Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

ΕΤΣΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ;

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας ανέφερε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα, τα οποία αξίζει να σχολιάσουμε:
1. «θέλω καταρχάς να διευκρινίσω ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας ή οποιοσδήποτε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, παρακάθεται στις συνομιλίες ως συνομιλητής αρχηγός της ελληνοκυπριακής κοινότητας και ότι το ίδιο ισχύει και για τους Τουρκοκύπριους»
2. «η συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων θα είναι τέτοια με βάση την περιγραφή της πολιτικής ισότητας από τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να μην επιτρέπει στους πολλούς, στους Ελληνοκύπριους, να επιβάλουν τη θέλησή τους πάνω στους λιγότερους που είναι οι Τουρκοκύπριοι»
3. «Δήλωσα πολλές φορές ότι, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά και ως εκπρόσωπος της ελληνοκυπριακής κοινότητας στις συνομιλίες, δεσμεύομαι ότι οι Τουρκοκύπριοι θα τύχουν μιας ιδιαίτερης μεταχείρισης, εφόσον επιλύσουν το Κυπριακό, ούτως ώστε το δικό τους επίπεδο να ανέλθει και να φτάσει στο επίπεδο των Ελληνοκυπρίων»


Αναφορικά με την πρώτη τοποθέτηση του Προέδρου, διαφωνούμε με την εξίσωση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον λεγόμενο ηγέτη της Τουρκοκυπριακής «κοινότητας». Κατ’ αρχήν ο όρος κοινότητα μας επεβλήθη από τους Άγγλους μέσα από το δοτό σύνταγμα της Ζυρίχης το οποίο ουδέποτε ο λαός κλήθηκε να το κρίνει και να το αποδεχτεί. Διαφωνούμε επίσης με τον όρο «ηγέτης των τουρκοκυπρίων» για τον απλούστατο λόγο ότι αυτός δεν εκλέγεται από τους τουρκοκύπριους αλλά από τους έποικους και τους συνακόλουθους του τουρκικού κατοχικού στρατού. Οφείλαμε από καιρό να καταγγέλλαμε το κατακτητικό σύνταγμα της Ζυρίχης και να αποδίδαμε στους τουρκοκύπριους αυτό που πράγματι είναι, μία μειονότητα. Δεν το έπραξαν αυτό οι κυβερνήσεις γιατί υποκλίνονταν πάντοτε με δουλοπρέπεια στην αγγλική πολιτική.
Αναφορικά με το δεύτερο ζήτημα της πολιτικής ισότητας μεταξύ της τουρκοκυπριακής μειονότητας του 18% με την Ελληνική πλειονότητα της Κύπρου (82%) διαφωνούμε κάθετα. Η εισαγωγή του όρου πολιτική ισότητα στην ουσία θέλει να ανατρέψει τις αρχές της δημοκρατίας αλλά και τις αλήθειες της ιστορίας. Θέλει να δώσει στα κατάλοιπα της Οθωμανικής κατοχής το δικαίωμα να συγκυβερνούν αυτό τον τόπο. Ο κύριος Χριστόφιας, ως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχει υποχρέωση να προστατέψει την δημοκρατία και όχι να την καταλύσει.
Το τρίτο ζήτημα φανερώνει ξεκάθαρα την μακρά οικονομική τυραννία την οποία θα υποστούν οι έλληνες της Κύπρου σε περίπτωση λύσης για να φέρουν στο ίδιο βιοτικό επίπεδο με αυτούς, τους τουρκοκύπριους. Στην ουσία θα εργάζονται οι Έλληνες της Κύπρου για να τρώνε υπό τον ρυθμό του τσιφτετελιού οι τουρκοκύπριοι. Αυτή είναι η αντίληψη της δίκαιης κοινωνίας του κομμουνιστή, όπως ο ίδιος λέει, κυρίου Χριστόφια;
Το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ) το οποίο κατέρχεται στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, αντιτάσσεται στις αντιδημοκρατικές και αντεθνικές προθέσεις και πράξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Χριστόφια. Η Κύπρος είναι γη των Ελλήνων και δεν θα παραδώσουμε ούτε μια χούφτα χώμα από αυτήν σε τουρκική διοίκηση ούτε θα αποδεχτούμε ποτέ τις παράλογες και παράνομες απαιτήσεις της τουρκοκυπριακής μειονότητας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ NPD

Διαβάστε αυτή την είδηση
Πατήστε εδώ

Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Σε αυτή τη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η Ελλάδα δεν φτάσαμε εξαιτίας κάποιων άλλων που δήθεν μας επιβουλεύονται και μας υποσκάπτουν, ορμώμενοι μέσα από το λαβύρινθο μιας αιώνιας ανθελληνικής συνομωσίας. Μάθαμε να αναζητούμε πίσω από κάθε πάθημα μας κάποιους τρίτους και να αποποιούμαστε των δικών μας ευθυνών.
Φτάσαμε σε αυτή τη τραγική κατάσταση ως κατάληξη της όλης πορείας που ακολούθησε η μεταπολίτευση από το 1974 και εντεύθεν .Βιώνουμε σήμερα την αποτυχία του μεταπολιτευτικού ονείρου, της μικρής και έντιμης Ελλάδος που δεν διεκδικεί τίποτα, μιας μεταπολίτευσης που σήμανε την έναρξη της με την εγκατάλειψη της Κύπρου την ώρα που ο λαός της πολεμούσε ενάντια στον τούρκο εισβολέα και βιαστή της εθνικής μας τιμής και αξιοπρέπειας.


Είναι το κατάντημα τούτο μιας μικρόψυχης Ελλάδος που σκότωσε μέσα της οτιδήποτε το ηρωικό και μεγαλειώδες και αναγόρευσε σε ύπατο πρότυπο τον δόλιο και χρηματολάγνο πολιτικό και κρατικό υπάλληλο που αρπάζει από παντού , από τους ιδιώτες και από το δημόσιο για να πλουτίσει , να αναδειχθεί , να συρθεί στον έκκλητο και ρυπαρό βίο της μικρότητας του.
Αυτή είναι η μια όψη των πραγμάτων , όπου παρελαύνουν οι διάφοροι άρπαγες και ελεεινοί που κατασπάραξαν την Ελλάδα στήνοντας απόρθητους μηχανισμούς καταλήστευσης του κράτους. Από τη άλλη μέσα από αυτούς τους ίδιους μηχανισμούς της φαυλοκρατίας η Ελλάδα παραδόθηκε στις ορέξεις των τραπεζών και της πλουτοκρατίας που ρήμαξαν την παραγωγική βάση της και στη συνέχεια μετέφεραν τον ελληνικό πλούτο σε επενδύσεις εκτός Ελλάδος.
Η συρρίκνωση της παραγωγικής βάσης μαζί με την διόγκωση του δημόσιου τομέα μέσα από μια πελατειακή κομματοκρατική αντίληψη, παρήγαγε ένα κράτος ελλειμματικό, ένα σύγχρονο τέρας που ζει με την αρπαγή και τα δάνεια. Ως επιστέγασμα αυτού στήθηκαν μηχανισμοί υποδοχής, εγκατάστασης και εκμετάλλευσης εκατομμυρίων μεταναστών στην Ελλάδα από τρίτες χώρες, που αρπάζουν το ψωμί του Έλληνα εργάτη και τον οδηγούν στην απελπισία της ανεργίας.
Αυτή η Ελλάδα του μεταπολιτευτικού κατεστημένου σκύβει σήμερα μπροστά στις ξένες τράπεζες και εκλιπαρεί νέα δάνεια όχι για να στηρίξει την παραγωγή της αλλά για να παρατείνει την φαυλότητα της. Αυτό το κατεστημένο δεν έχει να δώσει τίποτα στην Ελλάδα παρά να συσσωρεύσει ακόμα περισσότερες καταστροφές.
Παραφυάδα του Ελλαδικού κατεστημένου είναι και το άθλιο Κυπριακό πολιτικό κατεστημένο που γεννήθηκε μέσα από τον ηθικό οχετό της προδοσίας του αγώνα της ΕΟΚΑ και της εγκατάλειψης του εθνικού οράματος της Ενώσεως. Πενήντα χρόνια διακυβέρνησης αυτού του τόπου μέσα από πολλαπλές υποχωρήσεις φτάνει σήμερα στο κατάντημα να παζαρεύει τα δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού με τους τούρκους φονιάδες και κατακτητές.
Το Ελλαδικό και Κυπριακό πολιτικό κατεστημένο ευθύνεται για το κατάντημα του έθνους. Κάθε εμπιστοσύνη σε αυτούς, κάθε επιείκεια στις υποχωρήσεις τους παρατείνει την αθλιότητα μας και ανοίγει τις πύλες για δραματικές εξελίξεις. Μοναδική επιλογή σωτηρίας είναι η ολοκληρωτική εναντίωση και ρήξη με αυτό το ρυπαρό κατεστημένο με ένα και μοναδικό όραμα την πολιτική συντριβή του.
Καμιά ανοχή, καμιά εμπιστοσύνη στην εθνική μειοδοσία και την φαυλοκρατία.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τετάρτη 28 Απριλίου 2010

ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Ένα άρθρο του υποστράτηγου ε.α. κ. Πενταρά με θέμα την σχεδιαζόμενη αποστρατικοποίηση της Κύπρου.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το άρθρο του υποστράτηγου ε.α. κ. Πενταρά

Σχόλιο ΕΔΗΚ:
Ο ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ συμφωνεί πλήρως και προσυπογράφει τις απόψεις του κ.Πενταρά για την αποστρατικοποίηση την οποία αποδέχτηκε και θέλει να επιβάλλει το ενδοτικό πολιτικό κατεστημένο του τόπου. Είμαστε αντίθετοι στην ιδέα της αποστρατικοποίησης. Απαιτούμε ενιαίο στρατό Ελλάδος-Κύπρου. Όλα τα αδιέξοδα στα οποία οδηγηθήκαμε από το αλαζονικό και αντεθνικό πολιτικό κατεστημένο απορρέουν από την πολιτική συνεχούς απομάκρυνσης από την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Αυτό το κατάντημα πρέπει να πάρει ένα τέλος.


Η ΕΘΝΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Η βουλή των αντιπροσώπων στη Κύπρο αλλά και σε άλλες χώρες συντίθεται από αντιπροσώπους του λαού οι οποίοι προέρχονται μέσα από μια γεωγραφική διαίρεση του εκλογικού σώματος σε επαρχίες ή άλλως πως ονομαζόμενα διαμερίσματα . Κατά συνέπεια θα περίμενε κανείς αυτοί οι αντιπρόσωποι να εκφράζουν τις ιδέες και τα αιτήματα των επαρχιών που τους ψήφισαν , να επιλαμβάνονται δε των διαφόρων προβλημάτων που κάθε επαρχία αντιμετωπίζει .


Το πρώτο παράδοξο όμως είναι πως οι ιδέες αυτών των αντιπροσώπων δεν προσδιορίζονται από την λαϊκή βάση που τους επέλεξε και ανέδειξε εκπροσώπους της αλλά καθορίζονται από ιδεολογίες και συστήματα ξένα προς τις παραδόσεις και τα συμφέροντα του λαού. Με αυτό τον τρόπο , τα πολιτικά κόμματα γίνονται μολυσματικοί φορείς των ξένων και αντεθνικών ιδεών τις οποίες επιβάλλουν στην συνείδηση του λαού , την διαφθείρουν και την αλλοτριώνουν . Αναφερόμαστε στις ιδεολογίες του κομμουνισμού, του φιλελευθερισμού και της σοσιαλδημοκρατίας ως και σε διάφορες άλλες ιδεολογίες διεθνιστικού περιεχομένου . Έτσι ο λαός αφού χάσει την εθνική ιδεολογική του ταυτότητα που προέρχεται μέσα από τη μελέτη της ιστορίας του η οποία και αυτή παραφθείρεται και αλλοιώνονται από τους κομματάρχες , γίνεται πια έρμαιο στην εξουσία διαφόρων αγυρτών και αριβιστών.
Το δεύτερο παράδοξο είναι πως οι επαρχιακοί βουλευτές αμέσως μετά την εκλογή τους αυτονομούνται πλήρως από το εκλογικό σώμα και ενεργούν ως όργανα των κομματικών επιτελείων τους . Αυτή η αποκοπή των αντιπροσώπων από την θέληση του λαού έγκειται στην αποκοπή των τοπικών , κοινοτικών και επαρχιακών διοικήσεων και αντιπροσωπειών από το νομοθετικό σώμα . Δηλαδή οι κοινότητες και οι επαρχίες δεν έχουν καμία δυνατότητα υποβολής , μέσω των τοπικών αντιπροσώπων , προτάσεων νόμων και αναπτυξιακών προγραμμάτων προς το κεντρικό νομοθετικό σώμα που είναι η βουλή των αντιπροσώπων .
Το τρίτο παράδοξο είναι πως μέσα από την επαρχιώτικη αντιπροσώπευση στη βουλή δεν έχουν καμία πρόσβαση στην νομοθετική εξουσία οι παραγωγικές ενώσεις του λαού. Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να συνδέεται το νομοθετικό σώμα μέσα από εμφανείς και αφανείς διόδους με τις ισχυρές ομάδες του πλούτου και της καθυπόταξης της κοινωνίας. Φαινόμενο τούτο , αλληλένδετο με τη διαφθορά και την φαυλοκρατία .
Για τη θεραπεία αυτών των νοσημάτων της αστικής δημοκρατίας που καταλήγει να είναι πλουτοκρατία εμείς οι εθνικοδημοκράτες προτείνουμε τα εξής :
Πρώτο : την θεσμοθέτηση της δυνατότητας της τοπικής αυτοδιοίκησης να συμμετέχει στη νομοθετική διαδικασία με κατάθεση προτάσεων και αιτημάτων στα οποία να επιλαμβάνεται και να νομοθετεί αναλόγως. Μέσα από αυτή τη δυνατότητα η τοπική αυτοδιοίκηση θα καταστεί ένας πραγματικός λαϊκός θεσμός εξουσίας.
Δεύτερο : Την αυτή δυνατότητα προτείνουμε να έχουν και οι παραγωγικές ομάδες του λαού , δια εκλελεγμένων αντιπροσώπων τους .
Τρίτο : Απαιτούμε εθνική παιδεία που θα δώσει στους πολίτες το στέρεο υλικό της οικοδόμησης μιας εθνικής λαϊκής πολιτικής συνείδησης .
Στην αστική δημοκρατία–πλουτοκρατία αντιτάσσουμε την ΕΘΝΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Με αίτημα την εθνική αναθέσμιση της κοινωνίας, το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ) ζητά την ψήφο του λαού στις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
Λουκάς Γ. Σταύρου
Πρόεδρος ΕΔΗΚ

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΩΣ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΝΕΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ

Το σκεπτικό του Δημοκρατικού Συναγερμού για την διεθνή διάσκεψη ή διευρυμένη παρουσία ή όπως αλλιώς θα την ονομάσει , είναι ότι με τον ελιγμό αυτό θα υπερφαλαγγίσουμε την αδιαλλαξία του «τουρκοκύπριου ηγέτη» και θα φέρουμε την Τουρκία ενώπιον των ευθυνών της , στη κρίση και των άλλων συμμετεχόντων .
Κατ’ αρχή πρέπει να διευκρινίσουμε πως η θέση για διεθνή διάσκεψη δεν παρήχθηκε στο πολιτικό γραφείο του ΔΗ.ΣΥ. αλλά είναι θέση της Τουρκίας . Ο ΔΗ.ΣΥ. είναι απλά φερέφωνο των διπλωματικών διεργασιών που θέλουν να οδηγήσουν το κυπριακό προς τη κατεύθυνση της διεθνούς παρέμβασης .
Μια καλόπιστη τοποθέτηση στη πρόταση για διεθνή διάσκεψη θα πρέπει να δίδει απάντηση σε δυο ερωτήματα .
Πρώτο: Είναι πράγματι ο «ηγέτης των τουρκοκυπρίων» , όπως τον αποκαλούν , αντιπρόσωπος της τουρκοκυπριακής μειονότητας ;
Δεύτερο : Με ποιες θέσεις και προτάσεις θα καθίσει στο τραπέζι της διεθνούς διάσκεψης , η πλευρά μας ;


Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι η αλήθεια που όλο το πολιτικό κατεστημένο αποκρύβει συστηματικά . Ότι δηλαδή ο «ηγέτης των τουρκοκυπρίων» δεν έχει καμία σχέση με την τουρκοκυπριακή μειονότητα αλλά αντιπροσωπεύει τους έποικους και συνακόλουθους του τουρκικού κατοχικού στρατού , που βρίσκονται στη Κύπρο με απόφαση του τουρκικού κράτους , συνέπεια της τουρκικής εισβολής και της πολιτικής του επεκτατισμού και εποικισμού που αυτό το κράτος ασκεί κατά παράβαση κάθε δικαίου .Δευτερευόντως η παρουσία τουρκικού στρατού και εποίκων δεν επιτρέπει την αδέσμευτη έκφραση της θέλησης της τουρκοκυπριακής μειονότητας . Συνεπώς ο λεγόμενος τουρκοκύπριος ηγέτης είναι ο εκφραστής και εφαρμοστής της τουρκικής πολιτικής στη κατεχόμενη Κύπρο .Είναι με λίγα λόγια ο ηγέτης των κατοχικών δυνάμεων . Ως εκ τούτου εάν παρευρεθεί σε μια διεθνή διάσκεψη θα αντιπροσωπεύει το κατοχικό μόρφωμα , που η Τουρκία θέλει να το παρουσιάσει ως αυτεξούσιο μόρφωμα προς το οποίο απλά συμπαρίσταται . Συνεπώς απλά και μόνη η παρουσία του εκπροσώπου του κατοχικού μορφώματος το οποίο διεκδικεί την ονομασία κράτους , θα αναβαθμιστεί σε διαπραγματευτή διεθνούς επιπέδου και θα δώσει στη Τουρκία την δυνατότητα να αυτό-υποβαθμίσει τη θέση της σε παρατηρητή και εγγυητή με χίλιες απαιτήσεις, απαλλαγμένη από κάθε ευθύνη.
Το δεύτερο ερώτημα που αφορά στη δική μας πρόταση , θα φανεί και από την απόφαση που θα πάρει το λεγόμενο εθνικό συμβούλιο αυτές τις μέρες .Όμως αν κρίνουμε από τη πορεία του πολιτικού κατεστημένου , οι θέσεις που θα κατατεθούν θα εκφράζουν την γνωστή υποχωρητικότητα και ενδοτικότητα των κρατούντων. Ποτέ μα ποτέ αυτό το κατεστημένο δεν θα αναιρέσει τον εαυτό του για να θέσει το πρόβλημα στη σωστή βάση της εισβολής – κατοχής και απελευθέρωσης .Θα πάνε στη διεθνή διάσκεψη για να εκλιπαρήσουν τους τούρκους να επιστρέψουν στην αποδοχή της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και να παράξουν νέα αδιέξοδα , νέες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς . Κατάσταση που θα ανοίξει το δρόμο για νέες ξένες παρεμβάσεις και σχέδια τύπου Ανάν .
Εκείνο που επείγει αυτή τη στιγμή είναι να αλλάξουμε στρατηγική και να περάσουμε από την υποχώρηση στη διεκδίκηση . Το πολιτικό κατεστημένο δεν είναι σε θέση να προβεί σε αυτή την εθνική αλλαγή πορείας . Είναι δέσμιο των λαθών του , των υποσχέσεων και δεσμεύσεων του , των σκοτεινών συμφερόντων του. Μόνο η ανατροπή και η κατάργηση αυτού του κατεστημένου , μέσα από την αναγεννητική θύελλα του εθνικισμού μας , θα ξαναδώσει στο κυπριακό ελληνισμό ένα ελπιδοφόρο όραμα .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Το αμεσότερο πρόβλημα που καλείται η πλευρά μας να αντιμετωπίσει , είναι η πρόταση για απευθείας εμπόριο μεταξύ κατεχομένων και Ε.Ε.. Υποκινητής αυτού του θέματος είναι ως γνωστό η Αγγλία σε συνάρτηση με μια επιθετική διπλωματία της Τουρκίας και την αποτελεσματικότητα της στους κόλπους της Ε.Ε.
Μπροστά σε αυτό το πρόβλημα λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στεφάνου « το ισχυρότερο όπλο μας είναι οι συνομιλίες».
Τι εννοεί ο κ. Στεφάνου με αυτό το δυσερμήνευτο χρησμό ; ¨Ότι απλά και μόνον η αόριστη συνέχιση των συνομιλιών με τον νέο εκπρόσωπο της κατοχής ( ‘Έρογλου ) θα γίνει αποδεκτή από την Ε.Ε. ως στοιχείο αποτροπής της εφαρμογής του απευθείας εμπορίου ; Ή μήπως η συνέχιση των συνομιλιών θα συνοδεύεται με υποσχέσεις , μυστικά χρονοδιαγράμματα και επισπεύσεις , προς παρουσίαση ενός σχεδίου λύσης υπό την απειλή της διχοτόμησης ;. Επί Τάσσου Παπαδόπουλου το θέμα του απευθείας εμπορίου συνδέθηκε με την επιστροφή της Αμμοχώστου . Πράξη υποχώρησης στη κατοχή η οποία δεν έγινε δεκτή από τους τούρκους .Προφανώς γιατί οι τούρκοι αποφεύγουν αποσπασματική εφαρμογή ψηφισμάτων του ΟΗΕ πριν από μια συνολική διευθέτηση , όπως οι ίδιοι την καταλαβαίνουν .


Η παρούσα κυβέρνηση δεν γνωρίζουμε με ποίες άλλες υποχωρήσεις θα συνδέσει το ζήτημα .Πάγια τακτική των κρατούντων είναι , ο λαός να μαθαίνει ελάχιστα εκ των υστέρων , για αυτά που θα έπρεπε να γνωρίζει πλείονα εκ των προτέρων . Το κατεστημένο στηρίζεται σε μια περίεργη αντίληψη της δημοκρατίας , σύμφωνα με την οποία από την στιγμή που ο λαός εξέλεξε αντιπροσώπους , χάνει το δικαίωμα να γνωρίζει τι πράττουν οι αντιπρόσωποι του και να αποφασίζει ως ελεύθερος πολίτης . Στη δημοκρατία μας , ο πολίτης μετά τις εκλογές μετατρέπεται σε πράγμα .Όμως τόσο κραυγαλέα είναι η αποτυχία των πολιτικάντηδων που ακόμα και τα «πράγματα» αρχίζουν να διαισθάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά .Η αποτυχία των κρατούντων στη διαχείριση του εθνικού θέματος , είναι κατάδηλη και πασιφανής . Πέτυχαν να γίνει αποδεκτή η τουρκική κατοχή , από την Ευρωπαϊκή Ένωση .ως ένα δυσεπίλυτο πρόβλημα , του οποίου η λύση θα επέλθει στη πάροδο του χρόνου μέσα από πολλαπλές μεταβολές των παροντικών δεδομένων. Η στάση αυτή της Ε.Ε. απορρέει από την υποχωρητικότητα της πλευράς μας και την πλήρη απουσία σθεναρής διεκδίκησης προς επέκταση της νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα της .Όσο θα συνεχίζεται η πολιτική του ενδοτισμού και του ραγιαδισμού οι κατακτητές θα εκπορθούν ένα – ένα τα οχυρά μας μέχρι της τελικής πτώσης και ολοκληρωτικής άλωσης του κυπριακού ελληνισμού .
Είναι καιρός να πρυτανεύσει μια νέα στρατηγική , διεκδίκησης και αγώνα , που θα στοχεύει στην απελευθέρωση . Μπορούν να γίνουν πολλά προς αυτή τη θετική κατεύθυνση .Προέχει όμως η απόσειση του ενδοτισμού πρώτα από την λαϊκή ψυχή και έπειτα από την εξουσία της κυπριακής δημοκρατίας .
Καμία ανοχή , καμία εμπιστοσύνη στο πολιτικό κατεστημένο .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΗΣ «ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ»

Άρχισε σήμερα η συνεδρία του λεγόμενου εθνικού συμβουλίου. Για μας θα μπορούσε να ονομάζεται εθνικό συμβούλιο εάν τουλάχιστον οι αποφάσεις που ελάμβανε είχαν εθνικό χαρακτήρα. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα όργανο του πολιτικού κατεστημένου που για τόσα χρόνια εξευτελίζει κάθε έννοια εθνική και απεργάζεται διάφορους τρόπους ικανοποίησης των επιθυμιών των κατακτητών, Άγγλων και Τούρκων. Συνέρχεται σήμερα το εν λόγω συμβούλιο κάτω από τη σκιά της πρότασης του Δημοκρατικού Συναγερμού για Διεθνή Διάσκεψη την οποία εντέχνως ο κ. Αναστασιάδης μετονόμασε «διευρυμένη παρουσία».


Αυτούς τους λεκτικούς ελιγμούς συστήνουμε στον κύριο Αναστασιάδη να τους εκφωνεί στις συνεστιάσεις των εθνικοφρόνων του, στις οποίες περιφέρουν τον ιστορικό τους ηγέτη για να διασκεδάζει την ομήγυρη με τα γνωστά ανέκδοτα του, όπως εκείνο το περίφημο «την πατρίδα ουκ ελάττω παραδώσω».
Επαναλαμβάνουμε την θέση μας για δημιουργία ενιαίου στρατού Ελλάδος-Κύπρου. Με αυτό το δεδομένο θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε με αποφασιστικότητα το παρόν και το μέλλον μας. Ο πολιτικαντισμός των κρατούντων πρέπει να σβήσει οριστικά όπως κάθε εφιάλτης και οι ρωμαλέες δυνάμεις του έθνους να βαδίσουν μπροστά για μια Κύπρο ελεύθερη και Ελληνική.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Ο ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΣΥ

Ο πάντα ύποπτος ρόλος του Δημοκρατικού Συναγερμού φανερώνεται για άλλη μια φορά μέσα από την πρόταση του για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού μέσα από Διεθνή Διάσκεψη. Όταν η πλευρά μας δεν είναι σε θέση να καταθέσει και να υποστηρίξει μια πρόταση ξεκάθαρη που να υπεραμύνεται τα εθνικά δίκαια του Κυπριακού Ελληνισμού τι θα κομίσει στο τραπέζι της διεθνούς διάσκεψης; Απλά και μόνο θα δηλώσει ότι αποδέχεται τους τρίτους να σχεδιάσουν, σύμφωνα με τα συμφέροντα τους, την λύση του Κυπριακού. Ανάμεσα σε αυτούς τους άλλους κυρίαρχη θέση θα έχουν οι Άγγλοι και οι Τούρκοι. Θέλουν οι Ανανιστές του Δημοκρατικού Συναγερμού και οι συνακόλουθοι εθνικόφρονες και πατριδοκάπηλοι να επισφραγίσουν μέσα από μια διεθνή διάσκεψη όλες τις υποχωρήσεις που έγιναν μέχρι σήμερα και να ανανεώσουν εμμέσως την Συνθήκη Εγγυήσεως που ουσιαστικά καταργήθηκε από τους ίδιους τους εγγυητές με την παράνομη πράξη της εισβολής, της κατοχής και της ανακήρυξης παρανόμου κράτους.


Στο αδιέξοδο που μας οδήγησε το άθλιο πολιτικό κατεστημένο μία είναι η πρέπουσα και σωτήρια επιλογή: Η δημιουργία ενιαίου στρατού Ελλάδος–Κύπρου. Μόνο με την παρουσία του ελληνικού ναυτικού στις θάλασσες μας και τις ένδοξης πολεμικής μας αεροπορίας στους ουρανούς μας θα διασφαλιστεί η παραμονή του Κυπριακού Ελληνισμού στα χώματα του. Έτσι θα ασκηθεί αποτελεσματικά το δικαίωμα της εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών στα όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Κύπρου, η οποία θα καταστεί ενιαία με την Ελλαδική ΑΟΖ.
Ο ενιαίος στρατός Ελλάδος-Κύπρου δεν αποτελεί μόνο αμυντική επιλογή αλλά και οικονομική διέξοδο στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα. Η εκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου που βρίσκεται εντός της ΑΟΖ της Κύπρου θα αποδεσμεύσει την Ελλάδα από τους χρηματοπιστωτές της και θα της δώσει οικονομική αυτοδυναμία και πολιτική αυτονομία.
Αυτό το γνωρίζουν οι εχθροί της Ελλάδος, γι’ αυτό συμπεριέλαβαν στα σχέδια λύσης του Κυπριακού που θέλουν να επιβάλουν, την Αποστρατικοποίηση, θέση την οποία αποδέχτηκε το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου και εξέφρασε δημόσια στο λεγόμενο εθνικό συμβούλιο.
Έτσι φαίνεται ξεκάθαρα ότι η πρόταση για διεθνή διάσκεψη αποτελεί μέρος του όλου σχεδίου υποβάθμισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και αποκοπής του Κυπριακού Ελληνισμού από την Ελλάδα.
Κατακτητές και πολιτικό κατεστημένο βρίσκονται σε ένα ενιαίο μέτωπο κατά του έθνους. Έχουμε χρέος να τους πολεμήσουμε λυσσαλέα.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Σάββατο 24 Απριλίου 2010

ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Θυμόμαστε σήμερα το ΟΧΙ της 24ης Απριλίου του 2004 , το ΟΧΙ του κυπριακού ελληνισμού στο κατάπτυστο σχέδιο Ανάν .Ένα σχέδιο που προέκυψε μέσα από συνεχείς υποχωρήσεις , συνδιαλλαγές με τους κατακτητές και προδοσίες .
Με το ΟΧΙ του 2004 , ο λαός μας δεν απεκήρυξε μόνο το συγκεκριμένο σχέδιο αλλά και κάθε προηγηθείσα συμφωνία ή πρόταση που οδήγησε σε αυτό .
Το πολιτικό κατεστημένο επί της προεδρίας του Τάσσου Παπαδόπουλου έφερε δυστυχώς προς ψήφιση ένα ατιμωτικό για τον ελληνισμό σχέδιο, δημιουργώντας έτσι νέα ασφυκτικά δεδομένα που υπηρετούν τον τουρκικό επεκτατισμό. Το σχέδιο Ανάν όφειλαν οι τότε ηγέτες να απορρίψουν ασυζητητί και να μην αποδεχθούν να τεθεί σε δημοψήφισμα. Τα δακρύβρεχτα διαγγέλματα δεν αναιρούν τα αρνητικά σημεία της πράξης καθεαυτής του διπλού δημοψηφίσματος, όπως οι πανηγυρισμοί της αποδοχής της Ζυρίχης δεν αναίρεσαν τους όρους που οι κατακτητές επέβαλλαν στον Κυπριακό Ελληνισμό. Είναι σύνηθες φαινόμενο σε αυτό τον τόπο να επιβάλλονται μειοδοτικές θέσεις υπό το προσωπείο του πατριωτισμού.


Το εν λόγω σχέδιο δεν θα έπρεπε να τεθεί σε διπλό δημοψήφισμα αλλά ούτε και να τεθεί υπό την κρίση και την ψήφιση των εποίκων. Μόνον ένα ενιαίο εκλογικό σώμα αποτελούμενο από τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου μπορεί να λάβει οποιαδήποτε απόφαση που αφορά το μέλλον του κυπριακού λαού. Ας το γνωρίζουν αυτό όσοι σχεδιάζουν και απεργάζονται να φέρουν νέο σχέδιο λύσης .
Έδωσε ο λαός μας δια του βροντερού ΟΧΙ, την εντολή για αναζήτηση άλλης οδού επίλυσης του προβλήματος, για χάραξη άλλης στρατηγικής, χωρίς ο ίδιος να είναι σε θέση να προσδιορίσει και περιγράψει επακριβώς. Όμως το πολιτικό κατεστημένο παρερμήνευσε τη λαϊκή θέληση και με πρωτεργάτη τον ίδιο τον «πρόεδρο του ΟΧΙ», τον Τάσσο Παπαδόπουλο, επέστρεψε στο λασπώδες έδαφος του ενδοτισμού που μέσα από την 8ην Ιουλίου εκτοξεύεται ως ηφαιστειακή τέφρα που σκεπάζει τον ουρανό της πατρίδος, η μειοδοσία της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ως η μόνη δήθεν εναπομείνασα λύση.
Όποιες όμως και αν είναι οι επιλογές των κρατούντων μετά το ΟΧΙ του 2004, η λαϊκή εντολή για την χάραξη μιας νέας στρατηγικής παραμένει ζώσα. Οι δυνάμεις που θα αναλάβουν τη πραγμάτωση αυτής της λαϊκής εντολής, οι εθνικιστικές δυνάμεις που έδρασαν τότε, για να ακουστεί βροντερό το ΟΧΙ του κυπριακού ελληνισμού, προχωρούν σήμερα συντεταγμένες ενάντια στον ενδοτισμό με ένα και μόνο αίτημα, την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ της γης μας από τους κατακτητές .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Η ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ

Στη πολιτική δράση ισχύει πάντα η αρχή, πως για να παρέμβεις στα πράγματα προέχει να τα περιγράψεις. Αν η παρέμβαση στα πράγματα επιτελέσει το σκοπό της ή όχι αυτό εξαρτάται από πολλές παραμέτρους. Το ζητούμενο όμως κάθε παρέμβασης είναι να δοθεί εις αυτά η δική σου κατεύθυνση από τον ελάχιστο έως τον μέγιστο βαθμό. Έτσι αξιολογείται η αποτελεσματικότητα της δράσης στις δεδομένες συνθήκες. Όμως κάθε δράση, ακόμα και αν οδηγηθεί στην αποτυχία πραγμάτωσης των σκοπών της, έχει μιαν αξία αυτοτελή. Διότι αποτελεί εκδήλωση ζωής και πνευματικής ανυψώσεως. Αντίθετα μέσα στη κατάσταση της αδράνειας, αφήνεις τους άλλους να κατευθύνουν τα πράγματα χωρίς τη δική σου βούληση. Αφήνεις τη ζωή να εκπέσει, να σαπίσει, στείρα και άψυχη. Αναφερόμαστε στην αδράνεια όχι για λόγους ηθικολογικής σπουδής αλλά γιατί την βλέπουμε να κυριαρχεί με το μαγικό ραβδί της τη ψυχή του λαού μας, ως άλλη Κίρκη. Η αδράνεια είναι η πιο δυσμενής πραγματικότητα που κρατά τον κυπριακό ελληνισμό σε παρατεταμένη παραλυσία.


Επικρατεί αυτή η νοσηρή κατάσταση στο λαό την οποία καλείται η δρώσα συνείδηση να θεραπεύσει. Για αυτή τη κατάσταση δεν ευθύνονται αποκλειστικά οι πολιτικοί αλλά οι πάντες. Ευθύνονται οι πνευματικοί ταγοί, οι καλλιτέχνες, οι δάσκαλοι, οι δημοσιογράφοι αλλά και ο κάθε πολίτης χωριστά. Απότοκος αυτής της καταστάσεως είναι η επικρατήσασα άτυπη λύση στο Κυπριακό της παράτασης των πραγμάτων ως έχουν, μια λύση που λαϊκώς περιγράφεται «εμείς από εδώ και αυτοί από εκεί». Τούτο σημαίνει να ξεχάσουμε τη κατοχή, να ξεχάσουμε τη σκλαβωμένη πατρίδα και να την αφήσουμε για πάντα στα χέρια των τούρκων αδιαφορώντας για τις συνέπειες που θα είναι τραγικές για ολόκληρη τη Κύπρο.
Το μοναδικό ενδιαφέρον αυτού του υπνόττοντος λαού αναμένεται να εκφραστεί, όταν κλιθεί σε κάποιο δημοψήφισμα σαν αυτό του 2004. Θα προσέλθει και πάλι στις κάλπες αφού εκτονωθεί προηγουμένως σε κάποιες συγκεντρώσεις που θα γίνουν για την περίσταση, για να πει ένα καινούριο ΟΧΙ και να επιστρέψει την επαύριον στον αδιάφορο βίο του. Δεν αποκλείεται βέβαια σε ένα νέο δημοψήφισμα να πει ΝΑΙ στα νέα σχέδια που θα του παρουσιάσουν οι πολιτικοί του ηγέτες και έτσι η Κύπρος να δηλώσει την πλήρη υποτέλεια της στους κατακτητές. Έτσι θα σβήσει για πάντα , ο ελληνισμός της Κύπρου και από την μακράν ελληνική παρουσία θα απομείνουν κάποιοι ελληνόφωνοι ραγιάδες να διαβιούν σκυφτοί και ταπεινοί κάτω από το αρπακτικό βλέμμα των κτηνοτούρκων διαφεντευτών της γης τους.
Η άλλη παράμετρος της πραγματικότητας μας, είναι το πολιτικό κατεστημένο το οποίο τρέφεται από την βούληση του λαού και είναι η εικόνα και ομοίωση του. Ένα κατεστημένο που από την εγκαθίδρυση του ασκεί πολιτική υποχώρησης και ενδοτισμού και συμπεριφέρεται δουλικά στους άγγλους επιτηρητές του. Αυτό το κατεστημένο, χωρισμένο στα γνωστά πολιτικά κόμματα που η δράση τους υπαγορεύεται από ξενόφερτες ψυχροπολεμικές ιδεολογίες του περασμένου αιώνα, δίδει καθημερινά μια παράσταση βλακείας και οπισθοδρόμησης. Ύστερα από τριάντα χρόνια φανερής και μυστικής διπλωματίας, εκείνο που κατάφερε είναι να δώσει στο λαό το κατάπτυστο σχέδιο Ανάν που ευτυχώς απορρίφθηκε. Έξι χρόνια μετά, αυτό το άθλιο κατεστημένο, προσπαθεί να πισωγυρίσει στο σχέδιο Ανάν ολισθαίνοντας σε νέες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, αρνούμενο να περιγράψει με σαφήνεια τους πραγματικούς σκοπούς του και να ερμηνεύσει τίμια και ξεκάθαρα τι εννοεί με την ορολογία της λύσης που ονομάζει διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
Επικρατεί πλήρης ασάφεια που καταλήγει στην υιοθέτηση μιας μειοδοτικής ορολογίας. Εκείνο που αφήνουν να καταλάβουμε, είναι πως διίστανται οι απόψεις των ενδοτικών κομμάτων και κονταροκτυπιούνται ανάμεσα σε μια «ισχυρή ομοσπονδία», σε μια «χαλαρή ομοσπονδία» και σε μια «ομοσπονδία με περιεχόμενο» .Πρόκειται για μια πολιτική Βαβέλ που σκοπό έχει να εγκλωβίσει λαϊκές δυνάμεις και να αποκλείσει την γένεση κάθε εθνικής πρότασης και εθνικού σκοπού. Αυτή η δεύτερη παράμετρος της πραγματικότητας μας δεν κάνει τίποτα άλλο από του να παρατείνει την κατοχή και να την εδραιώνει. Από την μια όψη είναι η ραθυμία του λαού και από την άλλη η ενδοτικότητα των πολιτικών.
Αυτά βλέπουν οι σεναριογράφοι του κυπριακού δράματος και προχωρούν στην σταδιακή εφαρμογή ενός σχεδίου λύσης που θα επιβληθεί μέσα από πολλαπλές και σταδιακές διαφοροποιήσεις της στατικής κατάστασης. Πρόκειται για μια εναλλακτική λύση που βασίζεται στο σχέδιο Ανάν και στη σταδιακή εφαρμογή του. Όποιος νομίζει ότι οι πολιτικοί του ενδοτισμού δεν έχουν συναινέσει σε αυτό το σχέδιο και στην εφαρμογή του, βρίσκεται σε μεγάλη πλάνη .
Σε αυτή την δραματική κατάσταση το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα επιχειρεί να δώσει την πολιτική κατεύθυνση που υπαγορεύει η ιδεολογία του ελληνικού λαϊκού εθνικισμού ενάντια στην αδράνεια της μάζας και την υποτακτικότητα των κρατούντων .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Επιστολή 20ης Απριλίου προς Πρόεδρο και Εκπροσώπους κομμάτων-Από τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ κ.Φώτη Παπαφώτη

Στη δημοσιότητα η επιστολή που απέστειλε ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ κ.Φώτης Παπαφώτης προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων με αφορμή την επερχόμενη συνεδρία του ούτω καλούμενου εθνικού συμβουλίου.

Για να διαβάσετε την επιστολή πατήστε εδώ


Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

ΟΙ ΕΚ ΜΗΤΡΟΓΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΓΙΑ 36 ΧΡΟΝΙΑ

Αρνείται το πολιτικό κατεστημένο να αναγνωρίσει τους εκ μητρογονίας πρόσφυγες. Τα κόμματα βέβαια που κυβέρνησαν αυτό το τόπο , μετακυλύουν τις ευθύνες τους, το ένα στο άλλο και προβάλουν αμέτρητες αιτιάσεις για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα .Το κόστος αυτής της αναγνώρισης υπολογίζεται από διάφορα κυβερνητικά γραφεία και κυβερνητικούς αργόμισθους άλλοτε σε 30 εκατομμύρια ευρώ , άλλοτε σε 50 εκατομμύρια και άλλοτε σε 80 εκατομμύρια .Ούτε μια έρευνα σωστή δεν είναι ικανοί να φέρουν εις πέρας . Δεν έχουν υποχρέωση άλλωστε να δώσουν λόγο σε κανένα , αφού μεταλλάχθηκαν από υπηρέτες της κοινωνίας σε αφεντικά της .Ο λαός ζει καθημερινά την αναλγησία αυτών των σιχαμερών τρωκτικών που με την πρώτη ευκαιρία απλώνουν το χέρι τους για φακελάκι .


Από την άλλη όμως ξοδεύονται αναρίθμητα ποσά σε διάφορους συλλόγους και οργανισμούς , που έκαναν επάγγελμα τους την επαναπροσέγγιση με τους τουρκοκύπριους συνεργάτες του κατοχικού στρατού .Ξοδεύονται επίσης εκατομμύρια για την «ένταξη» των μεταναστών στη κοινωνία μας , από επιδόματα μέχρι προγράμματα εκμάθησης της γλώσσας . Άγνωστο παραμένει επίσης το ποσό που ξοδεύεται για τους τουρκοκύπριους που εγκαθίστανται στις ελεύθερες περιοχές αλλά και σε όσους απολαμβάνουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και διάφορες άλλες παροχές και διευκολύνσεις .
Δικαιώματα σε αυτό το τόπο έχουν πρώτα οι ξένοι και όσοι συνεργάζονται με τον κατοχικό στρατό . Αυτοί που έχουν πληγεί άμεσα από τον κατοχικό στρατό έρχονται σε δεύτερη μοίρα .
Το έργο της μετατροπής της ελεύθερης Κύπρου σε «μικτό κράτος» , έργο το οποίο ανέλαβαν να διεκπεραιώσουν οι κρατούντες , δεν επιτρέπει να θυμόμαστε ότι υπάρχουν πρόσφυγες , ότι υπάρχει κατοχή , ότι υπάρχουν δικαιώματα που καταπατούνται . Περιμένουμε να δούμε ποια θα είναι επιτέλους η απόφαση της βουλής τον Μάιο , ύστερα από 36 χρόνια αδιαφορίας και περιφρόνησης .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΝΟΠΛΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

Δυο από τις θεμελιώδης αρχές επί των οποίων στηρίζεται η ζωή της εθνικής λαϊκής κοινότητας είναι η αρχή της αυτονομίας δηλαδή της διακυβέρνησης και νομοθέτησης του κοινού βίου μέσα από την ελεύθερη βούληση της και η αρχή της κυριαρχίας επί της πατρώας γης.
Κοινωνία που δεν μπορεί να νομοθετεί η ίδια τη ζωή της και να εξουσιάζει τη γη της δεν νοείται κοινωνία ελευθέρων ανθρώπων αλλά σύναξη σκλάβων. Σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση θέλουν να μας οδηγήσουν οι πολιτικοί της υποχώρησης, που παζαρεύουν τα δίκαια μας με τους κατακτητές. Θέλουν να νομοθετείται η ζωή μας μέσα από ένα ομόσπονδο μόρφωμα, από τους τούρκους κατακτητές και η γη μας επίσης να δοθεί σε αυτούς που την άρπαξαν και την κατέχουν από την εισβολή του 1974.


Οι δουλόφρονες πολιτικοί παραβαίνουν τις θεμελιώδης αρχές της ελευθερίας που καταξιώθηκαν με τους αγώνες και το αίμα των ηρώων.
Καμία νομιμότητα δεν μπορεί να προκύψει από τις πράξεις των μειοδοτών.
Η μοναδική νομιμότητα παράγεται από τον υπέρ της ελευθερίας αγώνα.
Τίποτα δεν σεβόμαστε ούτε αποδεχόμαστε από όσα οι δουλόφρονες πολιτικοί υπέγραψαν, συμφώνησαν, υποσχέθηκαν προς τους κατακτητές.
Όταν θα πάρουμε τη δύναμη από το λαό, θα ρίψουμε στη πυρά όλες τις συνθήκες της υποταγής και θα διεκδικήσουμε τα εθνικά δίκαια μας με τη φωτιά και το ατσάλι.
Απαιτούμε τον πανεθνικό σχεδιασμό του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα.
Ούτε μια χούφτα χώμα στους κατακτητές.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Η Σύσκεψη του 1974-Από τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ κ.Φώτη Παπαφώτη

Πατήστε εδώ για να δείτε τα πρακτικά της Σύσκεψη του 1974


Άρθρο από τον αγωνιστή της ΕΟΚΑ κ.Φώτη Παπαφώτη

Διαβάστε το άρθρο του αγωνιστή της ΕΟΚΑ κ.Φώτη Παπαφώτη με θέμα τη σύσκεψη των κυβερνήσεων Ελλάδας-Κύπρου το 1974.
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το άρθρο.
Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΝΕΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗ ΧΑΛΑΡΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ;

Συνεχάρη ο πρόεδρος του ΔΗ.ΣΥ κύριος Αναστασιάδης , τον Έρογλου που εξελέγη «ηγέτης των τουρκοκυπρίων» όπως τον ονόμασε , στις εκλογές της 18ης Απριλίου.
Ερώτημα πρώτο: οι εκλογές στα κατεχόμενα δεν είναι πια ψευδοεκλογές;
Ερώτημα δεύτερο: Πόσοι ήσαν οι τουρκοκύπριοι και πόσοι οι έποικοι που έλαβαν μέρος στις εκλογές; Διότι σύμφωνα με πληροφορίες, οι έποικοι είναι τριπλάσιοι των τουρκοκυπρίων. Κατά συνέπεια κύριε Αναστασιάδη, ο Έρογλου δεν είναι ηγέτης των τουρκοκυπρίων αλλά των εποίκων και των ακολούθων του κατοχικού στρατού.


Συμπέρασμα: όταν η πλευρά μας αποδέχεται να καθίσει στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσει την λύση του κυπριακού με ένα ηγέτη που βγήκε μέσα από την βούληση των εποίκων , τότε παραχωρεί ταυτόχρονα το δικαίωμα σε αυτό το κατοχικό εκλογικό σώμα να καταθέτει την θέληση του και τους όρους του στις συνομιλίες. Ώστε πριν τεθεί το περιεχόμενο της συζήτησης ήδη εμείς ενδίδουμε στη κατοχή αποδεχόμενοι ως συνομιλητή τον εκπρόσωπο των κατοχικών δυνάμεων που τον αναγορεύουμε σε ηγέτη των τουρκοκυπρίων.
Με δεδομένες τις μέχρι τώρα θέσεις του Έρογλου που αναφέρονται καθαρά σε δύο λαούς και σε συνομοσπονδιακή λύση δεν καθόλου απίθανο να οδηγηθούμε στον διάλογο για μια χαλαρή ομοσπονδία η οποία θα ικανοποιεί τις τουρκικές απαιτήσεις. Δεν πρέπει να ξεχνούμε πως ο Αναστασιάδης είναι υπερασπιστής μιας τέτοιας χαλαρής ομοσπονδίας που αγγίζει τα όρια της συνομοσπονδίας αν δεν είναι μια συγκαλυμμένη συνομοσπονδία. Προς αυτή τη κατεύθυνση ενδέχεται να στραφούν οι εφεδρείες της υποχώρησης και της συνδιαλλαγής. Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα καλεί όλες τις εθνικιστικές και πατριωτικές δυνάμεις σε επαγρύπνηση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΛΥΣΗΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

Μετά την αλλαγή ηγεσίας στα κατεχόμενα το πολιτικό κατεστημένο του τόπου ετοιμάζει το σκηνικό που ενώπιον του θα παιχτεί η παράσταση νέων υποχωρήσεων και παραχωρήσεων στους τούρκους κατακτητές της γης μας.
«Στενεύουν τα περιθώρια του χρόνου» φωνάζει ο Πουργουρίδης εν χορώ με την ηγεσία του ΔΗ.ΣΥ. Από την άλλη ο πρόεδρος Χριστόφιας επισείει τον κίνδυνο, για τον οποίο ουδέν πράττει προς αποφυγή του, πως η παράταση της παρούσας κατάστασης θα οδηγήσει σε ένα τουρκικό κράτος στο βορρά και ένα μικτό κράτος στο νότο. Μάλιστα κύριε Χριστόφια, αυτό θα γίνει αφού αφήσατε τα οδοφράγματα ανοικτά και ήρατε δια της πράξης αυτής την εμπόλεμη κατάσταση με τους κατακτητές. Καταντήσατε την Κύπρο ένα ξέφραγο αμπέλι όπου διακινείται ελεύθερα ο κάθε τούρκος και μετανάστης και εγκαθίσταται με δική μας επιχορήγηση στο ελεύθερο τμήμα της κυπριακής δημοκρατίας. Από την άλλη αφήνετε την Αγγλία να αλωνίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να προβείτε ποτέ έστω σε μια διαμαρτυρία αφού εκλείπει παντελώς η εθνική στρατηγική διαφώτισης και αγώνα στην Ε.Ε.


Με τη λογική που ακολουθεί το κατεστημένο , θα συρθούν και πάλιν σε συνομιλίες με τους τούρκους φονιάδες. Ο ίδιος ο Έρογλου ανακοίνωσε μάλιστα πως στη διαπραγματευτική του ομάδα θα περιλαμβάνεται και ο δολοφόνος του ήρωα Σωλομού Σωλομού. Κατρακυλούμε τα σκαλιά της ανεντιμότητας και του εξευτελισμού γιατί ως λαός βυθιστήκαμε στην αδιαφορία. Αν δεν ξυπνήσουμε, την ιστορική μας μοίρα θα την καθορίσουν άλλοι. Και αυτοί οι άλλοι θα είναι εξουσιαστές και κυρίαρχοι και εμείς ελεεινοί και σιχαμεροί σκλάβοι .
Τούτη την ώρα η πατρίδα χρειάζεται αλλαγή στρατηγικής και ηγεσίας. Η παρούσα ηγεσία είναι εγκλωβισμένη στα πολλαπλά λάθη της και στις υποχωρήσεις που διέπραξε. Δεν μπορεί να αλλάξει πορεία και να βοηθήσει το τόπο. Η καλύτερη βοήθεια που θα μπορούσε να προσφέρει είναι να παραιτηθεί και να αφήσει το τόπο να κυβερνηθεί από την εθνική στρατηγική της ορθής λύσης και της απελευθέρωσης.
Αν οι δικές μας δυνάμεις βρίσκονταν στο πηδάλιο της εξουσίας, θα καταθέταμε άμεσα την ολοκληρωμένη πρόταση της ορθής λύσης, τη λύση της ευρωπαϊκής κυπριακής δημοκρατίας , τη λύση του ενός εκλογικού σώματος , του αποτελουμένου από τους νόμιμους και μόνον κατοίκους της κυπριακής δημοκρατίας, που εκλέγει την μια κυβέρνηση του, σύμφωνα με την αρχή της πλειοψηφίας. Θα ζητούσαμε την άρση της κατοχής με την αποχώρηση του τουρκικού στρατού και όλων των εποίκων και την επιστροφή των ελλήνων προσφύγων και των τουρκοκυπρίων μετοίκων στις εστίες τους.
Θα καταθέταμε την πρόταση αυτή με όλες τις λεπτομέρειες της στο ΟΗΕ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό ένα όρο: Την απογραφή των τουρκοκυπρίων με παρατηρητές από τον ΟΗΕ και την Ε.Ε. και την αποστολή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων του εκλελεγμένου εκπροσώπου των. Στο εν λόγω τραπέζι η κυπριακή κυβέρνηση θα όφειλε να στείλει ένα συνομιλητή που σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν ο πρόεδρος της δημοκρατίας . Διότι δεν μπορεί να εξισώνεται ο πρόεδρος του κράτους με τον εκπρόσωπο μιας μειονότητας .
Εκεί θα διαφανεί και η πραγματική βούληση των τουρκοκυπρίων εάν επιθυμούν την επανένταξη τους στην κυπριακή δημοκρατία που εκ των πραγμάτων εξελίχθηκε σε ευρωπαϊκή κυπριακή δημοκρατία ή εάν εξακολουθούν να συντάσσονται με τον τουρκικό επεκτατισμό. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα καταδειχθεί η βαρβαρότητα και ο παραλογισμός των τούρκων και η περιφρόνηση κάθε αρχής δικαίου και δημοκρατίας και το κυπριακό πρόβλημα θα τεθεί στη πραγματική του βάση ως πρόβλημα εισβολής , κατοχής και απελευθέρωσης .
Η συνέχιση των συνομιλιών με τον εκπρόσωπο των εποίκων και των κατοχικών δυνάμεων , μόνο ζημιά κάνει στην πατρίδα .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Λουκάς Γ.Σταύρου-Υποψήφιος βουλευτής


Λουκάς Γ. Σταύρου-Πρόεδρος ΕΔΗΚ (δείτε το προσωπικό του ιστολόγιο)
Υποψήφιος βουλευτής του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος
Γεννήθηκε στη Λεμεσό  στις 31 Οκτωβρίου του 1956. Τελείωσε το Λύκειο στη Κύπρο και ακολούθησε στη συνέχεια σπουδές ζωγραφικής. Είναι πατέρας τριών παιδιών. Ασκεί το επάγγελμα του ζωγράφου. Είναι συγγραφέας και ποιητής.
Έχει κάνει πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής σε Ελλάδα και Κύπρο, έχει εκδώσει ποιητικές συλλογές ως και βιβλία φιλοσοφικού και ιδεολογικο-πολιτικού περιεχομένου. Έχει δημοσιεύσει πολλές μελέτες και άρθρα του σε ελληνικά κυρίως περιοδικά και εφημερίδες.
Στη πολιτική δραστηριοποιήθηκε από νεαρότατη ηλικία στις γραμμές της ενωτικής παράταξης και ευτύχησε να δράσει  υπό τις διαταγές του στρατηγού Γεωργίου Γρίβα Διγενή . Έλαβε μέρος ως εθελοντής στο πόλεμο του 1974.
Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στους Λόχους Ορεινών Καταδρομών  Λ.Ο.Κ.
Αντιστάθηκε στη συνέχεια στις Άγγλο-τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και διώχθηκε για τη δράση του.
Εργάστηκε στην Ελλάδα για το δυνάμωμα του εθνικιστικού κινήματος.
Εργάστηκε ως εκπρόσωπος τύπου και ενημέρωσης της συντονιστικής επιτροπής Κερκύρας της Πολιτικής Άνοιξης με ηγέτη τον Αντώνη Σαμαρά.
Υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2009.
Είναι εκ των ιδρυτικών στελεχών του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος.
Σήκωσα το κεφάλι μου από το μεροκάματο
και φώναξα πως τούτη η γης είναι δική μας
πως είναι γης ελληνική
και σεις μου μαστιγώσατε το πρόσωπο.
Αυτό να το θυμάστε 

Αντώνης Πιερίδης-Υποψήφιος βουλευτής


Αντώνης Πιερίδης - Αντιπρόεδρος ΕΔΗΚ

Υποψήφιος βουλευτής του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος
Γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 14 Ιανουαρίου 1965 .
Είναι απόφοιτος Μέσης Παιδείας. Εργάζεται ως έμπορος σιδήρου και διατηρεί βιομηχανία ανακύκλωσης μετάλλων. Είναι έγγαμος και πατέρας τεσσάρων παιδιών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο πεζικό.
Κατάγεται από οικογένεια αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. Δραστηριοποιήθηκε στη πολιτική από νεαρή ηλικία στην υπεράσπιση των ελληνικών αξιών μέσα από σωματειακούς  σχηματισμούς της ενωτικής παράταξης.
Εντάχθηκε ακολούθως στους «ΝΕΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» και έθεσε υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του 1996. Κατόπιν αποχωρεί από το εν λόγω κόμμα λόγω αλλαγής θέσεων και πορείας στο εθνικό θέμα της Κύπρου και επιστρέφει στο μεγάλο πολιτικό χώρο των ανέντακτων της ενωτικής παρατάξεως.
Υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής στις εκλογές του 2009.
Είναι εκ των ιδρυτικών στελεχών του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος.

Η συμμετοχή του ΕΔΗΚ στις βουλευτικές εκλογές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ανακοινώνει ότι θα συμμετάσχει στις βουλευτικές εκλογές του 2011 και αρχίζει τον προεκλογικό του αγώνα.
Στους δύσκολους καιρούς που περνά η σκλαβωμένη πατρίδα μας, το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα διακηρύττει την αφοσίωση του στην Κυπριακή Δημοκρατία την οποία θα υπερασπιστεί σθεναρά ενάντια σε κάθε προσπάθεια διάλυσης της ή μετεξέλιξης της σε διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
Σκοπός της συμμετοχής του κόμματος στις εκλογές είναι να επιτύχει την αντιπροσώπευση των εθνικιστικών και πατριωτικών δυνάμεων στην Βουλή των Αντιπροσώπων, μέσα από την οποία θα υπερασπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δίκαια των λαϊκών παραγωγικών τάξεων και θα θέσει επί τάπητος το αίτημα της απελευθέρωσης της Κύπρου από τους κατακτητές της.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ



Ο ΑΒΕΡΩΦ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΙΟΔΟΤΙΚΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, σε τηλεφωνική παρέμβαση του στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ (18-4-10) απεκάλεσε τον κ. Χριστόφια «ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας». Κόλλησε μέσα στο μυαλό σας κύριε Αβέρωφ το σχέδιο Ανάν και έκτοτε κατευθύνει τις πράξεις και τα λόγια σας. Ο κύριος Χριστόφιας δεν είναι ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας αλλά Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Εάν μια μειονότητα και συγκεκριμένα η τουρκοκυπριακή μειονότητα αποφάσισε από το 1963 να συνταχθεί με τον τουρκικό επεκτατισμό δεν συνεπάγεται ελάττωση του αξιώματος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και υποβιβασμό αυτού σε ηγέτη κοινότητας.


Ο ύποπτος και σκοτεινός ρόλος του Δημοκρατικού Συναγερμού αποκαλύπτεται μέσα από τα ίδια τα λόγια των ηγετικών στελεχών του. Καταγγέλλουμε προς τον Κυπριακό λαό την διχοτομική φρασεολογία του κυρίου Αβέρωφ που συνιστά πράξη ευθείας επίθεσης κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Ελληνισμός της Κύπρου δεν θα ανεχθεί άλλες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις στους κατακτητές από το αμαρτωλό κόμμα της δεξιάς, τον Δημοκρατικό Συναγερμό. Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα διαλυθεί, δεν θα διασπαστεί το εκλογικό της σώμα, δεν θα υποκύψει στα τουρκικά σχέδια τα οποία η αποστατήσασα τουρκοκυπριακή μειονότητα υπηρετεί με ζήλο και φανατισμό.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα (ΕΔΗΚ) θα προστατέψει με όλες του τις δυνάμεις την Κυπριακή Δημοκρατία που αποτελεί την ασπίδα αμύνης του ελληνισμού της Κύπρου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Κυριακή 18 Απριλίου 2010

ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ ΜΑΣ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα είναι ένας πολιτικός σχηματισμός που έχει ως όραμα του να συνενώσει σε μια ενιαία δράση τον ιδεολογικό και πολιτικό αγώνα στις συγκεκριμένες συνθήκες που περνά σήμερα η πατρίδα μας η Κύπρος. Ως εκ τούτου ο αγώνας μας είναι πνευματικός συνάμα και πολιτικός, συνένωση της διανόησης και της λαϊκής θέλησης κατευθυνόμενη προς τους συγκεκριμένους σκοπούς της απελευθέρωσης από τους κατακτητές μας και της δημιουργίας μιας κοινωνίας δικαίου και αρμονίας.
Η ιδεολογία μας έχει σαν βάση της την πραγματικότητα του αίματος, άνευ της οποίας είναι αδιανόητη η ύπαρξη του έθνους. Δεν αναζητούμε τα θεμέλια της ιδεολογίας μας και την υπόσταση αυτής στην μεταφυσική και στις νεφελώδεις προτάσεις της. Αλήθεια μας είναι το γεγονός ότι καταγόμαστε από κάποιους πατέρες που μιλούν μια συγκεκριμένη γλώσσα, που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη ράτσα και που πάλεψαν στην ιστορία τους για να κρατήσουν την γη που εμείς σήμερα πατούμε ελεύθερη.


Θεωρούμε, σύμφωνα με την εμπειρία της ελληνικής ιστορίας πως εμείς οι Έλληνες μπορούμε να δημιουργήσουμε και να πραγματώσουμε την φυλετική μας ταυτότητα μέσα σε περιβάλλον ελευθερίας. Τούτο σημαίνει ότι ο φυσικός χώρος του Έλληνα όπου μπορεί να αναπτύξει πλήρως τις δυνατότητες του είναι μια πολιτεία την οποία εξουσιάζει ο ίδιος ως λαϊκή ολότητα. Όποτε ο έλληνας δεν είχε το λαϊκό αυτεξούσιο και την ελευθερία να θεσμίζει τις πολιτειακές του δομές, δεν δημιούργησε πολιτισμό, αλλά απλά διαβίωνε σε μια κατάσταση ετερονομίας και υποταγής.
Η Ελληνική ιστορία και ο Ελληνικός πολιτισμός αποτελεί για μας την πηγή των ιδεών και των αξιών της εθνικιστικής μας ιδεολογίας. Δεν αποδεχόμαστε ξένες θεωρίες περί εθνικισμού διότι δεν εναρμονίζονται με τον εθνικό μας χαρακτήρα ο οποίος συνίσταται αρμονική σχέση της ατομικότητας και λαϊκής ολότητας. Η σχέση αυτή μπορεί να δημιουργήσει πολιτείες και όχι αγέλες και ορδές.
Η αρχή του προσώπου και η αρχή του λαού συνθέτουν το ιδεώδες της Ελληνικής πολιτείας. Τούτο σημαίνει την συνύπαρξη αξιοκρατίας και λαϊκής εξουσίας που είναι και το ύπατο όραμα μας για την Ελληνική εθνικιστική πολιτεία. Προϋπόθεση αυτής της πολιτείας είναι η καταγωγή της εξουσίας από τον λαό για τον λαό. Κάθε ιδέα που θέλει να εισαγάγει την εξουσία είτε εκ άνω είτε εκ των έξω μας βρίσκει κάθετα αντίθετους. Κανένα ιερατείο, κανένας θεός, κανένας βασιλιάς, καμία φατρία, καμία τάξη, κανένας λοχίας δεν μπορεί να αφαιρέσει από τον λαό το αυτεξούσιο της θέλησης του. Το κράτος πρέπει να είναι λαϊκό και κοσμικό.
Η υπεράσπιση όλων αυτών των θεμελιωδών αξιών που απορρέουν μέσα από την ιστορία μας είναι η υπεράσπιση της Ελληνικότητας μας. Αυτό για εμάς είναι ο Ελληνικός Εθνικισμός. Ελευθερία του προσώπου, λαϊκή εξουσία και κυριαρχία της γης μας, είναι οι τρεις κολόνες που βαστάζουν την εθνικιστική μας ιδεολογία και υπαγορεύουν την πολιτική μας δράση.
Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα κήρυξε ένα πόλεμο ενάντια σε κάθε ξένο ιδεολόγημα που αρνείται αυτές τις αξίες της εθνικιστικής πολιτείας. Ιδεολογήματα όπως ο μαρξισμός, ο φιλελευθερισμός, η σοσιαλδημοκρατία, η αναρχία και ο ολοκληρωτισμός βρίσκονται αντιμέτωπες με την ιδεολογία μας. Ο πόλεμος εναντίων όλων αυτών των ιδεολογημάτων αποσκοπεί στην κάθαρση της πολιτικής συνειδήσεως των πολιτών. Μέσα από μια καθαρή πολιτική συνείδηση μπορεί να εκπηγάσει μια υγιής εθνική και κοινωνική δράση, κάτι που λείπει από την πατρίδα μας με αποτέλεσμα ετερόνομες και ξενοκίνητες ηγεσίες να διαφεντεύουν τον τόπο. Ο αδιάκοπος πόλεμος εναντίων τους θα αποκαταστήσει την λαϊκή θέληση και θα οδηγήσει την πολιτική δράση στον σκοπό της απελευθέρωσης της πατρίδος από τους τούρκους και άγγλους κατακτητές.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Σάββατο 17 Απριλίου 2010

ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Νέα φορολογική επίθεση ετοιμάζει η «λαϊκή» κυβέρνηση Χριστόφια. Στόχος και αυτή την φορά είναι τα λαϊκά στρώματα καθότι η φορολογία θα εισαχθεί στα είδη πρώτης ανάγκης. Άθιχτα εξακολουθούν να παραμένουν τα υψηλά εισοδήματα της πλουτοκρατίας και της παρασιτικής τάξης. Η κυβέρνηση αυτή με τις ενέργειες της επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την επικίνδυνη, αντιλαϊκή και αντεθνική σύζευξη των ιδεολογιών της σοσιαλδημοκρατίας με τον καπιταλισμό.


Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης, αιτία της οποίας είναι το τραπεζιτικό σύστημα και η υπερσυγκέντρωση του κεφαλαίου σε λίγα χέρια, η κυβέρνηση Χριστόφια επιλέγει να αφαιμάξει τα λαϊκά στρώματα και να επιβαρύνει με αυτόν τον τρόπο περαιτέρω τις ήδη επιβαρημένες παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Αυτή είναι η εύκολη λύση των κρατούντων: Να επιτίθενται με την πρώτη ευκαιρία στην παραγωγική βάση. Τους λείπει η πολιτική βούληση να χτυπήσουν τα κακώς κείμενα, να πάρουν από τους έχοντες και κατέχοντες, που μέσα από την εύνοια του καθεστώτος μεταβλήθηκαν σε αφέντες της κοινωνίας. Να πάρουν από τις τράπεζες και από όλους εκείνους που αποταμιεύουν μέσα από παρασιτικές επενδύσεις όπως για παράδειγμα τα ενοίκια.
Τονίζουμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα εξυγίανσης και εξισορρόπησης των απολαβών και των δικαιωμάτων εν γένει των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα με αυτές των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα. Τονίζουμε ξανά Την ανάγκη ξεκαθαρίσματος των κομματικών τσιφλικιών που λέγονται ημικρατικοί οργανισμοί.
Αν δεν είστε ικανοί, εάν δεν έχετε την τόλμη να τα βάλετε με το πλουτοκρατικό κατεστημένο οφείλετε να παραιτηθείτε κ. Χριστόφια και να παύσετε να εμφανίζεστε ενώπιον του λαού με το λαϊκίζων προσωπείο σας. Η ιδεολογία της κομμουνιστικής αριστεράς την οποία λέτε ότι πρεσβεύετε δεν ήταν τίποτα άλλο από ένας στυγνός και απάνθρωπος κρατικός καπιταλισμός που μετέτρεπε ολόκληρη την κοινωνία των ανθρώπων σε κοινωνία σκλάβων. Κομμουνισμός και καπιταλισμός ήταν πάντοτε οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.
Η ελπίδα του λαού γεννιέται ξανά μέσα από την ιδεολογία και την πολιτική δράση του λαϊκού εθνικισμού. Εμείς θα κάνουμε πράξη τις ιδέες μας. Θα χτυπήσουμε την πλουτοκρατία, τον παρασιτισμό, την φαυλοκρατία. Θα στηρίξουμε και ενδυναμώσουμε το σύνολο των λαϊκών παραγωγικών δυνάμεων. Ο κόσμος της αριστεράς, υγιής και ρωμαλέες δυνάμεις του λαού, δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται κάτω από την απάτη της μαρξιστικής ιδεολογίας σας. Ο λαός της αριστεράς που παλεύει για τα δίκαια αιτήματα του θα συνταχθεί αργά ή γρήγορα στις τάξεις του εθνικισμού μας και τότε μια μεγάλη μέρα θα ξημερώσει στην πατρίδα.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (ΕΔΗΚ)
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Η ΑΥΤΟΘΕΣΜΙΣΗ ΜΑΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Η προδοσία του αγώνα της ΕΟΚΑ, με τις συμφωνίες Ζυρίχης, εγκαινίασε το πέρασμα από την αποικιοκρατία στην ετεροθέσμιση και ετερονομία. Αυτή η νέα κατάσταση παρέτεινε στην ουσία την αποικιοκρατία των άγγλων, προσθέτοντας άλλο ένα αφέντη πάνω στο κεφάλι του κυπριακού ελληνισμού, τον τούρκο .
Από τη πλευρά μας , αποδέκτης αυτής της ετερονομικής κατάστασης υπήρξε πρώτα από όλους η εθναρχεύουσα εκκλησία και στη συνέχεια το πολιτικό κατεστημένο που εκκολάφθηκε και ανατράφηκε υπό την προστασία της εκκλησίας, της οποίας ηγέτης ετέθη τότε ο Μιχάλης Μούσκος ο επονομαζόμενος Μακάριος ο Γ.
Έκτοτε, δηλαδή από το 1960 και εντεύθεν, καμία προσπάθεια δεν έγινε να περάσουμε από την ετερονομία στην αυτονομία και αυτοθέσμιση. Τουναντίον το πολιτικό κατεστημένο έδειξε πλήρη υποταγή στα κελεύσματα των άγγλων. Συμπεριφορά την οποία διατηρεί μέχρι σήμερα .


Θεμελιώδη πράξη αυτοθέσμισης και αυτονομίας εννοούμε τη δυνατότητα ενός λαού να παράγει το σύνταγμα του και τους νόμους του μέσα από την δική του θέληση, επιλογή και έγκριση. Θα έπρεπε λοιπόν στο όνομα της αυτοθέσμισης μας να καταγγελθούν οι συνθήκες Ζυρίχης και το σύνταγμα που μας επεβλήθηκε εξ αυτών, ως πράξη βίας και στραγγαλισμού της ελευθερίας μας, που καθόλου δεν διέφερε από τον απαγχονισμό των αγωνιστών της ΕΟΚΑ.
Μια τέτοια καταγγελία στα διεθνή όργανα, θα επέτρεπε την θεσμοθέτηση ενός συντάγματος λαϊκής αποδοχής, τουλάχιστον από την πλειοψηφία των κατοίκων της Κύπρου, δηλαδή από τους έλληνες. Οι ευκαιρίες για μια τέτοια πράξη, καθ’ όλα νόμιμης, από ένα λαό που θέλει να είναι ελεύθερος, δόθηκαν σε στιγμές μάλιστα που η Κύπρος διέθετε ισχύ για να επιβάλει την ανατροπή του κατακτητικού συντάγματος. Τότε που στη Κύπρο βρισκόταν η ελληνική μεραρχία, αλλά και όταν η Κύπρος άλλαζε σωρεία νόμων για να ετοιμασθεί για την ένταξη της στην ευρωπαϊκή ένωση. Τότε έπρεπε να διεκδικηθεί η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου υπό το πρίσμα της αναδιαπραγμάτευσης της παρουσίας των αγγλικών βάσεων. Πέρασε όμως και αυτή η ευκαιρία χωρίς να γίνει τίποτα, διότι το πολιτικό κατεστημένο συνέχιζε να κάνει βαθιές υποκλίσεις στη Μεγάλη Βρετανία. Διότι το πολιτικό κατεστημένο έμεινε εγκλωβισμένο στη καταστροφική γραμμή Μακαρίου/Μιχάλη Μούσκου και στις λεγόμενες συμφωνίες κορυφής που προσυπέγραψε με τον τούρκο κατακτητή και φονιά του ελληνισμού μας.
Τίποτα όμως δεν χάνεται εάν εξακολουθεί να διεκδικείται. Σήμερα το μεγάλο αίτημα της αυτοθέσμισης μας περνά μέσα από την καταγγελία των κατακτητικών όρων του Ζυριχικού συντάγματος που απάδουν μάλιστα του ευρωπαϊκού κεκτημένου, την καταγγελία της συνθήκης εγγυήσεως, την καταγγελία της παραμονής των αγγλικών βάσεων, και της δημιουργίας ενός συντάγματος δημοκρατικού και ευρωπαϊκού που θα τεθεί από τον κυπριακό λαό και θα εγκριθεί μέσα από ένα ενιαίο εκλογικό σώμα. Ένα σύνταγμα που θα προκύψει μέσα από την αυτονόητη ελευθερία των πολιτών ενός κράτους, που είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εάν σε αυτή τη διαδικασία οι τουρκοκύπριοι αρνηθούν να συμμετάσχουν θα φέρουν το βάρος της αποχής τους και θα επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά την άρρηκτη σχέση τους με τον τούρκο εισβολέα και κατακτητή .
Εις απάντηση των προτάσεων που κατέθεσε η Τουρκία τον περασμένο Ιανουάριο στο τραπέζι των συνομιλιών εκφράζοντας απροκάλυπτα μια επιθετική πολιτική βούληση, οφείλουμε και εμείς να αντιτάξουμε την πρόταση του αυτοθεσμισμένου συντάγματος προς τον κυπριακό λαό, προς την Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη .
Με αυτό τον τρόπο θα εγκαινιάσουμε μια επιθετική διπλωματία που θα είναι ο προπομπός των μελλοντικών εξελίξεων, διεκδικήσεων και αγώνων προς την απελευθέρωση.
Η συνέχιση των συνομιλιών με τους εκπροσώπους των κατακτητών, δεν οδηγεί σε λύση αλλά σε παράταση της ετερονομίας και ετεροθέσμισης μας που θα εξελιχθεί σε πλήρη υποταγή στους άγγλους και τούρκους κατακτητές και εν τέλει στην εξαφάνιση του ελληνισμού από τη Κύπρο.
Το δικαίωμα της αυτοθέσμισης και αυτονόμησης μας , μπορούμε να το ασκήσουμε άμεσα. Τότε μόνο θα είμαστε κυρίαρχος λαός με κυρίαρχη νομοθετική εξουσία Να παύσουμε να είμαστε το μοναδικό ετεροθεσμισμένο κράτος στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αυτή η επιθετική διπλωματία δεν περιμένουμε να τεθεί από το πολιτικό κατεστημένο της υποχώρησης. Θα τεθεί από τις επαναστατικές εθνικιστικές δυνάμεις όταν ο λαός ξυπνήσει από το λήθαργο του .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΧΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μετέφερε στην Ευρώπη , κατά το εκεί ταξίδι του, ότι η πλευρά μας αποδέχεται το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα μέσω του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό τον όρο της διεκπεραίωσης των γραφειοκρατικών διατυπώσεων από την Κυπριακή Δημοκρατία. Από ότι φαίνεται ο αρχιεπίσκοπος ενεργεί σε πλήρη ευθυγράμμιση με την πολιτική ηγεσία , δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει οποιαδήποτε αντίδραση στα λεγόμενα του. Πολιτική και εκκλησιαστική εξουσία προχωρούν συντεταγμένα σε μια νέα παραχώρηση στους τούρκους κατακτητές. Αποδέχονται το απευθείας εμπόριο που θα συμβάλει τα μέγιστα στην αναβάθμιση της οικονομίας του κατοχικού μορφώματος. Η συνεργασία της πλευράς μας για αναβάθμιση του κατοχικού μορφώματος αρχίζει από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και αποτελεί κεντρική πολιτική γραμμή του πολιτικού κατεστημένου. Αυτή η πολιτική γραμμή υποστηρίζεται μάλιστα από πολλαπλές σχέσεις φιλίας με τους κατακτητές μέσα από πολλές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από το κράτος, είτε απευθείας είτε μέσα από τις αφανείς διόδους των ημικρατικών οργανισμών. Έτσι τίθεται σε πράξη η θεωρία της επαναπροσέγγισης και της επανένωσης η οποία περιλαμβάνει μαζί με άλλα, τις συνομιλίες με τον πράκτορα και εκπρόσωπο της κατοχής τον οποίο η πλευρά μας επαίσχυντα ονομάζει «τουρκοκύπριο ηγέτη» .


Το γεγονός ότι επελέγη ο αρχιεπίσκοπος να προωθήσει αυτή τη νέα παραχώρηση στους τούρκους, είναι απλό. Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική εξουσία χρησιμοποιεί την επικοινωνιακή δύναμη και το κύρος της εκκλησίας για να περάσει τα σχέδια της χωρίς λαϊκή αντίδραση.
Θέση δική μας είναι πως η καθ’ οιονδήποτε τρόπο εξυπηρέτηση και αναβάθμιση των κατεχομένων, υπηρετεί άλλους σκοπούς τους οποίους μόνον οι κρατούντες και οι πάτρωνες τους γνωρίζουν. Δεν υπηρετεί ως θα έπρεπε τον ένα και μοναδικό σκοπό της απελευθέρωσης.
Συνεπώς πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση του αγώνα της απελευθέρωσης της σκλαβωμένης πατρίδος από τους κατακτητές της είναι να κατανοήσουμε τον ύποπτο ρόλο που διαδραματίζει η εκκλησιαστική και πολιτική ηγεσία του τόπου. Κάθε εμπιστοσύνη προς αυτό το εξουσιαστικό σύμφυρμα είναι πράξη αυτοκαταστροφής, αυτοϋπονόμευσης του αγώνα μας και παρεκτροπής από τον σκοπό μας. Μόνο με καθαρά αισθήματα απεράντου οργής και βαθιάς απέχθειας προς όσους παραχωρούν γην και ύδωρ στους κατακτητές, θα βαδίσουμε μπροστά, ατσάλινοι και ανυποχώρητοι στη πραγμάτωση του σκοπού μας. Δεν μας ενώνει τίποτα με αυτό το σάπιο και δουλοπρεπές κατεστημένο. Μονάχα η σφοδρή επιθυμία να περάσουμε κάποτε πάνω από τις στάχτες του.
Καμιά συνεργασία με τους κατακτητές, καμιά υποχώρηση, κανένας συμβιβασμός. Δεν αποδεχόμαστε καμία συμφωνία, συνθήκη ή πρόταση που να παραχωρεί έστω και μια χούφτα χώμα στους κατακτητές. Ως πολιτικό κόμμα θέτουμε επί τάπητος τώρα που είμαστε εκτός βουλής αλλά και όταν ο λαός θα μας αξιώσει να τον αντιπροσωπεύσουμε στα όργανα εξουσία της δημοκρατίας, το αίτημα της προετοιμασίας του ένοπλου απελευθερωτικού αγώνα .
Ατσαλώστε τις ψυχές σας έλληνες . Έρχεται η ώρα που η φλογώδης θέληση του έθνους θα τρομάξει τα σκοτάδια .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ )
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

ΤΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’ με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο εκκλησιαστικό συνέδριο που διεξάγεται στις Βρυξέλλες, δήλωσε στο ΚΥΠΕ τα εξής αναφορικά με το ζήτημα του απευθείας εμπορίου μεταξύ των κατεχομένων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Θα τους εξηγήσουμε ότι αυτή η επιθυμία των Τουρκοκυπρίων δεν είναι αυτό καθαυτό το εμπόριο, αλλά ο στόχος τους είναι η αναγνώριση κρατικής υπόστασης των Τουρκοκυπρίων. Μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους Τουρκοκύπριους για να κάνουν το απευθείας εμπόριο αλλά σίγουρα δεν θέλουμε επ’ ουδενί λόγο να αφήσουμε να νοηθεί καν ότι έχουν κρατική οντότητα, πράγμα το οποίο διακαώς επιθυμούν οι Τούρκοι. Θα εξηγήσουμε στους Ευρωπαίους εταίρους ότι η αλήθεια αυτή είναι, και ο στόχος των Τουρκoκυπρίων είναι αυτός της αναγνώρισης ως κρατιδίου τουρκικού»


Πρώτα απ ‘όλα διαφωνούμε για την άσκηση παράπλευρης διπλωματίας από μη συντεταγμένα όργανα της πολιτείας. Δουλειά του Αρχιεπισκόπου είναι να κοιτάζει τα της θρησκείας και όχι τα της πολιτικής. Αυτή άλλωστε είναι και η θέσης του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, ο πλήρης διαχωρισμός θρησκείας-εκκλησίας και πολιτικής εξουσίας. Δηλαδή ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας.
Την ευθύνη βέβαια για την άσκηση αυτής της παράπλευρης διπλωματίας δεν την φέρει αποκλειστικά ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κύριος Χριστόφιας.
Δεν έχει σημασία για μας εάν το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα δεν συνοδεύεται με αναγνώριση τουρκοκυπριακού κρατιδίου. Η ουσία του πράγματος έγκειται στο γεγονός ότι με το απευθείας εμπόριο εξυπηρετείται πολλαπλώς η κατοχή. Αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία των κατεχομένων, γεγονός που θα απαιτήσει ακόμα περισσότερα εργατικά χέρια άρα περισσότερους έποικους. Αποτελεί επίσης πύλη εισόδου τουρκικών προϊόντων τα οποία θα κινούνται ελεύθερα και στην Ευρωπαϊκή και στην Κυπριακή αγορά.
Η πρόταση του αρχιεπισκόπου περί εξυπηρέτησης των τουρκοκυπρίων μας θυμίζει την προδοτική Συμφωνία Κορυφής Μακαρίου–Ντενκτάς όπου ο εδαφικός διαχωρισμός συνδέεται με την οικονομική βιωσιμότητα της εν λόγω περιοχής.
Θα έρθει η στιγμή που θα ζητήσουμε ευθύνη και από την πολιτική και από την εκκλησιαστική εξουσία για κάθε υποχώρηση και κάθε παραχώρηση προς τους κατακτητές της γης μας.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΛΕΘΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Επικρότησε την πολιτική Χριστόφια ο κ. Παπανδρέου. Καμία δημόσια αναφορά δεν έκανε για τις υπερπροσφορές Χριστόφια στο τραπέζι των συνομιλιών. Άρα συμφωνεί και με αυτές και συμπαρίσταται στον πρόεδρο της Κύπρου στις καταστροφικές επιλογές του. Να συνεχίσουμε την γραμμή Χριστόφια ώστε να μη χάσουμε την αξιοπιστία μας. Αυτό ήταν το τελικό μήνυμα της επίσκεψης του έλληνα πρωθυπουργού. Ποια αξιοπιστία εννοούν και προς ποίους οφείλουμε να τηρούμε στάση αξιόπιστη; Μήπως προς τους δανειστές της χρεοκοπημένης ελληνικής οικονομίας ή προς τους άγγλοσιωνιστές πάτρωνες και νονούς των πολιτικών μας κατεστημένων; Ανησυχούμε για τις πολιτικές συνέπειες της οικονομικής κρίσης και τους μυστικούς όρους δανεισμού. Δεν θα θέλαμε το μέλλον του κυπριακού ελληνισμού να τεθεί στα ψηλά γράμματα που συνοδεύουν τις συμβάσεις δανείων.

Δεν θα θέλαμε να διακυβευτεί η παρουσία του ελληνισμού στη Κύπρο για να διασωθεί ο υπέρογκος δημόσιος τομέας του ελληνικού κράτους , για να τραφούν τα κομματόσκυλα και οι χαφιέδες του. Διότι βλέπουμε πως το δάνειο που ζητά η ελληνική κυβέρνηση δεν θα διοχετευθεί στη παραγωγή , αλλά θα θρέψει την σαπίλα και την παρακμή. Όταν μάλιστα η ανεργία στην Ελλάδα αγγίζει το 20 % και η κυβέρνηση Παπανδρέου αντί να διώξει άμεσα τους μετανάστες και να δώσει ψωμί στον έλληνα εργάτη, τους προστατεύει και τους παρέχει ακόμα και δικαίωμα ελληνοποίησης τους .
Περιμέναμε στήριξη από την Ελλάδα με σκοπό την απελευθέρωση μας από την κατοχή. Αντί αυτής εκόμισε στήριξη ο πρωθυπουργός προς την ολέθρια πολιτική Χριστόφια που ανέλαβε να περατώσει το αίσχος της Ζυρίχης με ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕ – ΔΩΣΕ.
Εάν δεν πρυτανεύσει φρόνημα εθνικό και σε Ελλάδα και σε Κύπρο τότε νέες συμφορές θα ενσκήψουν. Και το εθνικό φρόνημα δεν παράγεται στα κυβερνητικά γραφεία αλλά το παράγει ο λαός και το επιβάλλει στην ιστορία του. Ειδεμή βουλιάζει και αυτός μέσα στη σήψη μαζί με τους ηγέτες του.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΤΟ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΟ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

Ο λαός πολύ λίγα πράγματα γνωρίζει από όσα το πολιτικό κατεστημένο διενεργεί αναφορικά με το κυπριακό πρόβλημα . Η ενημέρωση είναι πάντα επιλεκτική και στοχεύει στον έλεγχο της κοινής γνώμης και την χειραγώγηση της. Οι κρατούντες και έχοντες , θέλουν το λαό τυφλό για να τον πηγαίνουν σε όποιο δρόμο θέλουν.
Το θέμα που προβάλλεται αυτή τη περίοδο είναι η πρόταση κάποιων ευρωπαίων για άνοιγμα εμπορικών σχέσεων με τα κατεχόμενα . Είναι γνωστό ότι πίσω από αυτή τη πρόταση κρύβεται η αγγλική διπλωματία που αποτελεί και την αιτία των δεινών μας. Η πρόταση αυτή τέθηκε και το 2005 όταν του αθλίου πολιτικού κατεστημένου ηγήτο ο Τάσσος Παπαδόπουλος . Τι έκαμε λοιπόν ο τότε πρόεδρος προκειμένου να «ανακόψει» αυτή την επίθεση ; Πήρε το ψήφισμα του συμβουλίου ασφαλείας που απαιτεί επιστροφή της Αμμοχώστου άνευ όρων και το μετέτρεψε σε όρο πραγμάτωσης του άμεσου εμπορίου με τα κατεχόμενα.


Με αυτό τον τρόπο το ψήφισμα για την Αμμόχωστο έχασε την αυτονόητη και αυτοτελή αξία και ισχύ του. Το χειρότερο όμως είναι ότι η πρόταση Παπαδόπουλου συνιστά πράξη αναγνώρισης και διαιώνισης της κατοχικής κατάστασης . Εδράζεται δε στη συμφωνία κορυφής Μακαρίου – Ντενκτάς και στον όρο αυτής περί οικονομικής βιωσιμότητας του χώρου που θα διοικείται από τους τούρκους . Φαίνεται έτσι η συνέχεια που υπάρχει στην υποχωρητικότητα και τον ενδοτισμό.
Όταν έρχονται σήμερα κάποιοι να διεκδικήσουν την επιστροφή της Αμμοχώστου μέσα από εκστρατείες και πανηγυρισμούς , δεν τολμούν να πουν στο λαό πως η υπόθεση της επιστροφής της Αμμοχώστου έχει συνδεθεί από το πολιτικό κατεστημένο του τόπου , με το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα . Αποσιωπούν το γεγονός. Με το τέχνασμα τούτο δεν φαίνεται η σχέση ανάμεσα στην πρόταση για άνοιγμα εμπορικών σχέσεων με τα κατεχόμενα και στην διεκδίκηση της νεκρής πόλης της Αμμοχώστου και ούτε φαίνεται επίσης ο συντονιστής όλων των ενεργειών, που είναι η δολερή Αγγλία.
Όλα δείχνουν πως παράλληλα με τις συνομιλίες που διεξάγονται εφαρμόζεται σταδιακά το εναλλακτικό σχέδιο λύσης που αποτελεί σταδιακή εφαρμογή του σχεδίου Ανάν , χωρίς την ενοχλητική διαμεσολάβηση της έγκρισης του από τον κυπριακό ελληνισμό. Πίσω από ότι συμβαίνει , βρίσκονται παλαιές συμφωνίες και υποχωρήσεις των κρατούντων .Το συμπέρασμα που βγαίνει αβίαστα , είναι πως αν δεν καταγγελθεί ολόκληρο το πολιτικό κατεστημένο του ενδοτισμού από της γενέσεως του , δηλαδή από τις προδοτικές και αισχρές συμφωνίες Ζυρίχης , εάν δεν καταδικαστεί από τον λαό και γκρεμιστεί από τα βάθρα του , τότε δεν έχουμε κανένα μέλλον σε αυτή τη γη.
Είτε το θέλουμε είτε όχι , η σημερινή αντίσταση στην υποχώρηση συνδέεται ιστορικά με τον αγώνα της ενωτικής παράταξης ενάντια στην πολιτική Μακαρίου που απετέλεσε την έκφραση της συνέχισης της πολιτικής των Άγγλων αποικιοκρατών. Μέσα από την σύγκρουση που επιτελέσθηκε τότε , έχουμε εμείς οι νεότεροι το ιστορικό άλλοθι πως ο λαός μας ουδέποτε απεδέχθη την τυραννία της Ζυρίχης, την πολέμησε χωρίς να διστάσει να φτάσει στην ένοπλη σύγκρουση με αυτή . Η ενωτική παράταξη δεν έσκυψε ποτέ το κεφάλι , αγωνίστηκε για αυτά που πίστευε , διώχθηκε, φυλακίσθηκε , βασανίστηκε για να πάρει από την ιστορία το δικαίωμα να παραδώσει τη σκυτάλη του ιερού αγώνα της απελευθέρωσης και της ένωσης με την Ελλάδα στη δική μας γενιά . Όσοι πρόδωσαν το όραμα της παράταξης μας και συντάχθηκαν με τις ορδές της υποχώρησης «ζυγόν δουλείας ας έχωσι» . Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ένα έθνος , μια σημαία , ένα στρατό .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ

Οι εκλογές που διεξάγονται στα κατεχόμενα την ερχόμενη Κυριακή είναι εξ ορισμού παράνομες. Κατά πρώτον στις εν λόγω εκλογές δεν αντιπροσωπεύεται η τουρκοκυπριακή μειονότητα που είναι και οι νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά το σύνολο των κουβαλητών του τουρκικού στρατού που αποτελεί και την πλειοψηφία έναντι των τουρκοκυπρίων. Οι έποικοι σε τελική ανάλυση είναι εκείνοι που καθορίζουν το αποτέλεσμα των παράνομων εκλογών. Κατά συνέπεια είναι λάθος να ονομάζουμε αυτόν που θα πλειοψηφήσει στις εκλογές αντιπρόσωπο ή ηγέτη της τουρκοκυπριακής μειονότητας. Με τον όρο αυτό νομιμοποιούμε έμμεσα και αποδεχόμαστε τους έποικους ως μέρος της τουρκοκυπριακής μειονότητας. Αποδεχόμαστε επίσης αυτή ταύτη την διαδικασία των παράνομων εκλογών και εμμέσως της αποδίδουμε χαρακτήρα νομιμότητας. Το συμπέρασμα είναι πως ο «ηγέτης» που θα προκύψει από αυτές τις εκλογές εκφράζει όχι τους τουρκοκύπριους αλλά την εν γένει κατοχική κατάσταση.


Ο «ηγέτης» αυτός δεν είναι και ούτε μπορεί να ονομάζεται «Τουρκοκύπριος ηγέτης» αλλά εκπρόσωπος του κατοχικού μορφώματος στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι έποικοι, ο τουρκικός στρατός και η θέληση της Τουρκίας.
Εάν θέλουμε λοιπόν να αποφύγουμε περιστατικά αναβάθμισης του κατοχικού μορφώματος, πρέπει πρώτα εμείς να προσδώσουμε την ονομασία εκείνη στον τούρκο εκπρόσωπο που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, δηλαδή του εκπροσώπου του κατοχικού μορφώματος.
Από την στιγμή που θα τον ονομάσουμε εκπρόσωπο της κατοχής και όχι των τουρκοκυπρίων, σημαίνει ότι άμεσα αναφερόμαστε στο πρόβλημα της κατοχής και απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης της από το 1974 μέχρι σήμερα.
Συνεπώς αν πρέπει να γίνει κάποια διαπραγμάτευση με αυτό τον εκπρόσωπο της κατοχής θα γίνει μεταξύ αυτού και της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Εθνών με κεντρικό σκοπό την άρση των δεδομένων της κατοχής, την επέκταση της νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας στο κατεχόμενο τμήμα της και την επανένταξη των τουρκοκυπρίων, νομίμων πολιτών, στους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι συνομιλίες που διεξάγονται υπό την παρούσα μορφή δεν κάνουν τίποτε άλλο από του να εξυπηρετούν την επικοινωνιακή πολιτική της Τουρκίας και να νομιμοποιούν τα τετελεσμένα της κατοχής και του εποικισμού.
Τουρκοκύπριοι θα υπάρξουν τότε μόνο όταν θα αποχωρήσει από την Κύπρο και ο τελευταίος Τούρκος στρατιώτης και έποικος. Μέχρι τότε κάθε υποχώρηση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον λεγόμενο τουρκοκύπριο ηγέτη θα είναι υποχώρηση στην τουρκική κατοχή. Εάν το πολιτικό κατεστημένο του τόπου κομπάζει ότι ασκεί «ρεαλιστική πολιτική» θα έπρεπε πριν απ’ όλα με ρεαλισμό να ονομάζει τα πράγματα και τις υφιστάμενες καταστάσεις και όχι εντέχνως να τις αποκρύπτει με ορολογίες που δεν ανταποκρίνονται και παραποιούν την πραγματικότητα. Αυτού του είδους ο «ρεαλισμός» δεν είναι τίποτε άλλο από την σύγχρονη έκφραση του ραγιαδισμού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΕΔΗΚ

Το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα άρχισε τις δραστηριότητες του τον Σεπτέμβριο του 2009 και ανακήρυξε επίσημα την ύπαρξη του στις 11 Νοεμβρίου 2009.
Πρόεδρος του κόμματος είναι ο κ. Λουκάς Γ. Σταύρου και αντιπρόεδρος είναι ο κ. Αντώνης Πιερίδης. Και οι δύο υπήρξαν υποψήφιοι ευρωβουλευτές στις ευρωεκλογές του 2009.
Η ίδρυση του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος υπαγορεύτηκε από την ανάγκη δημιουργίας ενός ιδεολογικά και πολιτικά αυτόνομου εθνικιστικού κόμματος στην Κύπρο. Ενός κόμματος που να σέβεται την δημοκρατία ως πολίτευμα και να εφαρμόζει τις αρχές της στις οργανωτικές του δομές.


Πρώτο στόχο έχει την απελευθέρωση της Κύπρου από τους κατακτητές, Άγγλους και Τούρκους.
Δεύτερο, την αναθέσμιση του υπάρχοντος πολιτεύματος με σκοπό την αντικατάσταση της αστικής κομματοκρατούμενης δημοκρατίας από την εθνική λαϊκή δημοκρατία, όπου θα αντιπροσωπεύονται οι παραγωγικές δυνάμεις στην βουλή.
Τρίτος στόχος είναι η Εθνικοκοινωνική συνοχή που συνεπάγεται την ρύθμιση της οικονομίας με γνώμονα την αποτροπή της συγκέντρωσης του κεφαλαίου σε λίγα χέρια. Την εμπέδωση της αξιοκρατίας και τον διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας.
Για την πραγμάτωση των σκοπών του κόμματος θεωρούμε αυτονόητη την συμμετοχή μας στις διαδικασίες εκλογών της παρούσας δημοκρατίας, με σκοπό την συμμετοχή στα εξουσιαστικά όργανα της.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την Ιδεολογική Διακήρυξη και το Οργανωτικό του κόμματος μας.

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΚΡΥΨΙΝΟΙΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΝΤΩΝ

Έλληνα της Κύπρου μην επαναπαύεσαι στην ιδέα πως θα σου φέρουν ένα σχέδιο λύσης και θα ξεμπερδέψεις λέγοντας ΟΧΙ. Αυτή την φορά δεν θα είναι όπως το 2004, που ήμασταν εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή τη φορά εάν τεθεί σχέδιο σε διπλό δημοψήφισμα θα σημαίνει πως η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος–μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδέχεται στην επικράτεια της την ύπαρξη δύο εκλογικών σωμάτων που ισοδυναμεί με δύο λαούς. Έτσι την ίδια μέρα των εκλογών η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι υπόλογη στην Ευρώπη για το μέλλον αυτών των δύο λαών.
Οι συνέπειες αυτής της αποδοχής θα είναι καταστροφικές. Η Κυπριακή Δημοκρατία με την πράξη αυτή θα δημιουργήσει τις συνθήκες της αυτοκατάλυσης της αφενός και αφετέρου θα κινήσει τις διαδικασίες αναγνώρισης τουρκοκυπριακού κράτους στα κατεχόμενα.


Πρέπει να αντισταθείς στην ιδέα του διπλού δημοψηφίσματος γιατί ακόμα και η χειρότερη λύση εάν ψηφισθεί από ένα ενιαίο εκλογικό σώμα θα μπορεί να αποφευχθεί η κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και η αναγνώριση τουρκοκυπριακού κράτους στα κατεχόμενα. Το ένα ενιαίο εκλογικό σώμα στο οποίο ανήκουν όλοι οι νόμιμοι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας διασφαλίζει το δικαίωμα της Ελληνικής πλειονότητας και πλειοψηφίας να άρχει.
Το πολιτικό κατεστημένο γνωρίζει τις συνέπειες του διπλού δημοψηφίσματος, όπως γνώριζε τις συνέπειες της Ζυρίχης και των συμφωνιών κορυφής που οδήγησαν στο σχέδιο Ανάν. Συντάσσονται με τα σχέδια των τούρκων και των αγγλοσιωνιστών, για να εξυπηρετήσουν προφανώς τα δικά τους συμφέροντα.
Διαδήλωσε την εναντίωση σου στην μεθοδευμένη σιωπή και κρυψίνοια του κατεστημένου. Υπερασπίσου την Κυπριακή Δημοκρατία και μέσω αυτής την Ελληνικότητα της γης σου. Εναντίων αυτών που απεργάζονται την μεγίστη παρανομία της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας έχεις δικαίωμα και καθήκον να εναντιωθείς με όλα τα μέσα που ο άνθρωπος δικαιούται να μετέλθει για την υπεράσπιση της ελευθερίας του. Αν σιωπήσεις σημαίνει πως αποδέχεσαι τις αλυσίδες της σκλαβιάς σου.
Ενίσχυσε με την αγωνιστικότητα και την συμμετοχή σου το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα, την μοναδική πολιτική δύναμη που αποκαλύπτει την συμπαιγνία του πολιτικού κατεστημένου με τους εχθρούς της πατρίδος. Σήμερα έχεις επιλογή , έχεις ένα χώρο που σου προσφέρει νομική και πολιτική κάλυψη στην δίκαιη εναντίωση σου στον ενδοτισμό και στο ξεπούλημα της πατρίδος σου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΛΥΣΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ-ΛΥΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ=ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΥΛΑ ΣΤΗ ΧΑΡΥΒΔΗ

Η πρόταση Αναστασιάδη για Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με χαλαρή κεντρική κυβέρνηση και ισχυρές διοικήσεις στις συνιστώσες πολιτείες είναι τρισχειρότερη της πρότασης Χριστόφια, όπως αυτή διαμορφώθηκε με όλες τις υπέρμετρες παραχωρήσεις από την πλευρά μας. Πολλοί νομίζουν, καθώς αφήνει εντέχνως ο Δημοκρατικό Συναγερμός να διαρρέει , πως με την πρόταση Αναστασιάδη θα διασφαλίσουμε την διοίκηση των περιοχών που ελέγχει σήμερα η Κυπριακή Δημοκρατία, με κάποια ακόμα εδάφη που θα παραχωρήσει η λύση και σε περίπτωση κρίσης και διάρρηξης της ομοσπόνδου κυβερνήσεως θα έχουμε λιγότερες απώλειες από αυτές που είχαμε το 1974. Έτσι ο κ. Αναστασιάδης εμφανίζεται στους οπαδούς του ότι δουλεύει για την επανάκτηση κάποιων εκ των κατεχομένων εδαφών και παρουσιάζεται ως ο τελευταίος πατριώτης που απέμεινε σε αυτό τον τόπο.


Στην πραγματικότητα όμως μια ανίσχυρη κεντρική κυβέρνηση, αν ήθελε ποτέ εφαρμοστεί η ολέθρια «λύση», θα σήμαινε πλήρη αδυναμία ελέγχου της τουρκοκρατούμενης συνιστώσας πολιτείας και των συνόρων της. Με αυτό τον τρόπο θα συρρεύσουν χιλιάδες τούρκοι εκ Τουρκίας οι οποίοι και θα εγκατασταθούν, όχι μόνο στον βορρά αλλά σε ολόκληρη την Κύπρο. Έτσι ώστε την δεδομένη στιγμή που οι τούρκοι θα αποφασίσουν να τινάξουν στον αέρα την εύθραυστη, αδύναμη και χαλαρή κεντρική κυβέρνηση θα έχουν από πριν τον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου. Ένα πράγμα δεν έχει καταλάβει το πολιτικό κατεστημένο του τόπου, πως το κυρίαρχο πρόβλημα είναι η κατάλυση της άμυνας μας και αδυναμία ελέγχου των συνόρων στην περιοχή που θα κυριαρχούν οι τούρκοι. Τούτο θα αφήσει ανοιχτές τις πύλες για τον εποικισμό ολόκληρης της Κύπρου από τους τούρκους.
Καμία αναφορά δεν κάνει επίσης ο κ. Αναστασιάδης στο ζήτημα του Διπλού Δημοψηφίσματος που θα αποτελέσει τη βάση αναγνώρισης δύο λαών που θα εξελιχθεί σε πλήρη εκτουρκισμό της Κύπρου. Η λύση Αναστασιάδη παρέχει τον απόλυτο έλεγχο των συνόρων της τουρκοκρατούμενης συνιστώσας πολιτείας στους τούρκους με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως σε κάθε περίπτωση είτε με χαλαρή κεντρική κυβέρνηση είτε με ισχυρή, η ομοσπονδία θα καταλήξει στον πλήρη εκτουρκισμό της Κύπρου, ειδικά εάν θεσμισθεί μέσα από δύο εκλογικά σώματα (διπλό δημοψήφισμα).
Μοναδική σωτηρία του Κυπριακού Ελληνισμού είναι η ενδυνάμωση της άμυνας μας μέσα από την αναβάθμιση του ενιαίου αμυντικού δόγματος σε ενιαίο στρατό Ελλάδος – Κύπρου, η απόσειση της πολιτικής του ενδοτισμού που εκφράζεται σήμερα μέσα από τις προτάσεις Χριστόφια και Αναστασιάδη και η επανατοποθέτηση του προβλήματος σε πρόβλημα Εισβολής-Κατοχής με μόνη λύση την Απελευθέρωση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ;

Η επικείμενη συνάντηση του αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ταγίπ Ερτογάν , γεννά ορισμένα ερωτήματα στα οποία οφείλουν οι κρατούντες να δώσουν επαρκείς απαντήσεις. Σύμφωνα με τη δήλωση του αρχιεπισκόπου «ο Τούρκος Πρωθυπουργός κακώς δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία δεν θέλει να έχει και συνάντηση με την Κυβέρνηση, εγώ δεν είμαι πολιτικός και κάτω από αυτό το πνεύμα με δέχεται και έτσι μπορώ να πω πιο εύκολα τις απόψεις και τις δικές μου και των άλλων» εμείς ερωτούμε : Η συνάντηση αυτή προσχεδιάστηκε από την κυβέρνηση ώστε να εγκαινιασθεί ένας παράπλευρος διπλωματικός δίαυλος επικοινωνίας με την Τουρκία ή αποτελεί αυθαίρετη ενέργεια του αρχιεπισκόπου με την οποία ευκαιριακώς συναινεί η κυβέρνηση και αξιοποιεί την περίπτωση προς ανταλλαγή μηνυμάτων με τον τούρκο πρωθυπουργό ;


Εάν συμβαίνει το πρώτο , σημαίνει πως ο πρόεδρος της δημοκρατίας καταργεί το συντεταγμένο κράτος της κυπριακής δημοκρατίας , τον θεσμό του υπουργείου εξωτερικών , αποδέχεται σιωπηρώς τις αιτιάσεις της Τουρκίας περί της μη αναγνώρισης της Κυπριακής Δημοκρατίας και εγκαινιάζει την παράπλευρη διπλωματία παραδίδοντας την στο ιερατείο της εκκλησίας . Το γεγονός αυτό εκτός του ότι παραβιάζει τη λαϊκή εντολή και κυριαρχία , πισωγυρίζει τον τόπο στην εποχή της τουρκικής σκλαβιάς όπου ο σκυφτός ραγιάς δεν είχε άλλη αντιπροσώπευση από την εκκλησία γιατί απλούστατα δεν είχε το μεγάλο και υπέροχο αξίωμα του ελεύθερου πολίτη.
Εάν συμβαίνει το δεύτερο , σημαίνει ότι ο πρόεδρος της δημοκρατίας δεν έχει επίγνωση των πράξεων του και των συνεπειών τους .
Η ηγεσία της πολιτείας και η ηγεσία της εκκλησίας εν χορώ υπερβάλλουσας ανευθυνότητας σύρουν την πατρίδα στον γκρεμό. Νέες παιδεύσεις και νέες υποχωρήσεις εξυφαίνονται πίσω από αυτή την φαινομενικά ακίνδυνη πράξη . Θα έπρεπε να γνωρίζει ο αρχιεπίσκοπος ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το κράτος και να ασκήσει διπλωματία με τους κατακτητές της πατρίδος μας . Θα έπρεπε επίσης οι κρατούντες και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της δημοκρατίας να γνωρίζει ότι δεν έχει το ελάχιστο δικαίωμα να παραχωρεί ρόλο διπλωματικό εκτός των οργάνων του κράτους .
Μωραίνει δυστυχώς η ηγεσία μας και ο λαός αγάλλεται υπό την σκέπη αυτής .
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ

Πολλές φορές βρισκόμαστε ενώπιον της απορροίας κατά πόσον είναι δυνατόν ένας ηγέτης, ένας πολιτικός να προδώσει τον τόπο του, την πατρίδα του, τον λαό του. Η λέξη προδοσία είναι πολύ βαριά για να την αποδώσεις σε κάποιον χωρίς να έχεις αδιάσειστα στοιχεία της προδοτικής πράξης. Τι όμως εννοούμε με την λέξη προδοσία; Η μία περίπτωση είναι εκείνη του Εφιάλτη ή του Ιούδα. Ο πρώτος πρόδωσε την πατρίδα του και ο δεύτερος τον δάσκαλο του. Οι προδότες της ΕΟΚΑ εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιοτελή κίνητρα. Η δεύτερη κατηγορία αφορά τους ηγέτες και τους πολιτικούς. Κύριο χαρακτηριστικό αυτή της μορφής προδοσίας είναι η διολίσθηση και προσαρμογή με τα σχέδια των εχθρών της πατρίδος. Αυτή η πράξη της διολίσθησης συμβαίνει είτε επί χρήμασι , δηλαδή έχει ως κίνητρο το προσωπικό συμφέρον, είτε προσδιορίζεται από φατριαστικά ή ταξικά συμφέροντα. Το τρίτο είδος που είναι και το χειρότερο , η προδοσία γίνεται τρόπος ζωής. Αποτελεί επιλογή πολιτική να συντάσσεται κανείς με τα σχέδια του εχθρού. Η τέτοια προδοσία βαφτίζεται «πατριωτικός ρεαλισμός», «γραμμή εφικτού», «πολιτική διορατικότητα», «σώφρων συμβιβασμός», «ορθός ελιγμός», «ιστορική αναγκαιότητα» και άλλα παρόμοια.


Στην ιστορία μας παραδείγματα τέτοιας διολίσθησης προς τα σχέδια του εχθρού και δουλοπρεπούς προσαρμοστικότητας έχουμε ουκ ολίγα. Αρχίζοντας από τον Μηδισμό και τους Μηδίσαντες, περνούμε στο Γραικυλισμό και τους Γραικύλους, φτάνουμε στον Βυζαντινισμό και τους Βυζαντινίζοντες οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να αποβάλλουν ακόμα και την λέξη Έλλην. Συνεχίζουμε με τους Ραγιάδες και τον Ραγιαδισμό και το αισχρό εκείνο «σφάξε με αγά μου να αγιάσω». Καταλήγουμε στους τωρινούς ελεεινούς του ενδοτισμού και του εθελόδουλου «ρεαλισμού».
Συνήθως αυτά τα είδη προδοσίας δεν υπάρχουν ευδιάκριτα αλλά συγκοινωνούν μεταξύ τους. Ο Εφιάλτης συμβαίνει να είναι και λαοπρόβλητος ηγέτης, διορατικός και ρεαλιστής.
Σε κάθε εποχή εθνικής κατάπτωσης εμφανίζονται τέτοιου είδους ανθρωπάρια που ερμηνεύουν , ενσαρκώνουν και εφαρμόζουν την παρακμή του λαού τους. Οι προδότες αυτοί στηρίζονται πάνω στην ανοχή του λαού, γεννιούνται μέσα από το πνευματικό του επίπεδο, ενθρονίζονται μέσα από την πολιτική του κρίση. Κατά συνέπεια η προδοσία ως προσαρμοστικότητα και δουλοπρέπεια είναι μια ασθένεια του έθνους και του λαού. Όταν τα έθνη βρίσκονται σε ανάταση ψυχής και μαχητική έξαρση δεν μπορούν να ανεχθούν τέτοια σιχαμερά σκουλήκια να παριστάνουν τους ηγέτες του. Αν πρέπει λοιπόν να απαλλαχθούμε από το μίασμα της προδοσίας πρέπει να ανυψώσουμε αυτόν τον λαό στα ιδεώδη της πατρίδας, της φυλής , στα ιδεώδη της ρώμης και της ελευθερίας. Μόνο ο ιδεολογικός και πολιτικός αγώνας θεραπεύει τις νοσούσες κοινωνίες εάν δεν έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο ζωής τους και δεν βρίσκονται στο τελικό στάδιο του αφανισμού.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

Το τουρκικό προξενείο στη Θράκη αφήνεται ανενόχλητο να ασκεί την πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής εντάσσεται η μεθοδευμένη προσπάθεια τουρκοποίησης των Πομάκων. Το ελληνικό κράτος στέκεται παγερά αδιάφορο σε όσα συντελούνται εκεί, ενώ οι Έλληνες Πομάκοι, αν και εγκαταλελειμμένοι από το ελληνικό κράτος, αντιστέκονται στις τουρκικές μεθοδεύσεις και ζητούν το αυτονόητο, να μαθαίνουν τα παιδιά τους την ελληνική γλώσσα και όχι την τουρκική.
Στο αίτημα αυτό των Πομάκων η κυρία Δραγώνα, η ειδικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας και θρησκευμάτων, μασάει τα λόγια της, κάνει ότι δεν ακούει και δεν καταλαβαίνει. Ας μας πει η κυρία Δραγώνα ποίων τις εντολές ακολουθεί. Θέλουν να εκτουρκίσουν έναν καθαρά ελληνικό πληθυσμό γιατί απλά έτυχε να είναι μουσουλμάνοι το θρήσκευμα; Για πόσο καιρό επιτέλους θα παρατείνεται σε αυτό το έθνος η Βυζαντινή μικρόνοια και ο καλογερίστικος φανατισμός; Την Ελλάδα και τον Ελληνισμό δεν τον ανακάλυψε ο χριστιανισμός, υπήρχε πριν και πάνω από κάθε θρησκεία και θα υπάρχει όσο θα υπάρχει η ράτσα η ελληνική.


Επιτέλους τα κράτη του ελληνισμού πρέπει να αποκολληθούν από κάθε θρησκεία και να αποκτήσουν ένα καθαρά κοσμικό Ελληνικό χαρακτήρα, ουσία του οποίου θα είναι η ελευθερία της σκέψης και της δημιουργίας, που είναι η πεμπτουσία της ελληνικότητας μας. Στηρίζουμε τον αγώνα των αδελφών μας Ελλήνων Πομάκων και ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους στο δίκαιο και εθνικό αίτημα τους να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα και να τύχουν επιτέλους της προστασίας του ελληνικού κράτους που θα απωθήσει την βία που το τουρκικό προξενείο ασκεί στις ζωές τους.
Να εκδιωχθεί άμεσα το τουρκικό προξενείο από την ελληνική Θράκη και να γίνει πιο εμφανής στην περιοχή η αρωγή και η μέριμνα του ελληνικού κράτους. Καλούμε όλους τους έλληνες όπου κι αν βρίσκονται να στηρίξουν τους Πομάκους αδελφούς μας, Έλληνες μουσουλμάνους.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΑΛΑΤ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Η στήριξη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια προς τον Ταλάτ στις εκλογές που διεξάγουν οι κατοχικές δυνάμεις, δηλώνει και υποδηλώνει κάποια πράγματα. Πρώτον ότι ο κ. Χριστόφιας αγνοεί ότι αντιπροσωπεύει την νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ενεργεί ως σύντροφος και ομοϊδεάτης του Ταλάτ. Συγχύζει τους ρόλους του ο κ. Χριστόφιας και υποτιμά τον θεσμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δεύτερον, ολόκληρη η προπαγάνδα περί «ψευδοκράτους», «ψευδοεκλογών» κλπ, που ασκήθηκε όλα αυτά τα χρόνια ως προμετωπίδα της διπλωματικής μας άμυνας, αυτοαναιρείται, γελοιοποιείται, εξευτελίζεται και καταρρέει.


Πως είναι δυνατόν ο νόμιμος πρόεδρος ενός κράτους να στηρίζει μια διαδικασία εκλογών εξ’ ορισμού παράνομη και ένα υποψήφιο πρόεδρο επίσης παράνομο και εντολοδόχο και συνεργάτη του τουρκικού στρατού; Έναν υποψήφιο ο οποίος κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, στις αρχές του 2010, προτάσεις που μετατρέπουν την Κύπρο σε επαρχία της Τουρκίας. Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δείχνει με την στήριξη του στον Ταλάτ ότι θεωρεί την ισχύουσα νομιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας ως ΠΑΡΟΔΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. Η υποστήριξη Ταλάτ ή και οποιουδήποτε άλλου εκ των τούρκων υποψηφίων, πρακτόρων του τουρκικού επεκτατισμού, είναι στην ουσία αναγνώριση του αξιώματος το οποίο διεκδικούν.
Η στήριξη Ταλάτ περιλαμβάνεται στην παράμετρο των διαδικασιών που οδηγούν στην «λύση». Η άμεση αυτή αναγνώριση του αξιώματος του κατοχικού ηγέτη θα συμπληρωθεί με το διπλό δημοψήφισμα που επίσης εντάσσεται στο πλαίσιο των διαδικασιών προς την «λύση».
Το συμπέρασμα είναι ότι αυτές οι διαδικασίες από μόνες τους δεσμεύουν και προκαθορίζουν το περιεχόμενο της συζητούμενης «λύσης». Συμβαίνουν μάλιστα με απερίγραπτη κρυψίνοια και υπουλότητα που αποσκοπούν να αποκοιμίσουν τον λαό και να τον εγκλωβίσουν στα τετελεσμένα των διαδικασιών. Δυστυχώς όμως ο κ. Χριστόφιας ενεργεί με την στήριξη ολόκληρου του πολιτικού κατεστημένου. Μακάρι να μην έρθει ποτέ η μέρα εκείνη που ο Ελληνισμός της Κύπρου θα θρηνήσει από τις ολέθριες επιλογές των κρατούντων.
Μετά την τουρκική εισβολή, ο Κυπριακός Ελληνισμός δεν μπόρεσε να παράξει μια καθαρή εθνική πολιτική βούληση. Τουναντίον παρήγαγε ένα διεφθαρμένο, σάπιο και άρρωστο κατεστημένο. Μέσα από τις δομές και πρακτικές των υπαρχόντων κομμάτων, πολεμήθηκε και απομονώθηκε οποιαδήποτε υγιής πολιτική έκφραση. Σήμερα μοναδική πολιτική φωνή που εναντιώνεται σε αυτή την παρακμή είναι η φωνή του Εθνικιστικού Δημοκρατικού Κόμματος ( ΕΔΗΚ ). Αύτη την φορά δεν θα υπάρχει δικαιολογία της μη ύπαρξης επιλογής, για όλους εκείνους που διαφωνούσαν με το κατεστημένο αλλά δεν είχαν πολιτική φωνή. Οφείλουν να στηρίξουν και να δυναμώσουν ένα κόμμα που να εκφράζει τα εθνικά και λαϊκά δίκαια, μέσα από μία οργάνωση που εξασφαλίζει την ιδεολογική και πολιτική αυτονομία των λαϊκών και εθνικών δυνάμεων της Κύπρου.
Έλληνα της Κύπρου, το Εθνικιστικό Δημοκρατικό Κόμμα ( ΕΔΗΚ ) είναι ο χώρος σου, το οχυρό σου, το όργανο μάχης ενάντια στους εχθρούς σου. Στήριξε το και ενδυνάμωσε το με την παρουσία σου και την δράση σου. Μόνο μέσα από αυτό το κόμμα θα αντισταθούμε στις μεθοδεύσεις των κατακτητών και των προσκυνημένων. Στέλνουμε το μήνυμα προς τον Πρόεδρο Χριστόφια πως οι δυνάμεις του έθνους δεν έχουν καμφθεί. Επαγρυπνούν στις πολεμίστρες, πανέτοιμες για την υπεράσπιση της ελληνικότητας της Κύπρου.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ )
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


Δευτέρα 5 Απριλίου 2010

Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού εξωτερικών κ. Δημήτρη Δρούτσα περί αποδοχής του όρου «Βόρεια Μακεδονία» ως εθνολογικού προσδιορισμού, εάν τελικά υλοποιηθεί θα αποτελέσει αιτία δυσεπίλυτων προβλημάτων στα βόρια σύνορα μας. Είναι γνωστό ότι η ονομασία των Σκοπίων με οιανδήποτε λέξη που να περιέχει τον όρο «Μακεδονία» θα επικυρώσει από πλευράς δικής μας την επεκτατική προπαγάνδα των Σκοπιανών, που ήδη ασκείται στα σχολεία , στο στρατό και στην εξωτερική πολιτική τους. Είναι ολοφάνερο πως η αποδοχή του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων αποτελεί ευθυγράμμιση με την Αμερικανό-σιωνιστική γραμμή. Πιθανόν το πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδος , η ολιγαρχία των γνωστών οικογενειών, να επωφεληθεί από μια τέτοια υποχώρηση, ο Ελληνικός λαός όμως και το έθνος ολόκληρο θα ζημιώσει σε βάθος χρόνου.

Μοναδική άμυνα του έθνους είναι να μην αποδεχτεί την υποχώρηση της κυβερνήσεως Παπανδρέου σε αυτό το θέμα. Να τολμήσει να εναντιωθεί και να απαιτήσει εθνοπρεπή στάση ενάντια στην απειλή των Σκοπίων. Πρέπει να καταλάβουν οι Σκοπιανοί , με την όλη συμπεριφορά μας, ότι οι παράλογες αξιώσεις τους θα προσκρούσουν πάνω στην σθεναρή αποφασιστικότητα του Ελληνικού έθνους να προστατέψει τα εδάφη του και την ιστορία του. Μια αποφασιστικότητα που δεν θα αποκλείσει την ένοπλη ρήξη με τους παραχαράκτες της Ελληνικής ιστορίας.
Η αποδοχή του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων είναι Εθνική Προδοσία. Οι όπου γης Έλληνες έχουν ιερό καθήκον να αποτρέψουν τους κατάπτυστους εθνοπροδότες από το ανόσιο έργο της υποχώρησης στον Σκοπιανό παραλογισμό.
Όταν οι κυβερνώντες συρρικνώνουν με τις πράξεις τους την εθνική μας κυριαρχία, προσβάλλουν και αναιρούν την ιστορία μας και τους εθνικούς αγώνες, τότε λαός και στρατός έχουν υποχρέωση να αντιδράσουν και να επιβάλλουν την εθνική αλήθεια και νομιμότητα συνθλίβοντας τους κάθε λογής παραχαράκτες της.
Κάθε μορφή αντίστασης στην προδοσία είναι ιερή.
Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Ο ΤΑΛΑΤ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Υποτίθεται ότι οι συνομιλίες που διεξάγει ο πρόεδρος της δημοκρατίας με τον αντιπρόσωπο του τουρκικού στρατού τίθενται κάτω από το αξίωμα «τίποτε δεν θεωρείται συμφωνημένο εάν δεν συμφωνηθούν όλα». Η αρχή αυτή αποδεικνύεται στη πράξη άνευ ισχύος. Λέγεται μόνο για εξαπάτηση της κοινής γνώμης του Κυπριακού Ελληνισμού. Αν κρίνουμε και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ταλάτ, όλα όσα διαμείβονται μεταξύ των διαπραγματευομένων εκλαμβάνονται από την τουρκική πλευρά ως θέσεις και αρχές απαράβατες. Πολλές μάλιστα από αυτές τις θέσεις τυγχάνουν από την άλλη πλευρά αξιοποίησης στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή πολιτική σκακιέρα. Μία από αυτές τις θέσεις είναι η πρόταση της δικής μας πλευράς περί δικαιώματος σύναψης εμπορικών σχέσεων από το κάθε συνιστών κρατίδιο. Οι τούρκοι θεωρώντας το αυτό ως δεδομένο, το πέρασαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το βρίσκουμε τώρα μπροστά μας στις προτάσεις και μεθοδεύσεις του κ. Φούλε. Ας μην πετροβολούμε λοιπόν την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι κινεί εναντίων μας θυελλώδεις ανέμους, διότι εμείς σπείραμε αυτούς τους ανέμους και θα έπρεπε να αναμένουμε ότι θα εξελιχθούν σε θύελλες.

Ορισμένοι εκ των ευρωπαίων αναπτύσσουν κάποιες ιδέες τις οποίες εμείς οι ίδιοι καταθέσαμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εάν δεν είναι με δική μας παρότρυνση που γίνονται στα πλαίσια μιας μυστικής διευθέτησης των πραγμάτων. Τα δικά μας λάθη αναπαράγουν οι ευρωπαίοι, όπως για παράδειγμα την αναγνώριση της λεγόμενης επιτροπής αποζημιώσεων από το ΕΔΑΔ, συνέπεια της δικής μας προσφυγής στα όργανα των κατακτητών.
Την δίκη μας ανικανότητα πρέπει να ανιχνεύουμε πίσω από αυτές τις πράξεις και όχι σενάρια συνομωσίας εναντίον μας. Να αντισταθούμε στην υφέρπουσα προπαγάνδα που το πολιτικό κατεστημένο καλλιεργεί εναντίον της Ευρώπης, προκειμένου να στηρίξει την αγγλόδουλη και αγγλοσιωνιστική πολιτική του.
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι οι προτάσεις μας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων διαμορφώνουν πολιτικές κατευθύνσεις. Η μυστικότητα που συνοδεύει την κατάθεση αυτών των προτάσεων συνιστά επίσης πράξη αυτονόμησης του διαπραγματευτή από την λαϊκή θέληση η οποία τελεί σε πλήρη άγνοια των πεπραγμένων. Μαθαίνουμε τελικά τι λέγονται και τι συμφωνούνται από τους κατακτητές της γης μας και τις προεκλογικές τους δηλώσεις. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση Χριστόφια είναι επικίνδυνη για τον τόπο, τόσο ως προς τις διαδικασίες που ακολουθεί όσο και ως προς τις προτάσεις που καταθέτει.
Να σταματήσουν άμεσα οι συνομιλίες με τους κατακτητές.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ( ΕΔΗΚ )
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Παρασκευή 2 Απριλίου 2010

Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Αναφερθήκαμε στο χθεσινό μας άρθρο στα δύο σχέδια τα οποία ευρίσκονται ήδη εν εξελίξει . Οι εχθροί μας προσπαθούν να επιβάλλουν είτε το ένα είτε το άλλο. Καίρια επισήμανση είναι επίσης το γεγονός πως οι κρατούντες ευρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τα εξυφαινόμενα σχέδια των εχθρών του έθνους. Το πολιτικό κατεστημένο και της Ελλάδος και της Κύπρου δεν εμπνέει πια καμιά ελπίδα. Είναι μεγάλο λάθος να πιστώσουμε σε αυτούς έστω και τον ελάχιστο πατριωτισμό, έστω και την ελάχιστη θέληση αντίστασης στην επερχόμενη σκλαβιά. Οφείλουμε να τους αντιμετωπίσουμε ως εκφραστές του επαίσχυντου και κατάπτυστου ραγιαδισμού. Ο πολιτικός κόσμος, η πλουτοκρατία, η εκκλησία, ένας απέραντος εσμός υψηλόμισθων υπαλλήλων που υπηρετεί αυτές τις τάξεις και φατρίες στέκεται αντιμέτωπος σε μια λαϊκή δύναμη που στερείται κάθε ίχνους πνευματικής ανεξαρτησίας, υποταγμένης στα σοφίσματα και ιδεολογήματα των αφεντικών της. Οι πραγματικές αντιστάσεις σε αυτή την τυραννία είναι ελάχιστες, τα περιθώρια δράσης επίσης περιορισμένα.


Δεν είναι τούτος ο καιρός των «μεγάλων ηγετών» που τίθενται επικεφαλής μαζικών ρευμάτων αλλά είναι ο καιρός των λαϊκών οργανώσεων που η δράση τους προσδιορίζεται από την γνώση των πραγμάτων, την πίστη στις αξίες του έθνους και την μαχητικότητα. Τα αποτελέσματα αυτής της δράσης δεν μπορεί να είναι θεαματικά και άμεσα, αλλά καρποφόρα σε βάθος χρόνου και ύστερα από σκληρή δουλειά και αφοσίωση στον αγώνα. Σ’ αυτούς τους άγονους καιρούς πρέπει να μάθουμε να αρκούμαστε στα λίγα και να αξιοποιούμε στο έπακρο τις δυνάμεις που διαθέτουμε, έχοντας ένα μόνο πράγμα υπ’ όψιν μας : να διατηρούμε σε όλες τις συνθήκες αλώβητη την ιδεολογική μας ταυτότητα. Αν η ομάδα δράσης χάσει την ιδεολογική της συνοχή θα απορροφηθεί αυτόματα από το σύστημα της παρακμής.
Αυτά είναι τα ελάχιστα περιθώρια που έχουμε να δράσουμε. Αδιάκοπη ιδεολογική μάχη, αδιάκοπη οργανωτική δουλειά. Εάν έχουμε επαρκώς αυτά τα δύο τότε μπορούμε να επιχειρήσουμε το άνοιγμα προς τον λαό με δύο κατευθύνσεις: Πρώτον να τον αφυπνίσουμε από τον λήθαργο του περιγράφοντας του τα πράγματα ως έχουν και αναπτύσσοντας του τις ευέλπιδες προοπτικές μιας εθνικής κατεύθυνσης και δεύτερον να τον εντάξουμε στις δομές της πολιτικής μας οργάνωσης. Αυτά μπορούν να συμβούν μόνο μέσα στο στάδιο του πολιτικού αγώνα που αποσκοπεί στην συμμετοχή στην εξουσία. Ο εκλογικός αγώνας όσο κι αν είναι δύσκολος, δεδομένου του κλειστού κυκλώματος του εξουσιασμού, παραμένει όμως ο μοναδικός δρόμος και η μοναδική ευκαιρία επέκτασης των ιδεών και της θέλησης της ισχυρής εθνικιστικής μας οργάνωσης προς την μεγάλη μάζα του λαού. Η αποχή από το στάδιο τούτο οδηγεί σε μια καταστροφική εσωστρέφεια και απομόνωση.
Ουσία της εθνικιστικής δράσης είναι μια βαθιά πίστη στην δύναμη του λαού που δεν έσβησε ποτέ, δεν χάθηκε ποτέ ούτε και κάτω από τα πιο πυκνά σκοτάδια της σκλαβιάς. Ο λαός κρατά μέσα του την φλόγα και την ελπίδα της εθνικής αναγέννησης. Η επικοινωνία με την δύναμη του λαού θα είναι και δική μας δύναμη. Αυτή η επικοινωνιακή σχέση είναι ένας αδιάκοπος και ανυποχώρητος πόλεμος ενάντια στο ψέμα και τα είδωλα που το κατεστημένο επέβαλλε στην λαϊκή συνείδηση. Σε αυτόν τον πόλεμο η ιδεολογία μας θα σφυρηλατηθεί και θα περάσει από την θεωρητική αδράνεια στην πολιτική δράση.
ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ
ΤΟΜΕΑΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ