μια ψήφο και όπου το ενιαίο σύνολο του λαού και του εκλογικού σώματος θα ψηφίσει το πρώτο ελεύθερο σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο δικαιούμαστε ως κράτος κυρίαρχο και ισότιμο με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσα από μία επιθετική πολιτική, που θα εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της διπλωματίας, χωρίς να αποκλείει ως αποκορύφωμα αυτής, τον ΕΝΟΠΛΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ